5 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
9. september 2017 13:30 Premier League 2017/18 4

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 54 172.

Oppsummering

Det som på forhånd var ventet å bli et tøft og jevnt oppgjør mot et Liverpool-lag City historisk sett har hatt et særs dårlig tak på, kom i stedet til å handle om hvor stor seieren skulle bli. De lyseblå ga seg ikke før det sto 5-0!

Både City og Liverpool har hatt en god start på sesongen, men det var bare det ene laget som skulle gjøre det godt i dagens oppgjør på Eastlands. Mens det ble en dag for historiebøkene for Citys del, ble Liverpool ydmyket på det groveste og måtte reise hjem med 0-5 i bagasjen.

Ikke siden 1937 har City slått Liverpool med like store sifre, altså for 80 år siden! I dag rant imidlertid målene inn bak Liverpool-keeper Simon Mignolet, som hele fem ganger måtte hente ballen ut av eget nett. Både Gabriel Jesus og Leroy Sané ble tomålsscorere, mens Sergio Agüero scoret ett.

Pep Guardiola valgte nok en gang å spille med tre stoppere bakerst, og i og med at Vincent Kompany skadet seg i Belgias 9-0-seier over Gibraltar i midtuka, betydde det at Danilo kom inn på hans posisjon og dermed ble partner med Nicolas Otamendi og John Stones. Kompanys skade på baksiden av leggen skal ikke være av det alvorlige slaget, og det ventes at belgieren snart er på banen igjen.

At Kompany var ute av spill var imidlertid grunn til å skape bekymring for både Guardiola og City-fansen. Citys kaptein har vært limet i forsvaret, og med han ute med skade var det grunn til å frykte at Citys bakerste ledd kom til å slite mot en kontringssterkt Liverpool.

Ederson spilte en god kamp mellom stengene før han på brutalt vis ble sparket i hodet.

Det var også tilfellet i den første omgangen, og det var flere ganger med nød og neppe at det gikk bra for Citys del. Nicolas Otamendi slet med tempoet, og pådro seg gult kort allerede etter seks minutter spilt da han først ble lurt og så tvunget til å felle Salah like utenfor boksen. Også ved et par andre anledninger skulle Liverpool komme på farlige overganger fordi Otamendi opphevet offsiden og de rødkledde fikk spilt seg gjennom.

City beste mulighet det første kvarteret kom på et Fernandinho-skudd som hadde retning mot stolperota, men som Mignolet var nede og fikk slått ut til corner.

Det er ofte de små, geniale øyeblikkene som skaper mål i fotball, og Kevin De Bruynes perfekt slåtte gjennomspill til Sergio Agüero etter 24 minutter må karakteriseres som et slikt øyeblikk. Samtidig var Citys storscorer iskald da han rundet Liverpools sisteskanse Mignolet, og dermed kunne trille ballen over streken i det tomme buret. Nydelig gjort av både De Bruyne og Agüero, og kombinasjonen av det gjorde altså at City tok ledelsen 1-0. Målet var Agüeros 171. i City-drakt, og for sjette gang på rad scoret argentineren i en hjemmekamp mot Liverpool!

At det var City som tok ledelsen og ikke bortelaget var kanskje noe tilfeldig, for gjestene var absolutt på høyde med City på dette tidspunktet av kampen, og like etter scoringen skulle også de røde være farlig frampå igjen da Mané stormet gjennom hele Citys banehalvdel. Til slutt ble Fernandinho tvunget til å felle han like utenfor sekstenmeteren, og mens Fernandinho fikk et gult kort, skulle frisparket ende opp et godt stykke utenfor mål.

City-spillerne jubler for scoring.

Kort tid etter skulle igjen Liverpool spille seg gjennom Citys forsvar som var alt annet enn på linje, og Salah endte opp alene med keeper. Egypteren prøvde å sette ballen i det lengste hjørnet, men Ederson var lynraskt nede og fikk reddet! Strålende gjort av Citys nye keeper!

Så var det Citys tur til nesten å score, da Gabriel Jesus klarte å stjele ballen fra Klavan og krangle den med seg ute på høyrekanten. I kamp med flere motspillere greide han til slutt å få til en avslutning, men Mignolet sto i veien.

Det samme gjorde Mignolet kort tid etter da ballen havnet i beina til John Stones etter en corneren. Engelskmannen hadde dårlig tid og avslutningen var ikke all verden, og med en beinparade fikk Mignolet ordnet opp.

Ederson på båre og med oksygentilførsel etter å ha blitt sparket i hodet.

Så skulle Liverpool nok en gang komme til å spille seg gjennom Citys forsvar med en lang ball opp mot Mané. Ederson kom ut og var modig da han uredd kastet seg inn og fikk headet ballen unna, spesielt med tanke på måten Mané kom inn i duellen på. På særdeles stygt vis kastet senegaleseren seg inn med en høy og strak fot, men i stedet for å treffe ballen traff han Ederson i hodet med knottene med stor kraft. Brasilianeren gikk ned for telling, og dommer Jon Moss trakk korrekt opp det røde kortet til Mané for hans svært farlige handling. Ederson ble også liggende svært lenge på bakken, nærmest urørlig, og kampen ble stoppet i flere minutter mens medisinsk personell var ute på banen og behandlet Ederson. Til slutt ble Citys sisteskanse båret ut på båre til støttende applaus fra publikum, mens Claudio Bravo kom inn i stedet.

Det ble lagt til hele åtte minutter i første omgang som en følge av det lange skadeoppholdet, og mens City-spillerne garantert hadde deres skadede lagkamerat i tankene, fortsatte de med med en ny energi og med bedre defensiv kontroll, i og med at Liverpool nå bare var ti spillere.

På overtid i den første omgangen trodde først Gabriel Jesus at han hadde headet inn 2-0 etter et strålende innlegg fra De Bruyne, men målet ble korrekt avvinket for offside. Så skulle omtrent det samme skje en gang til bare et par minutter etterpå. Nok en gang slo Kevin De Bruyne ballen inn i feltet, nok en gang headet Gabriel Jesus ballen i mål – men denne gangen uten å være i offside! 2-0 til City og City-fansen begynte å ane konturene av det som kunne bli en svært så hyggelig dag for de lyseblå.

Mens første omgang stort sett var ganske jevn og City-forsvaret til tider slet, ble andre omgang helt annerledes. Claudio Bravo fikk svært lite å gjøre på, og i stedet ble det enveiskjøring mot Simon Mignolet i Liverpool-buret.

Gabriel Jesus ble tomålsscorer mot Liverpool!

Åtte minutter inn i den andre omgangen skulle dagens tredje City-scoring komme, nok en gang like etter at et mål ble annulert for offside. Kort tid etter at Sergio Agüero fikk en ny scoring annulert for offside, ble han på nydelig vis spilt gjennom av Fernandinho og var dermed alene med keeper. Med seg hadde han også Gabriel Jesus, og som den lagspilleren han er trillet han ballen videre til Jesus da han nærmet seg Mignolet. Jesus fikk dermed en enkel jobb med å sette ballen i tomt mål, og takket også Agüero for sin andre scoring for dagen, Citys tredje!

Kort tid etter at Jesus scoret sitt andre for dagen ble han byttet ut til fordel for Leroy Sané, som også skulle ende opp med å bli tomålsscorer. Etter 64 minutter slo Sané ballen fra kant og bakover i feltet til Kevin De Bruyne, som burde ha fått til en bedre avslutning enn han gjorde. Ballen fôr høyt over.

Etter 77 minutter tok Sané imidlertid over avslutterrollen, mens Benjamin Mendy tok på seg servitørrollen, da han fra kant la inn til Sané som satte ballen ved nærmeste stolperot og i mål! 4-0 til City, og mens City-supporterne bare koste seg mer og mer på tribunen, ble ydmykelsen verre og verre for Liverpool.

Kort tid før ordinær tid var ute burde Sergio Agüero ha lagt på til 5-0 da Sané slo ballen på tvers av feltet og Agüero kom skliende på bakerste stolpe. Mignolet hadde allerede kastet seg da avslutningen kom, men skuddet gikk rett på belgieren.

5-0 skulle likevel komme, og det på overtid av kampen etter en nydelig prestasjon av Leroy Sané, som fra 20 meter curlet ballen opp i det lengste krysset! Mignolet kastet seg, men var sjanseløs på den nydelige avslutningen, og dermed endte det 5-0 til City over Liverpool! Like før slutt viste også tv-bildene at Ederson var på beina på sidelinja, noe som gjør at storseieren smaker enda bedre enn den ellers ville gjort! City knuste Liverpool, som dermed gikk fra å vinne 4-0 over Arsenal i forrige kamp, til å tape 0-5 for City i dag!

For Citys del blir neste utfordring Feyernoord i første gruppespillkamp i Champions League, førstkommende onsdag.