Manchester City – Liverpool 0-0

Det var på forhånd knyttet seg store forventninger til dette viktige oppgjøret i kampen om den viktige 4.plassen, i stedet endte det målløst i en sjansefattig og til tider kjedelig kamp på City of Manchester Stadium søndag ettermiddag.

Det var tydlig å se at frykten for å tape var mye større en lysten til å vinne hos begge lag, og ingen av lagene klarte å produsere så mye som et skudd på mål i den første omgangen.

Roberto Mancini gjorde fem forandringer på laget i forhold til tirsdagens kamp mot Stoke. Micah Richards, Javier Garrido, kolo Toure (skadet seg på trening i går, men ikke værre enn at han kunne sitte på benken), Patrick Vieira (karantene) og Roque Santa Cruz måtet vike plass for Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Wayne Bridge, Stephen Ireland og Shaun Wright-Phillips.

Kampen åpnet meget forsiktig, spesielt av våre gutter. Og det lille som ble produsert framover av halvsjanser var det gjestene fra Liverpool som stod for. Nærmest kom Martin Skrtel, men headingen hans etter en corner gikk like utenfor.

Pablo Zabaleta fikk vår største sjanse, men skuddet fra 16-17 meter gikk en halv meter til side for mål.

Andre omgang ble litt livligere, og City hadde en god periode i starten, men etterhvert jevnte det seg ut igjen. Det var langt mellom sjansene, de to største i den andre omgangen gikk likevel til oss. Først da Emmanuel Adebayor sendte i vei et skudd fra 16-17 meter som keeper Pepe Reina måtte kaste seg å slå til corner. Så litt senere da Adebayor ble spilt gjennom, men Martin Skrtel fikk en lang tå på ballen og klarerte til corner. På corneren var Adebayor høyest, men headingen gikk like over.

City ropte også på straffe da Adebayor ble skubbet over ende i feltet, men dommer Peter Walton vinket spillet videre.

Positivt var det dog å se Abdisalam Ibrahim få tillitt som innbytter da han kom inn i stedet for Stephen Ireland med kvarteret igjen å spille. Ibrahim kom greit fra det da det kokte som mest mot slutten av kampen.

Dermed ebbet det hele ut med 0-0, et resultat Aston Villa og Tottenham trolig er mer fornøyd med enn City og Liverpool.