Reisetips til Manchester

Dersom du for første gang skal til Manchester for å se City har jeg laget noen tips og forslag om hvordan du går frem basert på egne og andres erfaringer.

Bestilling av fotballbilletter

Når du har bestemt deg for hvilken helg/ukedag dere skal reise så er alltid utfordring nummer 1 er at selve kampen må være endelig berammet av PL /TV selskapene. – Det er mange årsaker til flytting, motstanderen eller City kan f.eks delta i turneringer som har kampdato samtidig som seriekamp er satt opp. Du må først sjekke terminliste(r) for å finne ut om vi eller motstanderen er med Champions League, Europaligaen, se dato for dette på www.uefa.com . Oppsettet til   Tv kanalene som har rettighetene på kampene finner du PÅ VÅR HJEMMESIDE UNDER BILLETT INFORMASJON. På høsten og vinteren frem til februar kan lagene også være med i Ligacupen, CARABAO CUP) – noe som kan medføre kampflytting.  I januar starter FA cupen, – de første rundene er gjerne i helger kombinert med spillefri i Premier L, men kommer lagene lenger enn 5. runde betyr dette fare for kamputsettelser, problemet starter særlig fra ca mars og utover da kamper flyttes på meget kort varsel. – Det viktigste er dog flytting grunnet TV-kamper. Her kan i utgangspunktet alt skje inntil TV – selskapene har bestemt det hele og fulle program for aktuelle helg. Ta derfor utgangspunkt i at kampene kan flyttes til sent avspark fredag , evnt sent tidlig lørdag eller søndag.  Merk at det også er sendinger på mandag kveld dersom det ikke spilles noen av de nevnte cuper i midtuken eller landskamper. Du kan altså sitte igjen med at kampen blir flyttet til mandag kveld hvis du ikke sjekker nøye hva som skjer i påfølgende midtuke. I siste år kom også direkte sendte kamper på torsdager…

Fotballbillettene kan du bestille via vår hjemmeside www.manchestercity.no, velg supporterklubben i fanen så kommer valget billettbestilling frem. Til cupkamper med veldig kort frist er det best å sende mail direkte til soensteb@online.no , Husk at grunnet svært korte frister her, så forfaller tidspunktet for bestilling av billett nesten umiddelbart etter at kampen settes opp. – Hjemmekamper i alle type cuper er normalt INTET problem, vi har vanligvis masse usolgte billetter igjen til FA cup, liga cup og CL kamper, – men bortekamper er nærmest umulig!  Det er generelt  kort tidsfrist for bestilling av billetter til bortekamper. Årsaken er at vi har mulighet for tildeling av billetter gjennom den offisielle supporterklubben som vi er tilsluttet. Til de mest attraktive hjemmekampene og bortekampene vil vi prioritere de som har reist med oss før og vært medlem lenge, men er det plass får dere selvsagt billetter uansett status og lengde på medlemskap. Til mindre attraktive motstandere kan vi sågar skaffe billetter til venner og bekjente, men dette gjelder ikke typisk kamper som borte/hjemme mot United – Liverpool, Chelsea og Arsenal. Skulle kampen du har bestilt billett til bli flyttet eller utsatt du si fra til oss så refunderer vi billetten din dersom du ikke kan bruke den. Men du må selv følge med etter at du har bestilt billettene. Jeg regner med at de fleste ordner flytting av avreise så vi kan ikke passe på alle.

Når det gjelder henting av fotball billetter og alt det praktiske vil dere få tilsendt en nøye beskrivelse av hvordan dette foregår, men kortversjonen er at dere får billettene utlevert av vår kontaktperson på puben Mother Macs som ligger sentralt i Manchester rett ved Piccadilly Gardens ca 10 minutter unna stadion med buss/taxi.

Bestilling av fly
Her varierer det selvsagt ut i fra hvor du bor og hvilken flyplass du har som utreisested. De mest aktuelle flyplassene for ankomst er Manchester Airport, som er bare ca 15 kilometer fra sentrum i Manchester. Du kommer raskt inn til byen enten med drosje eller flytog. Begge deler er veldig enkelt. Det går også buss om du reiser på lavbudsjett. I øyeblikket flyr SASNorwegian, RYAN AIR OSLO/TORP,  og  British Airways til/fra Norge til Manchester. Noen benytter også Brussel Airways eller KLM via Brussel eller Amsterdam som alternativ med en mellomlanding altså.  Et annet alternativ er å bruke Ryan Air til London fra Oslo Gardemoen eller Oslo Torp, – dette er vanligvis meget billig om du booker i tide.  Du kan selvsagt fly til London og bestille tog til Manchester via nettet. Booker du tidlig her kan dette være en veldig grei ordning dersom du kan fly billig til London. Togturen tar bare ca 2,5 timer mellom Stansted til London og Euston LOndon til Manchester Piccadilly, men pass på at prisene kan variere kollosalt på disse togene, du anbefales å booke på forhånd og uten rush tiden er det billigst.

Forslag hotell og annen overnatting?
Mange har valgt å bruke Britannia Hotell i Portland street som ligger veldig sentralt i sentrum av Manchester. Se www.Britanniahotels.com for hjemmeside. Her er det Ok rom for en Ok pris og en stor frokost – buffet, samt lange åpningstider i baren. Dette hotellet ligger i sentrum av Manchester, rett ved Piccadilly og puben Mother Mac’s, – det er bare ca. 3 kilometer fra Citys bane med masse drosjer, eventuelt busser som tar deg rett til Eastlands og Citys hjemmebane. – Det er også veldig kort vei til vår samarbeidspub, Mother Mac’s som ligger i en bakgaten ”Back Piccadilly”, – rett bak Wetherspoons Pub ved Piccadilly Gardens som er et slags sentrum i Manchester.  Det går også an å booke seg inn på Mother Macs, – dette er billig, husk at standarden er deretter da men man får mye for ca 400 kr pr natt, frokost inkludert. Det er toalett og dusj på gangen så det passer for de som har vært ute en vinternatt før.

Et annet billig hotell, – som ligger praktisk talt ved siden av Mother Mac`s, – og er veldig sentralt er Gardens Hotell. – Alternative hoteller finnes det mange av, et som er en del brukt er Arora i Princess street, de som har bodd der sier at det er et rent og pent hotell til en rimelig pris. –  Du kan også med fordel bruke www.manchesteronline.co.uk for mer info om Manchester og alt hva den har å by på.

Generelt vil jeg si at du gjør klokest i å booke via www.hotels.com eller www.booking.com, velg det et hotell i sentrum av Manchester som passer ditt budsjett og lommebok så er du trygg.

Det er på puben ”Mother Mac`s” dere henter billettene til Citys hjemmekamper, og her kjenner betjeningen til vår fine billettordning! Dette er en ultrablå City-pub, så de åpner opp ekstra tidlig for oss ved tidlig avspark kamper på lørdag og søndag, – men puben har kun adgang for City-fans på kampdager så ta med bekreftelse på din billettbestilling. – Vår kontaktperson leverer også ut billettene til kampen her. Det går spesialbusser til stadion rett utenfor puben for kun 1 pund kampdager, – dette er bare ca. 10 minutter unna stadion med buss. Du kan gå dit på 25 minutter om du heller vil det langs en oppmerket tursti som starter ved Piccadilly station. Se etter skilter for Sport City. Fra 2013 begynte det også å kjøre Metro link med stopp Etihad Stadium, så mulighetene er mange.

Hvordan komme meg rundt i Manchester. Buss – trikk – taxi?
Det finnes trikk i Manchester, mange busser, – og er dere mange kan dere kontakte Ian Cook som tilbyr henting og levering på flyplassen for større grupper av 5 personer og opp til ca 20. Vi kjenner Ian svært godt og kan anbefale han på det varmeste. Hans telefonnummer er 00447778819530.

Shopping/mat/puber
Har du med kone/mykere halvdel er Trafford-senteret en sikker vinner for shopping. Likeledes er Arndale-senteret i Manchester sentrum full av butikker i alle sjangre. Det er store shoppingmuligheter og et hav av spisesteder og forlystelser i sentrum. Manchester har også en egen stor Chinatown, rett ved Hotell Britannia i Portland street , selvsagt med nettopp, – et bredt utvalg av kinarestauranter.

Vil du ha god indisk mat er ”The Curry mile” en gastronomisk opplevelse. Da tar du buss/drosje til Rusholme, der er det 3 kilometer med curry houses.

Jeg vil også anbefale å besøke området rundt Shambles Square, gjerne en lunch inne på Old Wellington Inn som er en gammel god pub med restaurant i 2 og 3 etasje. Det finnes også et hav av puber som serverer både mat og drikke så det er masse å velge mellom.

Ønsker du å oppleve den mer skjeve del av Manchester er Northern Quarter og området rundt Chorlton street med Canal Street et greit utgangspunkt. Selvsagt er det også mange konserter og mye uteliv i Manchester stort sett hele året.

Hvor handler jeg suvenirer?
Det finnes butikk på stadion , her kan du også booke omvisning med klubben. Du finner suvenirbutikken og billettkontoret, som ligger ved Joe Mercer way og like ved inngang X på stadion. Sjekk hjemmesiden www.mancity.com – se Stadium tours.

Minibuss for grupper over 5 personer opp til 16 personer.
Kontakt Ian ”Cookie” , på 00447778819530, husk oppgi medlemskap i supporterklubben

God tur til Manchester
Hilsen Tor Sønsteby
mail: soensteb@online.no