Reisetips til Manchester

Dersom du for første gang skal til Manchester for å se City har jeg laget noen tips til deg basert på egne og andres erfaringer.

Bestilling av fotballbilletter

Når du har bestemt deg for hvilken helg/ukedag dere skal reise så er alltid utfordring nummer 1 er at selve kampen må være endelig berammet av TV selskapene. – Det er mange årsaker til flytting, motstanderen eller City kan f.eks delta i turneringer som har kampdato samtidig eller rett før seriekamp er satt opp. Du MÅ først sjekke terminlisten for å finne ut om vi eller motstanderen er med Champions League, evnt Europaligaen , info her se www.uefa.com .  På høsten og frem til februar kan lagene også være med i  CARABAO CUP .  I januar starter FA cupen, planen for 2019-2020 er at disse kampene hovedsaklig skal gå i midtuken. Hvis City er med i CL fra mars og utover flyttes kamper på meget kort varsel og alt kan da skje!. –  Ta derfor utgangspunkt i at kampene kan flyttes til sent avspark torsdag- fredag , evnt sent tidlig lørdag eller søndag.  Merk at det også er sendinger på mandag kveld dersom det ikke spilles noen av de nevnte cuper i midtuken eller landskamper. Du kan altså sitte igjen med at kampen blir flyttet til mandag kveld hvis du ikke sjekker nøye hva som skjer i påfølgende midtuke. Siste år kom også direkte sendte kamper på torsdager !.

Fotballbillettene kan du bestille via vår hjemmeside www.manchestercity.no –  Til cupkamper med veldig kort frist kan dere sende mail direkte til soensteb@online.no , tidspunktet for bestilling av billett nesten umiddelbart etter at kampen settes opp. – Hjemmekamper i alle type cuper er normalt INTET problem, vi har vanligvis masse usolgte billetter igjen til FA cup, Carabao cup og CL kamper, – mens bortekamper er nærmest umulig!  Det er generelt  kort tidsfrist for bestilling av billetter til bortekamper. Årsaken er at vi har mulighet for tildeling av billetter gjennom den offisielle supporterklubben som vi er tilsluttet. Til de mest attraktive hjemmekampene og bortekampene vil vi prioritere de som har reist med oss før og vært medlem lenge, men er det plass får dere selvsagt billetter uansett status og lengde på medlemskap. Til mindre attraktive motstandere kan vi sågar skaffe billetter til venner og bekjente. Dette gjelder IKKE kamper som borte/hjemme mot United – Liverpool, Chelsea – Arsenal og Tottenham og som regel årets siste hjemmekamp som er svært populær. Skulle kampen du har bestilt billett til bli flyttet eller utsatt du si fra til oss så refunderer vi billetten din dersom du ikke kan bruke den. Men du må selv følge med etter at du har bestilt billettene. Jeg regner med at de fleste ordner flytting av avreise så vi kan ikke passe på alle.

Når det gjelder henting av fotball billetter og alt det praktiske vil dere få tilsendt en nøye beskrivelse av hvordan dette foregår, men kortversjonen er at dere får billettene utlevert av vår kontaktperson på puben Mother Macs som ligger sentralt i Manchester rett ved Piccadilly Gardens ca 10 minutter unna stadion med buss/taxi/trikk.

Bestilling av fly
Her varierer det selvsagt ut i fra hvor du bor og hvilken flyplass du har som utreisested. Den mest aktuelle flyplassen for ankomst er Manchester Airport, som er bare ca 15 kilometer fra sentrum i Manchester. Du kommer raskt inn til byen enten med drosje eller flytog. Begge deler er veldig enkelt og en taxi koster ca 250 kr, flytoget under 50 kr. Det går også buss om du reiser på lavbudsjett. I øyeblikket flyr SASNorwegian, RYAN AIR OSLO/TORP,  British Airways, til/fra Norge til Manchester. Noen benytter også Brussel Airways eller KLM eller Lufthansa via Brussel – Amsterdam eller Frankfurt som alternativ med en mellomlanding, som noen ganger kan være svært prisgunstig.  Et annet alternativ er å bruke Ryan Air til London Stansted fra Oslo Gardemoen eller Oslo Torp til Stansted, – dette er vanligvis meget billig om du booker i tide.  Booker du tidlig her og samtidig får en gunstig «Off peak» billett på toget fra Euston til Manchester så tar den togturen bare ca 2 timer og kan varmt anbefales. Men pass på at prisene kan variere kollosalt på disse togene, du anbefales å booke på forhånd og uten rush tiden (Off peak) er det absolutt billigst.

Forslag hotell og annen overnatting?
Mange har valgt å bruke et av hotellene i Portland street som ligger veldig sentralt i sentrum av Manchester.  På Britannia Hotel eller Mercure  er det Ok rom for en Ok pris og en stor frokost – buffet, samt lange åpningstider i baren. Det er også billig og bra på Ibis i samme gate. Et nytt bra hotell er også Brooklyn Hotel , men velg først og fremst etter din preferanse. Hotellene ligger i sentrum av Manchester, rett ved Piccadilly og puben Mother Macs, – det er bare ca. 3 kilometer fra Citys bane med masse drosjer, eventuelt buss eller trikk som tar deg rett til Eastlands og Citys hjemmebane. – Det er også veldig kort vei til vår samarbeidspub, Mother Mac’s som ligger i en bakgaten ”Back Piccadilly”, – rett bak Wetherspoons Pub ved Piccadilly Gardens som er et slags sentrum i Manchester.  Det går også an å booke seg inn på Mother Macs, – det er billig, husk at standarden er deretter. Bestilles via www.booking.com. Det er imidlertid toalett og dusj på gangen. Et annet billig hotell, – som ligger veldig sentralt er Gardens Hotell hvor mange bor, hyggelig betjening, sentralt, og går du ut bakdøren kan du spasere rett inn i puben Mother Macs.  – Alternative hoteller finnes det mange av.  Du kan også med fordel bruke www.manchesteronline.co.uk for mer info om Manchester hoteller og gode alternativer finnes det mange av. Generelt vil jeg si at du gjør klokest i å booke via www.hotels.com eller www.booking.com, velg det et hotell i sentrum av Manchester som passer ditt budsjett og lommebok så er du trygg.

Det er på puben ”Mother Mac`s” dere henter billettene til Citys hjemmekamper, og her kjenner betjeningen til vår fine billettordning! Dette er en ultrablå City-pub, så de åpner opp ekstra tidlig for oss ved tidlig avspark kamper på lørdag og søndag, – men puben har kun adgang for City-fans på kampdager så ta med bekreftelse på din billettbestilling. – Vår kontaktperson leverer også ut billettene til kampen her. Det går spesialbusser til stadion rett utenfor puben for kun 1 pund kampdager, – dette er bare ca. 10 minutter unna stadion med buss eller trikk Du kan gå dit på ca 30 minutter om du heller vil det langs en oppmerket tursti som starter ved Piccadilly station. Se etter skilter for Sport City.

Hvordan komme meg rundt i Manchester. Buss – trikk – taxi?
Alle disse alternativene er gode, men da sentrum er lite og trafikken stor så anbefaler vi rett og slett å spasere!

Shopping/mat/puber
Trafford-senteret er en sikker vinner for shopping. Likeledes er Arndale-senteret i Manchester sentrum full av butikker i alle sjangre og i flere butikker kan du kjøpe merkevarer billig. Det er store shoppingmuligheter og et hav av spisesteder og forlystelser i sentrum. Manchester har også en egen stor Chinatown, inngangen til China town finner du rett ved Portland street.

Vil du ha god indisk mat er ”The Curry mile” en gastronomisk opplevelse. Da tar du buss/drosje til Rusholme, der er det 3 kilometer med curry houses. Vil du ha et tips til en god indisk restaurant så prøv ARNERO i Sackville street, dette er til venstre inn fra Portland street og på vei mot Guy Village og Canal Street som er hovedkvarteret for de som ønsker å oppleve den litt mer skjeve delen av Manchester.  Prøv Via i Canal street, morsomt sted med god service. Rett i nærheten ligger også Memorial for Alan Turning i Sacville Gardens, – Turing var mannen som ledet teamet som knakk tyskernes Enigma kode i 2 verdenskrig og var helt sentral i at de allierte tok kontrollen over tyskernes u båt stillinger. Det er en stor skamplett i Englands historie at denne mannen som på mange måter vant 2 verdenskrig ble så fornedret grunnet hans legning.

Jeg vil også anbefale å besøke området rundt Shambles Square, gjerne en lunch inne på Old Wellington Inn som er en gammel god pub med restaurant i 2 og 3 etasje. Rett ved Shables square ligger også Printworks med et hav av puber som serverer mat og drikke og en del viser fotball på TV så det er masse å velge mellom. Du finner også det store Footbal museum her på denne plassen, likeledes den store Katedralen og den andre store togstasjonen i Manchester Victoria stasjon ligger også her. Likeledes G-mex konsertarena.

De store restaurantene finner du i King Street, Italiensk, prøv San Carlo.  Spansk: – Taste er spansk tapas og del-eiet av Pep G og ligger rett ved.

Kjøtt og vin elskere kan velge BEM Brazil som også ligger rett ved siden av i King street, alt i nærheten av Deansgate.

Vil du ha store puber med god plass kan jeg nevne MOON UNDER WATER i DEANSGATE eller ALBERT SCHLOSS i nærheten av Town Hall. Manchesters minste puber er Grey Horse og The Circus som ligger vegg i vegg med The Old Monkey i Portland street, også dette rett ved Guy Village/Chinatown, så du trenger ikke gå langt for å finne et bredt utvalg av steder i Manchester.

Ønsker du å oppleve den stadig mer hippe og trendige Northern Quarter så kan du starte med Mother Macs som ligger ved inngangen til Northern Quarter. Det er mange utesteder i Northers Quarter og du anbefales varmt å forsøke dette. Abel Heywood pub kan du også bo for en billig penge i koselige omgivelser.

Selvsagt er det også mange konserter og mye uteliv i Manchester stort sett hele året, sjekk nettet for events, det er store konsertsaler i G-mex senteret og flere andre venues som O2 osv rundt i Manchester.  Du kan også vandre rundt kanaler i Manchester og lære mer om byens industrielle fortid.

Til slutt, bruk hodet eller bruk google, sjekk top 10 ting å gjøre i Manchester, god tur.

Hvor handler jeg suvenirer?
Det finnes butikk på stadion , her kan du også booke omvisning med klubben. Du finner suvenirbutikken og billettkontoret, som ligger ved Joe Mercer way og like ved inngang X på stadion. Sjekk hjemmesiden – se Stadium tours.

God tur til Manchester
Hilsen Tor Sønsteby
mail: soensteb@online.no