Før kampen: Manchester City – Crystal Palace

Aymeric Laporte og Leroy Sane er de to eneste som er uaktuelle foran lørdagens oppgjør mot Crystal Palace på Etihad Stadium.

Laporte har trent for fullt sammen med de andre de to siste ukene, og er snart kampklar igjen. Kanskje neste helgs FA-cupkamp mot Fulham kan være en passende anledning for franskmannen til å få sine første minutter på banen etter at han ble skadet i hjemmekampen mot Brighton i slutten av august

Sane er også på treningsfeltet igjen, men trener fortsatt alternativt for seg selv. Ifølge Pep Guardiola går alt etter planen og så sant han ikke får noen reaksjoner, kan han være tilbake i full trening igjen sammen med de andre allerede i neste uke.

Etter en litt lurvete første halvdel av sesongen, er det ting som tyder på at Manchester City er i ferd med å finne tilbake til taktene fra de to foregående sesongene. De fem siste kampene er alle vunnet med en målforskjell på pene 17-4. Og etter det forsmedelige 1-2-tapet hjemme for Manchester United i begynnelsen av desember står vi nå med 9 seire på våre 10 siste kamper og en målforskjell på 32-10 (alle turneringer inkludert). Det eneste feilskjæret kom i oppgjøret borte mot Wolverhampton (tap 3-2) der vi spilte så å si hele kampen med 10 mann etter utvisningen til Ederson etter 12 minutters spill.

Forrige helgs overbevisende 6-1-seier borte mot Aston Villa var for øvrig 15. gang vi vant med fem mål eller mer i i løpet av 136 Premier League kamper under Pep Guardiolas ledelse. Før Guardiola overtok i 2016 hadde vi bare 13 kamper med en slik seiersmargin på 734 kamper i Premier League siden denne turneringen så dagens lys i 1992.

Sergio Aguero brukte også Villa-kampen til å skrive seg inn i historiebøkene. De tre scoringene hans førte ham opp på 177 scoringer i Premier League, og han er nå den mestscorende utlendingen i Premier Leagues historie. Thierry Henry med sine 175 scoringer for Arsenal hadde inntil da vært den mestscorende utlendingen. Samtidig noterte han seg for sitt 12. hat-trick i Premier League, noe ingen andre har klart hittil.

Det er neppe noen grunn til å gjøre så mange forandringene på laget etter forrige helgs oppvisning på Villa Park. Trolig kommer Kyle Walker og Raheem Sterling inn på laget igjen, de var begge ubenyttede reserver sist. I så tilfelle ryker nok Joao Cancelo og Gabriel Jesus ut.

Vi tipper disse 11 starter: Ederson, Kyle Walker, Benjamin Mendy, Fernandinho, John Stones, Rodri, David Silva, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Riyad Mahrez og Sergio Aguero.

Crystal Palace er ubeseiret på sine fire siste Premier League-kamper. Forrige helg ble det 1-1 hjemme mot Mikel Artetas Arsenal, og pr dags dato ligger de trygt plassert på en 9.plass  med 29 poeng (7-8-7) på 22 kamper.

På grunn av de mange skadene i troppen har Roy Hodgson hentet inn angrepsspilleren Cenk Tosun på lån fra Everton. Tosun fikk sin Palace-debut sist helg da han kom inn som innbytter mot Arsenal.

Til denne må de klare seg uten blant andre Andros Townsend, Jeffrey Schlupp, Mamadou Sakho, Max Mayer og Patrick Van Aanholt grunnet skader. Mens Luka Milivojevic er suspendert etter at han ble utvist i FA-cupoppgjøret mot Derby for to uker siden.

Joel Ward er imidlertid tilbake igjen etter skade, det samme er Scott Dann.

Vårt eneste hjemmetap i Premier League forrige sesong kom mot nettopp Crystal Palace. To dager før sølvguttene sang julen inn vant Roy Hodgsons disipler 3-2 på Etihad Stadium, nøyaktig på dagen 28 år siden sist de hadde slått Manchester City borte. 22.desember 1990 vant Crystal Palace 2-0 på Maine Road. Etter det møttes lagene til dyst 13 ganger i Manchester med 10 seire til Manchester City og 3 uavgjorte og målforskjell på 34-7 i Citys favør som resultat, før Palace på nytt kunne juble over en borteseier mot oss.

Det omvendte møtet tidligere denne sesongen endte med 2-0 seier til Manchester City etter scoringer av Gabriel Jesus og David Siva. 

Totalt har vi møtt Crystal Palace 62 ganger. Det har endt med 33 seire til Manchester City, 16 seire til Crystal Palace, mens det har endt uavgjort 16 ganger. Målforskjell 113-64 i Manchester Citys favør.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 19.10.2019: Crystal Palace – Manchester City 0-2 (Jesus, D. Silva)
 • 14.04.2019: Crystal Palace – Manchester City 1-3 (Sterling 2, Jesus)
 • 22.12.2018: Manchester City – Crystal Palace 2-3 (Gundogan, De Bruyne)
 • 31.12.2017: Crystal Palace – Manchester City 0-0
 • 23.09.2017: Manchester City – Crystal Palace 5-0 (Sterling 2, Sane, Aguero, Delph)

Visste du at:

 • Manchester City har vunnet 7 av sine 9 siste Premier  League oppgjør mot Crystal Palace (7-1-1)
 • Crystal Palace vant 3-2 i det tilsvarende oppgjøret forrige sesong, de har aldri vunnet to bortekamper på rad i Premier League mot Manchester City.
 • Crystal Palace har bare tapt 1 av sine 9 siste Premier League kamper (3-5-1).
 • Crystal Palace kan bli det tredje laget til å slå de regjerende Premier League mesterne på bortebane to sesonger etter hverandre. De eneste som klart det er Liverpool (2000/01 og 2001/02) og Tottenham (2016-17 og 2017/18)

Dommer er Graham Scott. Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, da vi slo Aston Villa 3-0 på hjemmebane i slutten av oktober. PÅ de 18 kampene han har dømt denne sesongen har han delt ut 60 gule- og 5 røde kort.

Kampstart er lørdag kl. 16.00, kampen vises ikke direkte på norsk TV.

Relaterte saker

1 svar

 1. Erik Drilen sier:

  Hvorfor må du minne folk om konkurransen nå som jeg endelig har klart å klatre inn på topp 10? 😅

Legg igjen en kommentar