Målløst på Anfield

Manchester City leder fortsatt Premier League etter at toppoppgjøret mot Liverpool endte målløst. Riyad Mahrez hadde imidlertid tidenes mulighet fra straffemerket til å sørge for Citys første seier på Anfield de siste 15 årene.

Det var på forhånd knyttet enorme forventninger til ettermiddagens toppoppgjør mellom Liverpool og Manchester City på Anfield, men når sant skal sies levde nok ikke kampen helt opp til forventningene. Til tross for vanligvis å være to angrepsvillige lag som scorer flust med mål, var det to lag med respekt for hverandre og som hadde lagt opp taktikken etter motstanderens styrker, som entret gressmatta på Anfield i dag. Det gjorde at det ikke ble skapt altfor mange målsjanser, men til tross for dette burde City ha snappet seieren på slutten da Riyad Mahrez fikk tidenes mulighet til å skrive seg inn i historiebøkene. Mer om det senere.

Både Benjamin Mendy og Kevin De Bruyne er tilbake i trening for City, men det var kun førstnevnte som rakk å bli klar til dagens kamp. Han gikk rett inn på laget, mens Pep Guardiola valgte John Stones og Aymeric Laporte som stopperduo. Det betydde at Laporte var tilbake i midten, etter sin ikke altfor imponerende opptreden som venstreback i midtuka. Riyad Mahrez og Raheem Sterling var å finne på hver sin kant, og at førstnevnte ble valgt foran Leroy Sané må nok sies å ha vært en liten overraskelse, i og med at det ikke er altfor mange sjanser Mahrez har fått fra start så langt i sin korte City-karriere.

Det var Liverpool som startet klart best det første kvarteret, men uten å skape altfor mye. Et farlig innlegg der Mendy fikk strukket fram et bein og klarert rett foran Salah var det nærmeste hjemmelaget kom i starten av kampen.

Etter 21 minutter ville City ha straffe da Sergio Agüero gikk i bakken etter først å ha snappet ballen da hjemmelagets Gomez serverte ballen til Agüero inne i feltet. I duellen med van Dikj gikk argentineren i bakken, men dommer Martin Atkinson vinket spillet videre.

Stort mer skjedde det faktisk ikke i den første omgangen, som likevel var nervepirrende for begge lags supportere. Dermed 0-0 til pause.

Det skulle heldigvis skje litt mer utover i den andre omgangen, og tre ganger skulle Riyad Mahrez være nære på å score, den første etter 61 minutter da han ble spilt gjennom av David Silva. Avslutningen gikk like utenfor den lengste stolpen. Kampens klart største sjanse til da.

Etter 70 minutter kunne det ha blitt en stor Liverpool-sjanse da Salah ble spilt gjennom og Ederson befant seg på halvdistanse. Avslutningen til Salah gikk imidlertid himmelhøyt over. Få minutter senere skulle også Riyad Mahrez få nok en mulighet, men fra skrått hold var det liten plass, og keeper Alisson reddet da også skuddet i det nærmeste hjørnet.

Men så kom det som uten tvil var kampens suverent største sjanse, og som burde ha vært matchavgjørende – straffesparket etter 85 minutter. David Silva spilte gjennom innbytter Leroy Sané, som ble lagt i bakken av hjemmelagets van Dijk nede ved dødlinja. Dommer Atkinson pekte på straffemerket, noe som altså betydde at City få minutter før slutt fikk tidenes mulighet til å vinne på Anfield for første gang på 15 år. Gabriel Jesus gjorde seg klar til å ta straffen i og med at Sergio Agüero var byttet ut, men på sidelinja signaliserte Pep Guardiola at han ville at Riyad Mahrez skulle ta straffen. Det var ikke noe heldig valg, for med venstrefoten sendte Mahrez ballen over tverrligger og forverret dermed sin meget dårlige straffesparkstatistikk. 5 av de siste 8 straffesparkene Mahrez har tatt har endt med bom!

Dermed endte det med 0-0 og poengdeling på Anfield, et resultat Pep Guardiola nok har mest grunn til å være fornøyd med tatt i betraktning at det var City som hadde bortebane og at laget har en meget dårlig statistikk på denne arenaen. Likevel må det, med tanke på det brente straffesparket på slutten, sies å være en smule bittert at det bare ble ett poeng og ikke tre etter dagens kamp. At det fortsatt er City som leder Premier League når vi nå går inn i en ny landslagspause, er det imidlertid all mulig grunn til å glede seg over, både for Guardiola og Citys supportere.

Relaterte saker

13 svar

 1. Espen Haugen Espen Haugen sier:

  Ganske fornøyd egentlig, ett poeng på Anfield er bra!

 2. Det beste poenget idag er at Pep tilpasser seg motstanderen 🙌

 3. Men ble forbauset når jeg så at mahrez skulle ta straffen.. Silva og Jesus har tatt noen straffer for city å scoret, så synes det er spesielt at mahrez plutselig skal trumpe seg frem til å ta straffe🤔

 4. Pep tok den avgjørelsen 😶

 5. Imad Ziani Imad Ziani sier:

  Per Arne Rugaas han fikk beskjed av Pep som vist på repriser. skjønner lite av avgjørelsen men slik er fotballen 😉

 6. Fornøyd med ett poeng på Anfield, men veldig svakt offensivt i dag

 7. Espen Haugen Espen Haugen sier:

  De hadde sikkert shoutout på sist trening, og Mahrez vant😂

 8. Noen kamper er det viktig å ikke tape.

 9. Behersket og fin debatt her. Andre steder ser vi hva Internett gjør med folk. En spiller bommet på straffe og noen går bananas. God natt.

 10. John Akse sier:

  Enig med det meste her, for min del er eg mye mer fornøyd med det ene poenget enn straffen som ble brent😊

 11. Harald Larsen sier:

  Jesus har bommet på sine to siste straffer, Silva har vel tatt en og bommet.

 12. Venter fortsatt på at Mahrez skal slå slå igjennom, syns han har hatt mange dårlige kamper nå. Skulle heller sett en Sane fra start, men enig med at 1poeng er bra på Anfield

 13. Vi vil aldri få bevist at Jesus eller andre hadde scoret på den straffa. Det er litt sånn gjort er gjort, rett og slett. Så kan man jo spørre om ikke spillere som tjener så mye penger på jobben sin skal klare å treffe mål. Når det gjelder Mahrez, så mener jeg han gjorde et kjempebra innhopp mot Hoffenheim blant annet, der Sterling stort sett møtte, mottok ballen og spilte bakover – bortsett fra på en kontring. Synes Mathrez gjorde mye bra i den kampen, og jeg tror han vil komme bedre og bedre fram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.