City vant Premier League International Cup!

WEB-CELEBRATION-A19U9526Det ble kanskje ikke noe Premier League-trofé denne sesongen, men City EDS kan i alle fall juble over å ha vunnet Premier League International Cup, etter å ha slått Porto 1-0 fredag kveld.

Premier League International Cup ble arrangert for første gang denne sesongen, og må sies å være et slags alternativ til UEFA Youth League. I motsetning til i Youth League, der spillerne må være under 19 år, kan spillerne i Premier League International Cup være opp til 21 år, altså samme aldersgrense som i U21 Premier League. Åtte engelske lag har deltatt i turneringen, i tillegg til spesielt inviterte europeiske ungdomslag. Totalt har 16 lag deltatt, og etter å ha endt på andreplass i det innledende gruppespillet, der City havnet i gruppe med Leicester, Benfica og Schalke, ble først Celtic slått i kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse, før Leicester ble slått i semifinalen etter ekstraomganger.

I kveld var det duket for finale, hjemme på Academy Stadium, der Portos U21-lag hadde tatt turen fra Portugal for å spille. Der ble det altså City som trakk det lengste strået, etter et tidlig mål av meget lovende Kelechi Iheanacho, som endelig er på plass i den lyseblå drakta etter å ha imponert så mye for Citys A-lag i pre-season forrige sommer. 18-åringen fra Nigeria ventet lenge på å få arbeidstillatelse i England og da han endelig kunne spille for City-akademiet ble han skadet etter fem minutter og ble ute i to måneder. Nå er han imidlertid tilbake, og scorer mål på løpende bånd.

Etter fem minutter i kveldens kamp var det riktignok mest takket være et for løst tilbakespill til keeper at han scoret. Nigerianeren snappet ballen, rundet keeper på lekent vis, og satte ballen i det tomme buret.

Dette skulle vise seg å bli kampens eneste mål, selv om det kunne blitt flere mål begge veier. City-keeper Angus Gunn viste seg fram med flere flotte redninger, i tillegg til at Porto halvveis i den andre omgangen fant veien til treverket. Motsatt vei hadde både Olivier Ntcham og Brandon Barker store muligheter til å score, men målet til Kelechi Iheanacho var nok – City vant 1-0 over Porto og er dermed mestere i tidenes første Premier League International Cup!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.