1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
25. august 2018 13:30 Premier League 2018/19 3

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 31 322.

Oppsummering

Aymeric Laporte reddet ett poeng etter at Wolverhampton tok ledelsen på en handsscoring. Dermed endte det med 1-1 og poengdeling på Molineux.

Spillemessig og sjansemessig sett burde City vunnet med flere mål mot Wolverhampton i dagens kamp på Molineux mellom det nyopprykkede laget og de regjerende mesterne, men mens City tre ganger måtte se ballen ende i stengene og sannsynligvis også ble snytt for straffespark, fikk hjemmelaget Wolverhampton godkjent en scoring med hånden. En flott heading av Aymeric Laporte reddet imidlertid det ene poenget for City, som dermed ga fra seg to poeng i kampen om et nytt ligamesterskap.

Selv om all statistikk viser at City burde ha vunnet kampen komfortabelt, skal det likevel nevnes at Wolverhampton bet godt fra seg, og det ble en svært så underholdende, sjanserik og intens fotballkamp på Molineux. Pep Guardiola gikk igjen tilbake til å spille med fire i forsvar og bare Sergio Agüero som ren spiss. Det betydde at Kyle Walker var tilbake som høyreback, mens John Stones denne gangen måtte se kampen fra innbytterbenken. Aymeric Laportes midtstopperpartner var Vincent Kompany, som spilte sin 250. Premier League-kamp for City, ti år og én dag etter at han spilte sin første.

Ilkay Gündogan skulle få Citys, og kampens første sjanse, etter at han ble headet gjennom av Sergio Agüero. Fra skrått hold fikk tyskeren imidlertid ikke noe særlig godt treff da han skulle klemme til på halvspretten, og keeper hadde ikke altfor store problemer med å redde.

Så begynte det å skje mye. Etter 21 minutter jublet hjemmefansen for scoring etter en Wolves-kontring som endte opp med Jimenez satte ballen i mål. Jubelen stilnet imidlertid raskt da assistentdommeren kom opp med flagget og signaliserte at Jimenez var i offside da han fikk den siste avgjørende pasningen. Så satte City raskt i gang spillet og gikk rett opp i angrep der Sergio Agüero fyrte av fra 16 meter – rett i stolpen!

Og så, bare et par minutter etter det igjen, skulle Raheem Sterling få drømmetreff fra langt hold. Skuddet var omtrent så langt opp i krysset som det er mulig å komme, men på utrolig vis greide keeper Patricio å få fingertuppene på ballen og slo den opp i vinkelstolpen og ut. En fantastisk redning av keeper, på et skudd som hadde blitt en fantastisk scoring hadde den gått inn.

Wolves skulle også yppe seg litt mot slutten av omgangen, men det sto 0-0 til pause da dommer Martin Atkinson signaliserte 15 minutters hvile.

Mens City hadde dominert i deler av den første omgangen, skulle Wolves komme mer med i den andre, og bare en flott redning av Ederson etter 58 minutter forhindret scoring da Costa vippet ballen forbi Kompany, som forøvrig hadde noen dårlige berøringer i den første omgangen som serverte hjemmelaget muligheter, og skjøt. Ederson ble først lurt ned, men kom seg raskt opp igjen og fikk reddet avslutningen fra spiss vinkel.

Så skulle kampens mest omdiskuterte situasjon oppstå. Et innlegg fra hjemmelagets Boutinho gikk inn i feltet, var muligens såvidt innom et Wolves-hode og videre til Boly som i så tilfelle var i offside. Det ble ikke oppdaget av dommerteamet, men det som uansett skulle ha blitt oppdaget var at det slett ikke var med hodet Boly headet ballen, da han sendte den inn i nettet bak Ederson. Ballen var nemlig for lang for Boly som ikke rakk den med hodet, men den var likevel kort nok til at han kunne slå den inn med armen. Uansett hvor bevisst handlingen var eller ikke skulle målet ha vært annulert, men dommer Martin Atkinson godkjente i stedet målet, og dermed var det ulvene som var i tet på Molineux.

Bare minuttet etterpå var City i angrep, og David Silva var rasende da han så ut til å bli feid over ende inne i boksen til Wolves. Dommer Atkinson vinket bare spillet videre, og delte sågar ut et gult kort til David Silva ved neste stopp i spillet for protester. City-fansen var mildt sagt lite fornøyd med mannen med fløyta og hans avgjørelser.

City skulle imidlertid få noen frispark i god posisjon av Atkinson, for eksempel etter 61 minutter da ballen landet perfekt på hodet til Fernandinho, som ikke så ut til å være helt klar over hva som skjedde da ballen landet på hodet hans. Hadde brasilianeren vært mer våken kunne han sannsynligvis fått til en bedre heading.

Også etter 69 minutter skulle City få frispark, og denne gangen skulle det endelig lykkes for City. Ilkay Gündogans ball landet rett på hodet til Aymeric Laporte, som stormet inn i feltet og stanget den i mål med så stor kraft at keeper ikke rakk å få opp hendene. Dermed 1-1, og Laporte kunne juble for sin første scoring i City-trøya, etter overgangen fra Athletic Bilbao i januar.

City skulle også få et par gode muligheter til å vinne kampen, først etter et innlegg fra Benjamin Mendy som endte på hodet til innbytter Gabriel Jesus som fikk en kjempemulighet da han fikk heade fra fem meter. Dessverre for Jesus’ og Citys del gikk headingen rett på keeper. Hadde han truffet hvor som helst ellers på mål, ville det etter all sannsynlighet ha blitt scoring.

Nesten fem minutter på overtid skulle City få en siste mulighet til å avgjøre, men Sergio Agüeros frispark fra 25 meter endte i tverrliggeren – Citys tredje stolpetreff i kampen.

Dermed endte det altså med poengdeling og 1-1 på Molineux, og Citys første poengtap denne høsten er et faktum. I fjor tapte City imidlertid poeng allerede i andre kamp da det endte 1-1 hjemme mot Everton, uten at sesongen ble så veldig dårlig av den grunn …