0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
4. august 2017 16:00 Treningskamp 2017/18

Oppsummering

Gab J West HamWest Ham-keeper Joe Hart måtte tre ganger plukke ballen ut av eget nett. Det endte med en solid seier for City over West Ham på Island!

Pep Guardiola stilte med toppet lag fra start i den siste pre-season-kampen denne sommeren før alvoret braker løs neste helg med Premier League-åpning mot Brighton. City og West Ham hadde tatt turen til Reykjavik på Island, der det kanskje overraskende nok var en god del ledige seter på Laugardalsvöllur, landslagsarenaen til Island.

City stilte igjen med trioen Otamendi, Kompany og Stones fra start bakerst, og med Sané og Danilo på hver sin kant. Yaya Touré bekledde den defensive midtbanerollen med David Silva og Kevin De Bruyne foran seg, samtidig som det ble plass til både Gabriel Jesus og Sergio Agüero på topp.

Det skulle ikke ta mer enn åtte minutter før City tok ledelsen etter at Danilo snappet ballen ute på Citys høyrekant og sendte den inn på sekstenmeteren til Kevin De Bruyne, som på nydelig vis spilte videre inn til Gabriel Jesus, som på fem meter ikke unngå å score alene med Joe Hart. West Ham ville ha offside, men reprisen viste at den klart ble opphevet av Ogbonna, og dermed sto det altså 1-0 til City.

City skulle skape flere gode sjanser i den første omgangen, som for eksempel da Jesus etter 21 minutter kom alene mot mål, men ble tvunget til å sende ballen bakover da han kom for skrått på mål og vinkelen ble for liten. Dessverre for Citys del traff han bare et West Ham-bein.

Leroy Sané var også nære på etter 35 minutter, men skuddet hans gikk et stykke utenfor den lengste stolpen.

Dagens andre City-scoring skulle komme i det 56. minutt da Leroy Sané på et touch spilte videre til David Silva som på direkten la inn foran mål til Sergio Agüero som få stå minst like alene som Jesus gjorde på den første scoringen. Heller ikke Agüero hadde problemer med å sende ballen forbi Joe Hart og dermed sto det 2-0 i en kamp City hadde totaldominert.

David Silva var nære på å øke til 3-0 etter 63 minutter, men også skuddet hans fra skrått hold gikk like utenfor den lengste stolpen.

Etter 70 minutter skulle imidlertid dagens tredje City-scoring komme, og det var innbytter Raheem Sterling som fikk æren av å sette inn det. Et skudd fra innbytter Phil Foden gikk via en West Ham-fot til Sterling som ventet foran kassa, og fikk en relativt enkel jobb med å sette inn 3-0 fra fem meters hold.

Et flott innlegg fra innbytter Bernardo Silva, som dermed fikk sine første minutter i City-drakt etter sommerens overgang fra Monaco, sørget for at Sterling kunne ha økt til 4-0 etter 75 minutter, men Joe Hart var med på notene, fikk kastet seg og reddet.

West Ham var nære på å spille seg til målsjanser ved et par anledninger, men begge gangene rant det hele ut i sanden, og Pep Guardiola kan dermed si seg fornøyd med at City gjennomførte siste treningskamp før alvoret starter uten å slippe motstanderen til muligheter – samtidig som de lyseblå viste meget lovende takter offensivt.

«Det var et godt resultat mot et Premier League-lag», kunne Guardiola fortelle etter kampen. «Vi skapte nok sjanser til å score tre mål, alle spilte på et godt nivå og spissene våre scoret. Og ingen ble skadet heller, så vi er fornøyde.»

Nå får Guardiola åtte dager på å forberede seg før åpningen mot Brighton neste lørdag.

Citys lag: Ederson, Kompany (Adarabioyo 72), Otamendi (Roberts 72), Danilo (Walker 59), Stones (Mangala 59), Silva (Diaz 71), Touré (Fernandinho 59), De Bruyne (Foden 59), Sané (Zinchenko 59), Agüero (Sterling 59), Jesus (Bernardo Silva 59)