1 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. april 2018 15:15 Premier League 2017/18 36

Dommer: Neil Swarbrick. Tilskuere: 56 904.

Oppsummering

Manchester City fikk det lekende lett på London Stadium, og nærmer seg både poeng- og scoringsrekord. Fire ganger måtte West Ham-keeper Adrian hente ballen ut av eget nett.

West Ham, som fortsatt ikke er helt sikre på å holde seg i Premier League, fikk det tøft hjemme mot Premier Leagues suverent beste lag denne sesongen, Manchester City, som ikke på noen som helst måte har sluppet foten av gasspedalen, selv om ligagullet allerede er sikret. Selv om Pep Guardiola selv har uttalt at han ikke er så opptatt av rekorder, ligger City an å greie både poengrekorden og scoringsrekorden i Premier League. Mål nummer 99, 100, 101 og 102 ble scoret i dag, og dermed er City bare ett mål unna Chelseas rekord på 103 scoringer på én Premier League-sesong. Samtidig er City nå bare to poeng bak samme lags rekord på 95 poeng, og de blåkledde har tre kamper på seg til å ta også denne rekorden.

Pep Guardiola gjorde to endringer i forsvaret og lot Vincent Kompany få hvile, mens Ayemeric Laporte og Nicolas Otamendi utgjorde dagens stopperduo. På høyrebacken kom Kyle Walker inn for Danilo, som riktignok skulle komme inn for Walker i løpet av dagens kamp. Også David Silva fikk hvile i dag, mens Fernandinho var tilbake på banen etter karantene. Mens Bernardo Silva i dag var henvist til benken, fikk denne sesongens «PFA Young Player of the Year» Leroy Sané spille fra start, mens Gabriel Jesus startet på topp. De siste 15 minuttene fikk imidlertid Lukas Nmecha komme inn for Jesus, og fikk dermed sin Premier League-debut for City.

Det var ikke uventet gjestene fra Manchester som tok kommandoen fra start i kampen, og nærmest kjørte over hjemmelaget. Etter 12 minutter kom dagens første scoring, riktignok på noe heldig vis. Leroy Sané skjøt fra distanse, og keeper Adrian hadde nok ikke hatt noe problem med å ta skuddet, hadde det ikke vært for at ballen traff hjemmelagets Patrice Evra i hodet og totalt endret retning. Dermed gikk skuddet inn i det motsatte hjørnet av der det egentlig først gikk, og dermed sto det 1-0 til City!

Dagens andre scoring skulle også komme på meget heldig vis like før halvtimen var spilt. Keeper Adrian var først ute på blåbærtur, før Kevin De Bruyne ble spilt gjennom ute på kant. Han slo ballen inn i feltet, der Adrian fikk kastet seg ned og såvidt fikk fingrene på ballen, men dessverre for hjemmelaget rett i beinet på en uheldig Pablo Zabaleta, som endte opp med å score selvmål mot sin tidligere klubb. Dermed sto det 2-0 til de lyseblå og Citys 100. Premier League-mål denne sesongen var et faktum.

Fem minutter senere burde det blitt 3-0, etter at Leroy Sané fikk en eventyrlig mulighet alene med keeper, men han ble for ubesluttsom og Adrian fikk ryddet opp.

Etter en omgang der det var City som hadde totaldominert, kom imidlertid West Ham mer med de siste minuttene, og skulle fem minutter før hvilen også få en redusering. To dommerfeil sørget for det, først da et gjennomspill til en offsideplassert spiller ikke ble avvinket, og så når dommer Neil Swarbrick blåste frispark til West Ham etter at Fernandes gikk i bakken. Reprisene viste at dette skjedde like innenfor streken og at det altså skulle ha vært straffespark til West Ham, men det fikk uansett ikke så mye å si, siden Aaron Cresswell endte opp med å score på frisparket fra hjørnet av sekstenmeteren uansett. Ederson var etter ballen, men nådde ikke bort, og dermed var det kamp igjen. 1-2 til pause.

Andre omgang startet med mer City-press, og det skulle ikke ta lang tid før dagens tredje City-scoring var et faktum. Gabriel Jesus spilte gjennom Raheem Sterling som tok ballen med inn i boksen, og etter hvert sendte den bakover til Jesus, som kom stormende til, fikk den med seg med et touch, og sendte den forbi Adrian på det neste. 1-3.

Sterling, som allerede hadde to målgivende pasninger, ble så snytt for et soleklart straffespark da han ble meiet ned av Cresswell inne i boksen, og brant deretter en stor sjanse da han kom alene med Adrian. Sterling skulle likevel få sin hevn med nok en målgivende pasning, i en situasjon som lignet 3-1-målet ganske mye. Fernandinho spilte gjennom Sterling, som deretter la tilbake til Fernandinho som kom stormende til. Mens Jesus brukte to berøringer på 3-1-målet, trengte Fernandinho imidlertid bare ett da han rolig plasserte ballen til side for keeper Adrian. 4-1 til City!

Etter den fjerde City-scoringen virket det som om de lyseblå var fornøyde, for stort mer skjedde det ikke i kampen. City-spillerne trillet mye ball, mens West Ham-spillerne ble springende litt rådville rundt, og hjemmesupporterne gikk skuffet hjem. Citys 30. Premier League-seier var et faktum. Det er tangering av Chelseas rekord, og City har fortsatt tre kamper igjen å spille.

Neste søndag skal Premier League-pokalen deles ut, når City spiller sesongens nest siste hjemmekamp. Og som tidligere nevnt: Med seier mot Huddersfield kan det også bli en fin-fin dag for de som er opptatt av rekorder.