0 - 6
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
16. september 2017 16:00 Premier League 2017/18 5

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 20 305.

Oppsummering

City scorer og scorer, vinner og vinner. Nok en gang ble det storseier da Watford ble slått 6-0 på bortebane i dag. På de tre siste kampene har City scoret 15 og sluppet inn 0! Dagens seier over Watford er Citys største borteseier i Premier League!

Pep Guardiolas gutter lar seg ikke stoppe! Watford var ett av tre lag som fortsatt ikke hadde tapt i Premier League, og før kampen i dag bare sluppet inn tre mål. Hjemme på Vicarage Road skulle de gule likevel ikke ha noe som helst å stille opp med et offensivt City-lag i kanonform. Det ble total enveiskjøring fra første til siste minutt og 6-0-seieren burde vært langt større om City hadde vært enda mer effektive. Sergio Agüero scoret sitt sjette hattrick i Premier League, og er nå bare to fattige mål bak Eric Brook i kampen om å bli tidenes mestscorende City-spiller. Mens Brook stanset på 177 mål i 1940, har nå Agüero 175 mål på under halvparten av tiden Brook brukte.

Raheem Sterling var tilbake etter karantene i dagens kamp mot Watford, og fikk også sjansen fra start av Pep Guardiola, som også valgte å spille med fire bak denne gangen. Ederson fortsatte med hodebeskyttelse mellom stengene, mens John Stones og Nicolas Otamendi utgjorde stopperparet. Benjamin Mendy og Kyle Walker spilte på hver sin back, mens Fernandinho, David Silva og Kevin De Bruyne ble de naturlige partnerne til Sterling på midtbanen. På topp startet både Sergio Agüero og Gabriel Jesus.

Som sagt skulle det bli enveiskjøring start til slutt på Vicarage Road i dag, og bortelaget City hadde full kontroll på alt som skjedde ute på gressmatta mot et Watford-lag som har startet sesongen usedvanlig godt. Raheem Sterling burde ha gjort det bedre da han rett og slett bommet på ballen etter åtte minutter etter at Sergio Agüero serverte ham. I stedet fikk Fernandinho fyre av, men keeper Gomes hadde god kontroll på skuddet.

Deretter var det Kevin De Bruynes tur til å få en god mulighet for City, men i ubalanse gikk skuddet fra 16 meter langt utenfor. Hadde belgieren valgt å falle ville City fått frispark fra god posisjon. Sergio Agüero skulle følge opp med to gode muligheter, først da han skjøt like utenfor stolpen etter en corner, og så da et skudd gikk via en Watford-fot og like utenfor den lengste stolpen. City sto for det meste som skjedde ute på banen, og var også overlegne inne ballinnehav.

Watford skulle likevel slippe til på en god mulighet etter 24 minutter da et frispark ble slått inn i feltet og Richarlison headet like utenfor den lengste stolpen. Denne ene Watford-sjansen var imidlertid et unntak og en èngangshendelse i den første omgangen, for ellers var det City som fortsatte med å produsere sjanser, og snart skulle også scoringene komme.

Sergio Agüero header inn 1-0 for City!

26 minutter var spilt da City fikk frispark fra 35 meter, som Kevin De Bruyne på fantastisk vis slo inn i feltet, helt presist på hodet Sergio Agüero som kontant headet inn 1-0 til City bak en sjanseløs keeper. Mens avslutningen var strålende var den målgivende pasningen fra assistkongen Kevin De Bruyne minst like god, og dermed var City i lilla bortedrakter i tet!

Få minutter etter skulle 1-0 bli til 2-0. Gabriel Jesus fikk med seg ballen på kant, sendte til David Silva som var noe heldig da han sendte ballen forbi et par Watford-spillere og inn foran mål, der Sergio Agüero fikk en svært enkel jobb med å sette inn både sitt og Citys andre mål for dagen. Argentineren trengte bare å pirke ballen i mål fra kort hold, og det hele virket lekende lett. 2-0 til City!

Og når Citys scoringsmaskineri først er i gang ser det ut til at det omtrent ikke lar seg stoppe. 37 minutter var spilt da Agüero også sto for en målgivende pasning ved å sende Gabriel Jesus igjennom alene med keeper. Reprisene viste at Jesus nok var såvidt i offside og at målet egentlig burde ha vært annulert, men Jesus gjorde uansett ingen feil alene med keeper, sendte ballen sikkert i det lengste hjørnet og dermed sto det 3-0 til City!

Mens City noen ganger har begynt å slappe av og bare begynt å sikre seieren etter å ha ledet med en del mål, var det på ingen måte tilfellet i dag. Selv med 3-0-ledelse til pause fortsatte City med å presse og skape sjanser i den andre omgangen, som da David Silva fyrte avgårde et knallhardt skudd etter 62 minutter som keeper Gomes såvidt rakk å få opp hendene på. På corneren skulle det likevel bli 4-0 til City. Silva slo inn i feltet og der var Nicolas Otamendi på plass og fikk stanget inn 4-0 på det presise innlegget! Mens stopperkollega John Stones tok seg av scoringene på onsdag, var det Otamendis tur denne gangen til å stå for stoppermålene.

Kort tid etter burde også Watfords Capoue scoret på en heading etter en corner, men headingen gikk svakt utenfor den lengste stolpen. Dette var Watfords andre mulighet i kampen, og også den siste. Etter dette handlet alt om City, som fortsatte med å presse på for å få flere scoringer. Ved flere anledninger var det nære på at City scoret, men City-fansen måtte vente til det 80. minutt for å få scoring nummer fem. Sergio Agüero sprang forbi alt og alle og fra skrått hold satte han ballen til side for keeper og inn i mål via den lengste stolpen. Ballen passerte såvidt streken, men var helt tydelig inne, og argentineren kunne dermed juble for sitt tredje mål for dagen – hattrick for Citys målkonge!

Raheem Sterling jubler etter å ha scoret fra straffemerket.

Med 5-0 hadde City samme resultat som mot Watford på Vicarage Road i ligaavslutningen forrige sesong, da i en kamp Watford hadde ingenting å spille for og manageren allerede hadde fått sparken. I dag hadde hjemmelaget, som har vært i storform så langt, alt å spille for, men likevel skulle det altså bli enveiskjøring. Og City-spillerne ville tydeligvis toppe seg selv, for etter 87 minutter gikk Raheem Sterling i bakken og dommer Anthony Taylor pekte korrekt på straffemerket. Etter litt fram og tilbake om hvem som skulle ta straffen ble det klart at Sterling tok den selv, og en nydelig avslutning, knallhardt oppe i nettaket sørget for Citys sjette scoring for dagen! 6-0, og Sterling kunne juble for å ha scoret i sin tredje kamp på rad for City.

6-0 over Watford i dag er Citys største borteseier i Premier League noensinne, og det skal godt gjøres å toppe dagens kamp. Neste kamp blir likevel i en annen turnering. Onsdag kveld er West Bromwich motstander, men da i ligacupen (3. runde).