1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
4. desember 2018 21:00 Premier League 2018/19 15

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 20 389.

Oppsummering

Det ble spennende sluttminutter, men Manchester City stakk til slutt avgårde med de tre poengene etter å ha slått Watford 2-1 på Vicarage Road.

City totaldominerte store deler av kveldens bortekamp i regnværet på Vicarage Road i London, men klarte aldri å punktere kampen ved å score kampens tredje mål. Leroy Sané og Riyad Mahrez sørget for at City lenge ledet 2-0, men da den tredje scoringen aldri kom, skulle det i stedet bli Watford som reduserte fem minutter før full tid. Det førte til spennende sluttminutter med et Watford-lag som jaget seiersmålet, men de lyseblå holdt unna og fikk dermed med seg tre fortjente poeng tilbake til Manchester, noe som setter press på Liverpool som spiller i morgen borte mot Burnley.

Før kveldens kamp kom nyheten om at Sergio Agüero har pådratt seg en lyskestrekk og sannsynligvis blir ute de neste par ukene. Det betydde at han gikk glipp av kveldens kamp mot Watford, og også kommende helgs tøffe bortekamp mot Chelsea på Stamford Bridge. David Silva, Kyle Walker, Vincent Kompany, Fabian Delph og Riyad Mahrez var imidlertid med fra start igjen. Alle disse ble spart fra start i lørdagens 3-1-seier over Bournemouth. I kveld var det imidlertid andre spillere som fikk hvile seg, for eksempel Aymeric Laporte, som har spilt alt bortsett fra ligacupkampene for City denne høsten. Også Raheem Sterling var å finne på benk, noe som betydde at Riyad Mahrez skulle få sjansen fra start.

Og for en kamp det skulle bli for Mahrez, som både noterte seg for en målgivende og en scoring. Det var imidlertid Leroy Sané som kunne ha sendt City i ledelsen etter ti minutter da han snappet en fryktelig feilpasning og stormet mot mål. Watford-keeper Ben Foster fikk imidlertid slengt opp en arm på Sanés lille chip og reddet.

Det var også Ben Foster som skulle redde Watford åtte minutter senere da han to ganger var nede og fikk avverget tre skudd, som når sant skal sies alle gangene var tjue centimeter fra kroppen til Foster. All honnør likevel til Foster som kastet seg rundt i feltet og fikk avverget.

På motsatt side av banen skulle også Ederson vise hva han er god for som keeper da Watford skulle få en gedigen mulighet etter 31 minutter spilt. Troy Deeney fikk slengt fram en fot på en høy ball, men fikk ikke skikkelig treff. Han traff likevel godt nok på avslutningen fra sju meter til at Ederson trekke en beinparade av høy klasse opp av hatten for å avverge. Som en blekksprut fikk Ederson kastet ut et bein, noe som forhindret scoring.

Og i stedet for Watford-scoring skulle det fem minutter før pause bli Manchester City som tok ledelsen, etter at Riyad Mahrez to ganger fikk sjansen til å legge inn med venstrebeinet fra høyrekanten. Det første innlegget endte med en stor sjanse, men ballen endte til slutt opp ute hos Mahrez igjen, som omtrent fra nøyaktig samme posisjon enda en gang la ballen inn i feltet like foran keeper. Først på kula var imidlertid Leroy Sané, som faktisk brystet ballen mellom beina på keeper og i mål! Dermed kunne Pep Guardiola ta spillerne sine inn i garderoben for pauseprat og ledelse 1-0.

De lyseblå startet den andre omgangen der de slapp, og det var bare gått fem minutter etter hvilen da David Silva spilte gjennom Gabriel Jesus nesten nede ved dødlinja. Brasilianeren har slitt med å finne målformen denne høsten, men skulle iallfall få notere seg med en målgivende pasning i kveld da han sendte ballen inn foran mål der Riyad Mahrez ventet ute i feltet. På direkten satte spilleren fra Algerie ballen kontant i nettet, og mens han var svært delaktig i det første målet, kunne han altså nå selv juble for scoring og 2-0-ledelse til City!

Gabriel Jesus skulle nok gjerne ha scoret selv i kveld også, og hadde muligheten da han ble spilt gjennom etter 70 minutter og kom alene med Foster. Mens brasilianeren som bare står med én scoring i Premier League denne sesongen (i 6-1-seieren over Huddersfield tilbake i august) nok burde ha forsøkt å runde keeper, avsluttet han på direkten, men traff ikke skikkelig, og ballen gikk svakt til side for mål.

Et farlig Mahrez-skudd etter 82 minutter kunne også ha endt med scoring, men Foster fikk kastet seg ned og reddet med den ene armen. City slet med andre ord med å punktere kampen, og da så ikke skjedde, skulle det i stedet bli Watford som overraskende nok kom tilbake med en redusering. Bare et par minutter etter Mahrez-sjansen rotet Fabian Delph nede ved sidelinja og mistet ballen unødvendig til innbytter Deulofeu. Han tok kula med seg inn i sekstenmeteren og la den inn foran mål, der den til slutt havnet hos Abdoulaye Doucouré, som på finurlig vis til slutt greide å rote ballen inn i mål etter flere forsøk på å score. Først headet han rett ned i bakken i stedet for i mål før ballen spratt opp i han igjen. Da han neste gang avsluttet kom Kyle Walker skliende inn i et forsøk på å blokkere, men ballen spratt nok en gang rett i beina til Doucouré, som denne gang greide å pirke ballen over streken fra én meters hold. Målet var definitivt ikke av den lekre sorten, men Watford var like fullt med i kampen igjen, og med fem minutter igjen å spille, begynte hjemmesupporterne å få troa på det faktisk var mulig å ta poeng.

Det skulle bli noen meget nervepirrende avslutningsminutter, og Pep Guardiola tok ut Gabriel Jesus og satte innpå Aymeric Laporte i et forsøk på å trygge ledelsen. Watford presset på og sendte også keeper Ben Foster opp i angrep på corner, mens City-spillerne stort sett ikke gjorde annet enn å klarere ballen vekk og vente på neste Watford-bølge. Fire minutter på overtid blåste imidlertid dommer Paul Tierney av kampen, og City-fansen som hadde tatt turen til London kunne puste lettet ut.

Reduseringsmålet skulle gjøre avslutningen på kampen mer spennende enn nødvendig, men dermed smakte også de tre poengene ekstra godt. Lørdag kveld venter nok et tøft borteoppgjør i London når Chelsea står på motsatt banehalvdel.