0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
30. juli 2017 00:00 Treningskamp 2017/18

Oppsummering

sterling-spurs-nashvilleDet ble kattens lek med med musen da City slo Tottenham 3-0 i Nashville i USA – en seier som burde ha vært mye større.

Citys tredje og siste treningskamp i USA denne sommeren endte med en ny storseier, denne gangen over Premier League-rival Tottenham, som viste seg å bli mange nummer for små i dette oppgjøret. Etter å ha slått Real Madrid i forrige oppgjør med hele 4-1, valgte Pep Guardiola å gjøre tre endringer i startoppstillingen fra den kampen. Gledelig nok var David Silva med fra start, noe som altså vil si at han var raskere tilbake fra sin skade enn først antatt.

Igjen valgte Guardiola å stille med tre bak – Kompany, Stones og Otamendi, noe som kanskje kan bli en vinneroppskrift også når ligaen er i gang. Bortsett fra én gang tidlig i kampen da forsvaret sov og Dele Alli ble spilt alene gjennom, gjorde de tre sine saker bra. Ved den nevnte anledningen ble de imidlertid reddet av Ederson, som var lynraskt ute og reddet. Også den brasilianske keeperen gjorde sine saker bra, og var ved flere anledninger raskt ute etter å ha lest spillet på strålende vis, og dermed gjort målet mindre for så å redde avslutningene fra kloss hold.

En annen som gjorde sine saker svært bra var Kyle Walker, som nok en gang spilte på høyre kant som en slags vingback. Til tross for at Tottenham-fansen pep mot ham hver gang han fikk ballen, var det Walker som kunne smile bredest til slutt etter å ha storspilt og vunnet kampen med klare sifre.

City skulle ta ledelsen etter 9 minutter spilt da Kevin De Bruyne slo et frispark inn i feltet. Ballen gikk så via en Tottenham-spiller og videre til John Stones, som på sikkert vis headet ballen til side for keeper Lloris. Dermed scoring av Stones i to kamper på rad og 1-0 til City over Spurs!

Fem minutter senere kunne Danilo ha økt etter nydelig kombinasjonsspill av City, men avslutningen gikk godt over mål. Også to ganger senere i omgangen skulle Danilo komme til gode avslutningsmuligheter, og nærmest å score var han etter 43 minutter da han sendte av gårde et skudd mot det lengste hjørnet som Lloris måtte strekke seg så lang han var for å få slått til corner.

En enda større sjanse til å score fikk Gabriel Jesus like før sidebytte. City kom to spillere alene med keeper, men da ballen ble sendt til Jesus bommet han totalt og sendte den høyt over og høyt til side fra mål, fra kort hold. En forferdelig bom, og den eneste trøsten er den kom i en kamp som betydde svært lite.

Uansett var det City som totaldominerte i den første omgangen, og det store City-trykket skulle fortsette i den andre. To ganger skulle innbytter Sergio Agüero treffe stolpen, den ene gangen da han var helt alene med keeper etter et fantastisk utspill av Ederson fra femmeter som sendte Agüero alene gjennom.

Raheem Sterling var imidlertid mer kald da han etter 72 minutter ble spilt gjennom på strålende vis av Samir Nasri, som har gjort mye bra i de kampene han har spilt i USA i sommer. Sterlings avslutning så litt underlig ut, men virket likevel bevisst, og keeper Vorm ble fullstendig lurt. Mens han trodde at Sterling kom til å skyte til venstre for seg sendte Sterling heller ballen til motsatt side, og dermed sto det 2-0 til City.

City gjorde mange bytter utover i den andre omgangen, og en av dem som fikk sjansen var Arijanet Muric, som kom inn for Ederson i sluttminuttene. Først dummet han seg ut ved å komme på halvdistanse da han var altfor offensiv og stormet ut da en ball ble spilt gjennom. Heldigvis reddet keeperen fra Montenegro seg inn igjen på fantastisk vis ved å kaste seg og slå ballen til corner da det så ut til at Janssen kom til å redusere for Tottenham.

Og i stedet for 2-1 skulle det bli 3-0 til City, og det ved Brahim Diaz, som dermed nok en gang scoret. Den unge spanjolen scoret et strålende mål mot Real Madrid, og mot Spurs var han iskald da han ventet og ventet og til slutt satte ballen sikkert til side for Vorm i Tottenham-buret, etter en av Citys mange kanonader mot Tottenham-målet. Dermed endte det 3-0 til City, en seier som burde ha vært mye større med tanke på alle de store sjansene City ikke benyttet seg av. Spurs hadde lite å stille opp med mot en offensivt City-lag, som ser ut til å være i rute til ligaåpningen mot Brighton 12. august. Først venter imidlertid en siste treningskamp – mot West Ham på Island førstkommende fredag.

Citys lag mot Tottenham: Ederson (Muric 79), Kompany (Mangala 59), Otamendi, Walker (Duhaney 74), Danilo (Sané 74), Stones (Adarabioyo 74), D. Silva (Foden 59), Fernandinho (Touré 60), De Bruyne (Nasri 59), Sterling (Diaz 79), Jesus (Agüero 60)