0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. oktober 2018 21:00 Premier League 2018/19 10

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 56 854.

Oppsummering

Riyad Mahrez scoret kampens eneste mål på Wembley, og ble dermed matchvinner da Manchester City tok alle de tre poengene borte mot Tottenham.

Tottenham er fortsatt tvunget til å spille alle hjemmekampene sine på Wembley, i og med at nye White Hart Lane fortsatt ikke er ferdig. Klubben har nå gått ut med at det ikke vil skje iallfall før til neste år, noe som skaper problemer i og med at Wembley også er arena for andre arrangement. Kveldens kamp mellom Tottenham og City skulle egentlig vært spilt i går, men måtte flyttes fordi det har vært spilt NFL-kamper på Wembley de tre siste helgene, så også i går. Det var også tydelig å se på Wembley-gresset – det vil si, det gresset som fortsatt var igjen. En må nok gå mange år tilbake i tid for å finne sist gang en Premier League-kamp ble spilt på en så dårlig gressmatte, som i tillegg var full i streker og markeringer fra gårsdagens NFL-kamp.

Det forhindret likevel ikke City-spillerne, som burde være uthvilte etter å ha hatt seks dagers pause siden forrige kamp, fra å gå rett i strupen på hjemmelaget og gå opp i ledelsen etter bare fem minutter spilt. Ederson sparket ballen langt ut og hjemmelagets Kieran Tripper feilberegnet da han skulle heade den. Det ga Raheem Sterling muligheten til å ta den med seg, forbi Tripper og ned mot dødlinja før han slo 45 grader ut i feltet der Riyad Mahrez kom stormende til og fikk sendt ballen i nettet, presset av to Tottenham-spillere. Dermed 1-0 til City, og tidligere Leicester-spiller Mahrez kunne strekke henda i været til ære for Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha som så tragisk omkom i en helikopterulykke lørdag kveld.

Bare tre minutter etter skulle Harry Kane være ikke altfor mange centimetere fra å skape balanse i regnskapet, men skuddet fra 20 meter gikk like over tverrligger. Ederson virket noe langt ute i situasjonen, og kunne fort ha endt opp med å slippe inn der hadde Kane truffet innenfor stolpene.

Det var likevel City som var farligst de gangene de var frempå, og Riyad Mahrez var ikke langt unna å bli tomålsscorer etter 28 minutter spilt. Bare en strålende énhåndsredning på det knallharde skuddet inne ved den nærmeste stolpen forhindret scoring.

Hjemmelaget var imidlertid ikke ufarlige, og Harry Kane skulle få en ny god sjanse til å score da han ble spilt gjennom etter 33 minutter og kom alene med Ederson. Kanes touch ble imidlertid litt langt, noe som gjorde at Ederson kunne komme ut og forhindre scoring.

Dermed sto det 1-0 til City til pause, en ledelse som burde ha blitt doblet etter 54 minutter på en utrolig mulighet. At ikke David Silva avsluttet selv da Bernardo Silva først ble spilt gjennom av Mahrez og så la ballen inn foran mål er omtrent ikke til å tro. Fra fem meter kunne han bare ha sendt ballen i tomt mål, men valgte merkelig nok å dempe den i stedet for å avslutte, og da han på neste touch fortsatt kunne ha sendt ballen i åpent mål, valgte han å sende den videre til Raheem Sterling, som måtta ta en finte før han kunne avslutte. Skuddet ble deretter blokkert og det som burde ha vært en sikker scoring rant ut i sanden.

Et noe slapt Agüero-skudd etter 64 minutter satte ikke Hugo Lloris på altfor stor prøve, selv om posisjonen var god, og i stedet for 0-2, kunne og kanskje burde det ha blitt 1-1 etter 79 minutter da Riyad Mahrez rotet det til ute på kanten. Presset av to Spurs-spillere løp han hjemover med ballen i beina, og mistet den før han rakk å sende den bakover til forsvaret. Det gjorde at Tottenham kunne komme på en kontring, som burde ha endt med mål da Erik Lamela ble spilt alene gjennom med keeper. Fra tolv meter og bare Ederson å overliste avsluttet han imidlertid langt over mål, til stor lettelse for City-fansen, og ikke minst Pep Guardiola.

Det skulle bli noen nervepirrende sluttminutter for City-fansen, men fem minutter på overtid blåste dommer Kevin Friend av oppgjøret, noe som betydde at nok en borteseier og tre nye poeng var i boks. City har faktisk ikke sluppet inn mål på de seks siste ligakampene, noe som er klubbrekord, og Pep Guardiolas gutter troner på toppen av Premier League-tabellen, á poeng med Liverpool, to poeng foran Chelsea, fire foran Arsenal, og fem foran Tottenham etter kveldens kamp.

Allerede på torsdag er det ny kamp når det gjøres klart for fjerde runde i ligacupen. Da er det Fulham som står på motsatt banehalvdel.