1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
14. april 2018 20:45 Premier League 2017/18 34

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 80 811.

Oppsummering

Etter en skuffende periode med tre tap, er Manchester City tilbake på vinnersporet. Lørdag kveld leverte Pep Guardiolas gutter en knallsterk prestasjon og slo Tottenham 3-1 i London!

Det ble tap mot Manchester United forrige helg da City hadde muligheten til å avgjøre Premier League, og etter å ha tapt to ganger for Liverpool i løpet av en uke er de lyseblå også ute av Champions League. Det var derfor viktig å snu den negative trenden borte mot Tottenham i kveld, selv om Pep Guardiola nok visste at det kom til å bli en vanskelig kamp borte mot et Tottenham-lag som har levert enormt sterke resultater denne sesongen. Etter nyttår har ikke Spurs tapt en eneste kamp i Premier League, og forrige gang Tottenham tapte i ligaen var faktisk mot Manchester City – 16. desember, da City vant 4-1.

Pep Guardiola la om til fire forsvarsspillere igjen, etter å ha satset svært offensivt mot Liverpool på tirsdag i Champions League med en trebackslinje. Det betydde at Kyle Walker og Fabian Delph startet på hver sin back på Wembley i kveld, mens Vincent Kompany var tilbake i Citys midtforsvar, der han startet sammen Aymeric Laporte. Nicolas Otamendi fikk imidlertid hvile. På midtbanen kom Ilkay Gündogan inn for Fernandinho, mens ellers var laget det samme som mot Liverpool, med Gabriel Jesus alene på topp.

Forrige sesong endte det med 2-0-seier til Spurs på White Hart Lane over City, men denne sesongen har Tottenham måtte spille hjemmekampene sine på Wembley. Likevel har de gjort det enormt sterkt der, men det hindret ikke lillakledde Manchester City fra å ta kommandoen fra start av i kampen. Etter bare fem minutter hadde City et kjempesjanse i form av et stolpetreff fra Leroy Sané, der Tottenham-keeper Lloris var totalt sjanseløs og bare kunne se på at ballen gikk direkte i stolpen og ut igjen etter avslutningen fra Sané fra god posisjon.

City-mål skulle det likevel bli, for etter 22 minutter utnyttet gjestene fra Manchester at Tottenham-forsvaret sto høyt. Vincent Kompany slo en høy ball i bakrommet fra egen banehalvdel og over alle Spurs-spillere, fram til Gabriel Jesus, som plutselig var alene med keeper. Der gjorde han ingen feil – satte den kontrollert til side, og dermed sto det 1-0 til City!

City-fansen var knapt ferdige med å juble etter det første målet før dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket og tildelte City straffespark. Raheem Sterling ble spilt gjennom, og Spurs-keeper Lloris måtte ut utenfor boksen i et forsøk på å ta ballen. Han var imidlertid altfor sent ute, og endte i stedet opp med en fryktelig stygg takling der han kom med knottene rett i leggen på Sterling. Reprisene viste at situasjonen skjedde rett utenfor boksen, men dommer Jonathan Moss pekte altså likevel på straffemerket. Ilkay Gündogan var sikkerheten selv og satte ballen til side for keeper, som gikk feil vei. Dermed sto det plutselig 2-0 til City!

Like før pause skulle imidlertid Tottenham få en noe heldig redusering, etter at en takling endte i foten på Christian Eriksen. Ballen spratt deretter fra dansken og i mål, og dermed endte første omgang med 1-2 i favør City.

City-fansen har erfaring fra de siste kampene med at City har ledet til pause, men likevel endt opp med å tape. Det var nok mange som fryktet det i dag også, men så skulle ikke skje. I stedet var det City som tok kommandoen også i den andre omgangen, og etter 63 minutter kunne Gabriel Jesus ha scoret sitt andre for dagen da han var nokså alene med keeper, men avslutningen var svak.

Etter 71 minutter burde det definitivt ha blitt mål, men Raheem Sterling, som ikke akkurat var scoringssikker mot Manchester United forrige helg, brukte for lang tid da han fintet seg til stadig bedre og bedre scoringsposisjon, før til slutt avslutningen ble blokkert fra kort hold. En enorm mulighet!

Sterling skulle heldigvis likevel gjøre det godt bare et par minuttet etter, men det skal også sies at han fikk en særs enkel jobb med å score. Etter to cornere havnet ballen i beina på Gabriel Jesus, som skjøt mot keeper Lloris, som ga retur rett ut i feltet. Der var Sterling på plass og banket ballen i nettaket over Lloris fra kort hold, og dermed var ledelsen økt til 3-1 til City!

Det ble ikke de helt store sjansene etter dette, og City rodde dermed i land en enormt sterk 3-1-seier borte over Tottenham i London, som dermed fikk sitt andre hjemmetap for sesongen!

Taper Manchester United hjemme for West Bromwich i morgen er City ligamester, og hvis ikke er det nye sjanser neste helg når City tar imot Swansea City søndag ettermiddag.