0 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
13. desember 2017 20:45 Premier League 2017/18 17

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 20 870.

Oppsummering

Manchester City har skrevet seg inn i alle fotballhistoriebøker denne sesongen, og fortsetter med å slå den ene rekorden etter den andre. 4-0-seieren over Swansea er Citys 15. strake seier i ligaen, noe absolutt ingen lag har greid tidligere gjennom den engelske fotballigaens 130 årige historie!

Forrige gang et lag greide å vinne 14 kamper på rad var i 2002 da Arsenal etter å ha vunnet de 13 siste kampene i sesongen 2001/02 også vant den første kampen sesongen etter. Deretter var det imidlertid slutt og rekken med seiere stoppet på 14 kamper. Før det må vi helt tilbake til 1951 da Preston i gamle andredivisjon vant 14 kamper på rad, og før der igjen helt tilbake til starten av 1900-tallet da først Manchester United vant 14 på rad i 1904/05, og så Bristol City i 1905 – også begge disse satt i gamle andredivisjon. Ingen lag har imidlertid greid å vinne 15 kamper på rad gjennom den engelske fotballigaens historie, før altså Manchester City ble historiske ved å gjøre akkurat det da Swansea ble slått 4-0 på Liberty Stadium i Wales.

Pep Guardiola valgte å gjøre noen få forandringer på laget fra de som slo Manchester United på søndag, i tillegg til den nødvendige forandringen at Vincent Kompany ikke kunne spille på grunn av et muskelproblem som gjorde at han måtte byttes ut halvveis på søndag. Mens Kyle Walker fikk hvile mot Swansea kom Danilo inn på høyreback, samtidig som også Leroy Sané ble spart. Inn kom Bernardo Silva. På topp fikk som ventet denne gangen Sergio Agüero spille fra start, og han skulle takke for tilliten ved å score sitt 182. offisielle City-mål mot slutten av kampen.

Allerede etter fem minutter spilt kunne City tatt ledelsen da Fernandinho fikk kjempetreff på direkter på en corner slått ut på sekstenmeterstreken fra David Silva. Keeper var imidlertid fint nede og reddet.

Etter 26 minutter skulle likevel ledermålet komme da Silva serverte Silva. Det vil si, Bernardo Silva slo inn i feltet til en umarkert David Silva, som med en frekk liten flikk med baksiden av foten satte keeper Fabianski fullstendig ut av spill. Dermed 1-0 til City, en ledelsen som kom til å doblet noen minutter senere da City fikk frispark ute på kanten. Kevin De Bruyne slo ballen knallhardt inn i feltet – forbi alle og direkte i mål! Det er mulig keeper Fabianski kunne gjort mer for å forhindre scoring, men det var likevel ikke helt enkelt for ham da skuddet var såpass hardt og lett kunne ha forandret retning i en spiller at han ikke kunne være helt sikker på hvor ballen kom til å havne.

Andre omgang startet med at David Silva burde ha scoret sitt andre for kvelden da han ble spilt fri og kom alene med keeper, men endte i stedet opp med å sette ballen utenfor den lengste stolpen. Fem minutter senere kunne det også blitt 2-0 da Sergio Agüero skjøt fra kant, keeper Fabianski var nede og reddet og David Silva var akkurat for sent ute da han kastet seg ned for å nå returen. Hadde han gjort det kunne han satt ballen i det åpne målet.

To minutter senere skulle det likevel bli 3-0 etter flott samspill mellom David Silva og Raheem Sterling ute på kanten. David Silva fikk æren av å avslutte og med en elegant chip over keeper og i det lengste hjørnet scoret han sitt andre for kvelden og Citys tredje.

Sergio Agüero, som ikke har scoret på noen kamper, var også svært interessert i åpne scoringskontoen igjen, men avslutningen fra spiss vinkel etter 61 minutter endte opp like utenfor den lengste stolpen.

Så var det Edersons tur til å vise hvilken klassekeeper han er da Swansea for en gangs skyld fikk en mulighet et par minutter etter. En corner som ble slått inn i feltet endte opp med et skudd som totalt forandret retning i en spiller og dermed var på vei mot det motsatte hjørnet av der skuddet egentlig gikk. På mesterlig vis greide Ederson å skifte retning og kaste seg ned mot det motsatte hjørnet av der han i utgangspunktet var på vei og få reddet avslutningen.

Og så skulle den etter 84 minutter endelig sitte for Sergio Agüero som fikk ballen på 30 meter, avanserte ned mot hjørnet av femmeteren før han avsluttet i det lengste hjørnet og i mål. En flott prestasjon av Kun Agüero og altså hans 182. City-scoring. Dermed var seieren ikke bare i boks, men i stålsikkert hvelv, og City er dermed fortsatt 11 poeng foran Manchester United på tabellen. Neste motstander er Tottenham, som kommer til Manchester lørdag kveld. Spørsmålet da blir om City greier å utvide rekken av ligaseiere og slå sin egen rekord.