0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. mars 2018 21:00 Premier League 2017/18 30

Oppsummering

Etter en sterk borteseier over Stoke der David Silva ble tomålsscorer, skal det ikke mer til enn at Manchester City vinner de to neste ligakampene for å sikre Premier League-troféet! Skjer det, vinnes gullet hjemme mot Manchester United lørdag 7. april!

Pep Guardiola vant nylig sitt første trofé som Manchester City-manager da Arsenal ble slått på Wembley og ligacuppokalen havnet i Manchester. Nå er han i ferd med å vinne nok et trofé med Manchester City, og det skal svært mye til at ikke hans gutter sikrer gullet i løpet av de nærmeste ligakampene. Kveldens 2-0-seier over Stoke gjør nemlig at luken ned til Manchester United på andreplass er på vanvittige 16 poeng – med åtte kamper igjen å spille! Enkel hoderegning viser at det maksimalt er mulig å ta 24 poeng på disse åtte kampene, og vinner City sin neste kamp, mot Everton på Goodison Park, som faktisk ikke er før om nesten tre uker, er det bare 21 poeng igjen å spille om. Nå har det seg slik at motstander i kampen etter, lørdag 7. april, er nettopp nærmeste rival, Manchester United, hjemme på Eastlands, og vinnes den kampen er det bare 18 poeng igjen å spille om – og med forbehold om at også Manchester United vinner sin neste kamp, som er hjemme mot Swansea påskeaften, vil da luken ned være på 19 poeng … og City vil ha vunnet Premier League. Seier i de to neste kampene er altså alt som skal til for at Manchester City tar sitt femte ligagull!

I kveld var det nedrykkstruede Stoke som sto på motsatt banehalvdel, i en kamp der begge lagene hadde alt å spille for. Manchester City hadde både Fernandinho og Raheem Sterling med på laget igjen, etter at begge har vært ute av spill de siste ukene. Sterling var sist å se på banen i det første møtet mot Basel i Champions League, mens Fernandinho måtte kaste inn håndkleet i ligacupfinalen mot Arsenal, og ikke har vært å se siden den gang. Det var også flere andre endringer på laget som tapte mot Basel i Champions League i forrige uke, og både Vincent Kompany, Nicolas Otamendi, Kyle Walker, David Silva og Kevin De Bruyne var igjen å se på banen. En som imidlertid ikke var med var Sergio Agüero, som skadet kneet sitt på trening lørdag, og som er ute i et par ukers tid. I og med at det nå ikke er kamp på nesten tre uker, var kveldens oppgjør forhåpentlig det eneste Agüero må stå over. Med Agüero ute av spill, fikk Gabriel Jesus fornyet tillit på topp.

Drøye ni minutter av den første omgangen var spilt da nydelige kombinasjoner skulle sørge for kampens første mål i kveld. Gabriel Jesus spilte gjennom Raheem Sterling ute på Citys høyrekant, og han slo ballen inn i feltet, der David Silva ventet. På direkten sendte han ballen i det lengste hjørnet med en perfekt avslutning, til ellevill jubel fra de tilreisende City-supporterne. 1-0 til bortelaget!

Gjestene fra Manchester skulle imidlertid ikke skape all verdens med farligheter i resten av den første omgangen, mens hjemmelaget Stoke kom til å slippe til ved et par anledninger. Ndiaye skjøt via Fernandinho og like utenfor stolpen etter 20 minutter, mens Kyle Walker var nær ved å score selvmål da han satte ballen over egen keeper etter 36 minutter i duell med en Stoke-spiller, men Ederson kom seg tilbake og fikk slått ballen over tverrligger.

Dermed sto det 0-1 til pause, og også andre omgang skulle starte med en tidlig City-scoring. Nok en gang var det flotte kombinasjoner som sørget for scoringen, da Fernandinho spilte gjennom til David Silva, som sendte videre til Gabriel Jesus, som med en lobb over en Stoke-spiller sendte tilbake til David Silva. Keeper Butland kom ut, men den spanske magikeren beholdt roen og sendte ballen i nettet bak Stokes keeper! Dermed var ledelsen doblet!

Etter dette handlet det meste om Manchester City, som fortsatte med å ha angripe og ha ballen i laget. Raheem Sterling var svært nære scoring etter 57 minutter da han driblet seg inn i feltet, og til slutt avsluttet fra kort hold mens Stoke-spillerne fløy i alle retninger, men ballen endte opp rett i det ene beinet på keeper Butland.

Minutter etter var det Leroy Sanes tur til å prøve seg, men skuddet hans fra distanse gikk en halvmeter utenfor den lengste stolpen.

Kvarteret før slutt skallet Citys Nicolas Otamendi og Stokes Kostas Stafylidis sammen, og begge ble liggende nede en stund da de trengte behandling. Da dommer Jonathan Moss skulle sette spillet i gang igjen oppsto det dramatikk og en kjempesjanse til City, etter at Raheem Sterling snappet ballen og kom alene med keeper. Han hadde også med seg Gabriel Jesus, og burde absolutt ha sendt ballen til han, men prøvde i stedet å runde keeper. Han ble da løpt opp av en Stoke-forsvarer, og sjansen var spolert. Etter at situasjonen var klarert var Stoke-spillerne rasende da de mente at City burde ha sparket ballen tilbake til Stoke-keeper Butland, mens City altså mente at det var ingen grunn til det, da det ikke var Stoke som hadde ballen da dommer blåste av spillet. Dommer Moss gjenopptok også spillet som en dropp med kamp om ballen.

Situasjonen ble uansett bare en parentes, i og med at det ikke endte med scoring, og at City uansett vant kampen 2-0, i seg selv et meget sterkt resultat på en vanskelig bortebane historisk sett.

City-spillerne reiser nå på treningsleir til Abu Dhabi, og får seg da samtidig en liten sommerpause i varmen og muligheter til å lade batteriene, fram til lørdag, da det er retur til Manchester. I og med at Citys ligakamp mot Brighton den kommende helgen er utsatt grunnet at Brighton skal spille kvartfinale i FA-cupen, er det som tidligere nevnt ikke kamp før 31. mars – på påskeaften, når City tar turen til Liverpool for å møte Everton på Goodison. I mellomtiden har det da også vært en landslagspause, der en rekke City-spillere vil være involvert for sine landslag.