1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Liga Sesong Runde
30. desember 2018 15:15 Premier League 2018/19 20

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 31 381.

Oppsummering

Manchester City avsluttet 2018 med å slå Southampton på St. Mary’s.

Etter to tap på rad og tre tap på de fire siste kampene reiste Manchester City seg i dag på St. Mary’s i Southampton da årets siste kamp skulle spilles. Etter Liverpools storseier over Arsenal i går var ikke noe annet enn seier godt nok for Pep Guardiolas menn i dag, og muligheten til å gjeninnta andreplassen på tabellen bød seg også, i og med at Tottenham gikk på et meget overraskende hjemmetap for Wolverhampton i går.

Med Fabian Delph ute på grunn av karantene var det ukrainske Oleksandr Zinchenko som fikk sjansen på venstreback i dag, mens Danilo igjen ble foretrukket framfor Kyle Walker. City har slitt defensivt i de siste kampene, og vi må faktisk ti kamper bak i tid for å finne forrige gang City holdt buret rent, nemlig i borteseieren over West Ham (4-0) i november. Dermed var det godt nytt at Vincent Kompany i dag var tilbake i laget, og gikk rett inn i midtforsvaret sammen med Aymeric Laporte. En annen gledelig nyhet var det at Fernandinho også ble spilleklar og at også han gikk rett inn i startelleveren. Brasilianeren som er så viktig for City måtte stå over kampene mot Crystal Palace og Leicester, og begge endte som kjent med tap. Dårligere nytt var det imidlertid at Kevin De Bruyne var ute av laget igjen, visstnok på grunn av at han hadde fått seg en smell. Hvor alvorlig dette er, vites ikke i øyeblikket.

David Silva kunne ha gitt City ledelsen allerede etter fem minutter spilt, men fikk ikke ballen forbi keeper McCarthy, som sto i veien for spanjolen. Bare fire minutter senere skulle imidlertid samme Silva få sin revansje etter at Riyad Mahrez først spilte gjennom Bernardo Silva, som tok ballen med seg inn i boksen og sendte bakover i feltet der altså David Silva sto og ventet. Fra ni meter fikk han en relativt enkel jobb med å sende ballen i nettet og sende City opp i føringen.

Riyad Mahrez var svært nære å doble ledelsen etter 18 minutter spilt, da City-spillerne først småspilte inne i egen sekstenmeter med en haug med Southampton-spillere springende imellom, før det ble satt i gang et raskt angrep ledet an av Mahrez, som tok ballen med seg hele veien selv og avsluttet – like utenfor den lengste stolpen.

Også fem minutter etter kunne City fort ha scoret da Raheem Sterling fant Sergio Agüero foran mål. Argentinerens forsøk endte imidlertid rett i magen på keeper.

Til tross for at både kampen mot Crystal Palace og Leicester endte med tap, var det City som tok ledelsen i begge oppgjørene, før altså motstanderne kom tilbake og snudde kampen. Pep Guardiola var nok svært opptatt av at det samme ikke skulle skje i dag, og hadde det ikke vært for en flott redning av Ederson etter 33 minutter på en heading mot den lengste stolpen, kunne det fort ha endt med baklengs. 1-1 skulle likevel komme, bare noen få minutter etter da Oleksandr Zinchenko på horribelt vis mistet ballen i eget forsvar til danske Pierre Højbjerg, som tok den med seg og avsluttet fra seksten meter – i mål. Dermed skulle altså ikke City heller i denne kampen greie å holde nullen, og nok en gang var det feil i forsvaret som sørget for baklengs.

Kort tid etter ropte hele St. Mary’s på straffe da Ward-Prowse gikk i bakken etter minimal kontakt med Oleksandr Zinchenko, men dommer Paul Tierney vinket spillet korrekt videre.

Og i stedet for straffe til Southampton og mulig 2-1-ledelse, skulle det i stedet bli 1-2 på overtid av den første omgangen – på noe heldig vis. Raheem Sterlings ball inn i feltet gikk rett i foten på en uheldig Ward-Prowse, før den gikk videre mot mål og en keeper som ikke rakk å reagere tidsnok, og dermed bare slo ballen inn i eget nett.

Og hvorfor nøye seg med bare én overtidsscoring? Før pausesignalet lød, skulle nemlig City rekke å score enda en gang, takket være et perfekt slått innlegg av Oleksandr Zinchenko, som landet rett på hodet til Sergio Agüero. Med pannebrasken headet han City opp i 3-1, og kunne dermed juble for sin første scoring på bortebane mot et engelsk lag i 2018. Det skulle altså komme i den siste kampen i året og City-spillerne kunne dermed gå til pause med 3-1-ledelse.

I det motsatte oppgjøret i november vant City 6-1 over Southampton, og med litt mer effektivitet foran mål, kunne det fort ha blitt resultatet også i dag. Etter ni minutter spilt av den andre omgangen var Southampton-keeper McCarthy mer heldig enn dyktig da han reddet et skudd fra Raheem Sterling fra kort hold med hodet, og bare fire minutter etter skulle Sergio Agüero treffe metallet da han ble spilt gjennom etter et frispark, snudde rundt og skjøt i vinkelstolpen!

Også fem minutter etter kunne Agüero ha scoret da et dårlig skudd fra Raheem Sterling i stedet endte opp som en fin pasning til Agüero, mens argentinerens avslutningsforsøk ble blokkert. Også ti minutter før slutt burde City ha scoret etter en kontring der Riyad Mahrez kom alene med keeper, men skuddet med høyrefoten var ikke godt nok til å overliste keeper.

City-spillerne produserte med andre ord nok av sjanser, men det skulle ikke bli flere mål i kampen. Fem minutter før slutt skulle det imidlertid bli litt temperatur da Southamptons målscorer Højbjerg satte inn en grufull tofotstakling på Fernandinho, som heldigvis så ut til å unngå å bli skadet i situasjonen. Dommer Tierney gjorde helt rett da han dro opp det røde kortet til dansken, og dermed måtte hjemmelaget avslutte kampen med ti spillere. Det skulle imidlertid få liten betydning, for City-spillerne var tydelig fornøyd med tingenes tilstand, og sikret inn 3-1-seieren på komfortabelt vis.

Dermed er City altså tilbake på andreplass av Premier League-tabellen, fortsatt sju poeng bak Liverpool. Neste motstander er nettopp Liverpool, og den kampen må vinnes om City skal ha noen som helst mulighet til å ta igjen rødtrøyene.