0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
18. september 2019 21:00 Champions League 2019/20 Gruppe C

Dommer: Artur Soares Dias (Portugal). Tilskuere: 36 675.

Oppsummering

Som i forrige sesong endte det med en komfortabel 3-0-seier til Manchester City over Shakhtar Donetsk i Ukraina!

For tredje sesong på rad er City i Champions League-gruppe med ukrainske Shakhtar Donetsk, og det skulle ende med reprise på fjorsesongens tur til Metalist Stadium i Ukraina da Pep Guardiola tok med seg spillerne sine til øst-Europa for å sparke i gang denne sesongens Champions League-gruppespill. City imponerte forrige sesong ved å vinne 6-0 hjemme og 3-0 i Ukraina, og det skulle ende med nøyaktig samme siffer da City nok en gang gjorde kort prosess med de ukrainske mesterne på deres egen (midlertidige) hjemmebane.

Med både målscorer fra forrige sesongs oppgjør i Ukraina, Aymeric Laporte, og John Stones ute med skade, var det knyttet stor spenning til hvem Pep Guardiola kom til å velge som stopperpartnere i kveld, og det ble som ventet Nicolas Otamendi og Fernandinho som ble foretrukket, en duo som fungerte godt i kveld – uten at de ble satt på de aller største prøvene. Kevin De Bruyne, som satt på benken fra start i helgas 2-3-tap for Norwich, var igjen å finne i startoppstillingen i dag, og det samme var Riyad Mahrez, som dermed kom inn på bekostning av Bernardo Silva. På topp ble Gabriel Jesus denne gangen foretrukket framfor Sergio Agüero.

Gjestene fra Manchester skulle ikke starte kampen altfor bra, og kom seg ikke til noen ordentlig målsjanse før det var spilt 23 minutter da Gabriel Jesus fikk muligheten.

Bare et par minutter etterpå skulle City også ta ledelsen, etter at Ilkay Gündogan først skjøt i stolpen. Ballen gikk tilbake til Riyad Mahrez, som fikk en særs enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Ved første øyekast så det ut som en klar offside, men reprisene viste at Mahrez befant seg på riktig side i det øyeblikket Gündogan skjøt, og dermed sto det altså 1-0 til City!

Etter 38 minutter skulle det også bli 2-0 til City, og nok en gang var det Riyad Mahrez og Ilkay Gündogan som var involvert. Mahrez’ pasning til Gündogan som var på løp gjennom var perfekt, og med et frekt utsideskudd med tuppen av foten helt inne ved den nærmeste stolpen, sørget tyskeren for å doble ledelsen!

2-0 skulle også holde seg inn til pause, etter en omgang der City startet litt svakt, men der det tok seg kraftig opp utover i omgangen.

Tidlig i den andre omgangen kunne det ha endt ille for City da Ederson var langt ute på blåbærtur utenfor eget mål, men ble reddet av en meget svak avslutning da Junior Moraes skulle prøve å sende ballen over Ederson og i mål.

Så skulle det bli Citys tur til å en gigantisk mulighet da Ilkay Gündogan først skjøt og keeper reddet. På returen sendte en Shakhtar-spiller uforklarlig nok ballen rett i beina på Raheem Sterling da han skulle prøve å forsøke, og etter først å ha brukt et touch på å dempe ballen, endte Englands landslagsspiller opp med å sette den i den nærmeste stolpen og ut.

Etter å ha vært involvert i begge to første målene kunne Ilkay Gündogan igjen ha tegnet seg på scoringslista etter 59 minutter da han tok med seg ballen og var alene med keeper Pyatov, som fikk avverget.

City fortsette å totaldominere det som skjedde ute på gressmatta, og det var bare et spørsmål om tid før kveldens tredje scoring skulle komme. Det var likevel først etter 76 minutter at nettopp det skulle skje. City utnyttet en feil hos hjemmelaget, og kunne storme i angrep og komme tre mot én. Kevin De Bruyne spilte gjennom Gabriel Jesus, som alene med keeper ikke gjorde noen feil og satte ballen i det lengste hjørnet.

Dermed endte det med 3-0-seier til City også denne sesongen på Metalist Stadium, og City er tilbake på vinnersporet etter å ha snublet på Carrow Road i helga mot Norwich. Nå gjelder det å komme seg tilbake til Manchester og gjøre seg klar for neste utfordring, som er Watford på hjemmebane lørdag ettermiddag.