2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. april 2017 16:00 FA Cup 2016/17 Semifinale

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 85 725. 1-1 etter ordinær tid. 2-1 etter ekstraomganger.

Oppsummering

SterlingfasemiDet blir ikke noe trofé på Pep Guardiola i hans første sesong som Manchester City-manager. Det er klart etter at Arsenal trakk det lengste strået mot City i semifinalen i FA-cupen på Wembley i dag.

Det måtte ekstraomganger til for å skille de to lagene, men det ble til slutt Arsenal som tok seg til finalen på Wembley om en måneds tid, der de skal møte Chelsea. Det skjedde imidlertid ikke uten mye dramatikk og en del kontroversielle situasjoner.

Pep Guardiola valgte å stille med samme mannskap som slo Southampton på St. Mary’s påskeaften, og skulle få se et City-lag som var det klart førende laget i den første omgangen, og som etter at de første 45 minuttene var avsluttet hadde hatt ballen i 70% av tiden.

Et innlegg fra Sergio Agüero havnet på hodet til David Silva etter 14 minutter, men Petr Cech var med på notene og fikk fistet headingen over. Noen minutter senere var det imidlertid slutt for Silva, som tidligere i omgangen ble stygt taklet, og som deretter prøvde å fortsette noen minutter, før han innså at det ikke nyttet. Inn kom Raheem Sterling.

City-spillerne var ikke fornøyd med at fellingen av Silva ikke endte med gult kort, og var heller ikke fornøyd med dommer Craig Pawson da Sergio Agüero gikk i bakken etter 28 minutter uten å få straffespark.

Enda mer kontrovserielt skulle det bli etter 39 minutter da City fikk et mål annulert fordi assistentdommeren mente at ballen hadde vært over dødlinja. Reprisene viste imidlertid at innlegget fra Leroy Sané holdt seg på rett side, og at City og Sergio Agüero dermed ble snytt for et mål. Agüero avsluttet nemlig før Petr Cech reddet ballen inne i målet, såvidt over streken. Raheem Sterling satte også returen i mål, men målet gjaldt altså ikke, siden assistentdommeren feilaktig sto med flagget i været og signaliserte at ballen hadde vært ute.

På overtid i førsteomgang ville også Arsenal ha straffespark da Jesus Navas holdt i drakta til Alexis Sanchez inne i boksen, men nok en gang avviste dommer Pawson alle protester.

Dermed sto det 0-0 til etter en omgang der det var City som dominerte det meste ute på gressmatta.

Ledermålet skulle imidlertid ikke komme før 62 minutter var spilt. Arsenal mistet ballen i angrep og Yaya Touré sendte en lang ball framover mot en enslig Sergio Agüero på topp. Argentineren fikk en hel banehalvdel å springe på, i dull med Arsenals Nacho Monreal. Alene med Petr Cech var Agüero iskald, og lobbet ballen elegant over Arsenals sisteskanse og i mål, til ellevill jubel fra City-fansen bak mål. 1-0 til City, og Agüeros 166. mål for City. Dermed ligger han nå på delt andreplass på lista over Citys toppscorere gjennom tidene, sammen med Tommy Johnson. Opp til Eric Brook på førsteplass er det 11 mål.

Ledelsen skulle imidlertid bare holde i ni minutter før det igjen var balanse i regnskapet. Chamberlains innlegg mot bakerste stolpe var perfekt, men Monreal fikk stå helt alene da han fra kort hold banket inn utligningen. Dermed 1-1.

City skulle få svære muligheter til å avgjøre kampen i ordinær tid, først da Yaya Touré traff perfekt på et skudd etter 79 minutter. Petr Cech var såvidt borti ballen med fingertuppene, noe som gjorde at den havnet på innsiden av stolpen og ut igjen, i stedet for å havne i mål.

Få minutter etter var det Fernandinho som steg til værs på en corner og headet i tverrligger!

Arsenal skulle også få en svær mulighet til å avgjøre før det var spilt 90 minutter. Danny Welbeck avsluttet like utenfor den lengste vinkelstolpen fra skrått hold etter 87 minutter etter at han kranglet ballen med seg forbi Nicolas Otamendi. Da heller ikke denne gikk i mål var det dermed duket for ekstraomganger.

Det betydde nye 30 minutter å spille for slitne spillere, og det var tydelig hvordan City-spillerne fikk stadig tyngre og tyngre bein, og ikke orket å ta de tunge løpene hjemover eller markere skikkelig. Det første etter hvert til at Arsenal fikk mange overgangsmuligheter, som City til slutt med nød neppe klarte å stoppe.

Etter 100 minutter spilt skulle det imidlertid glippe. Arsenal fikk frispark nesten nede ved dødlinja. Ballen ble slått mot bakerste og headet inn i feltet igjen. Der havnet den til slutt hos Alexis Sanchez, som fra kort hold satte ballen i nettet, til fortvilelse for City-forsvaret. Dermed var Arsenal for første gang i kampen i tet.

Fem minutter ut i den andre ekstraomgangen skulle City få en diger mulighet til å utligne igjen da Kevin De Bruyne tok med seg ballen fremover. Han valgte til slutt å sende videre til Fabian Delph, som avsluttet via et Arsenal-bein og like på utsiden av den nærmeste stolpen.

Etter hvert som klokka nærmet seg 120 minutter ble det mer og mer tydelig hvor slitne City-spillerne var, og at de ikke kom til å makte å sette inn noen sluttspurt. Dermed endte oppgjøret på Wembley med seier til Arsenal, mens det eneste som betyr noe for City nå resten av sesongen er å sikre en plass i neste sesongs Champions League.

Første utfordring heter Manchester United, som tar turen til Eastlands førstekommende torsdag.