3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
27. januar 2016 20:45 Ligacup 2015/16 Semifinale 2. kamp

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 50 048. Sammenlagt: 4-3.

Oppsummering

JS81317730Manchester City er klar for finale i ligacupen etter å ha kjempet seg tilbake i kveldens semifinale mot Everton! Nå venter finale mot Liverpool på Wembley i slutten av februar!

Everton ledet med ett mål fra det første oppgjøret i semifinalen i ligacupen, men med hjemmebane i siste kamp hadde City slett ikke noe umulig utgangspunkt i kveld da de to lagene igjen skulle møtes for å spille om retten til å møte Liverpool på Wembley i finalen 28. februar.

Manuel Pellegrini gjorde fire endringer på laget som spilte uavgjort 2-2 mot West Ham på lørdag. «Cupkeeper» Willy Caballero var tilbake mellom stengene, mens Pablo Zabaleta kom inne på høyrebacken i stedet for Bacary Sagna. På midtbanen ble Jesus Navas og Kevin De Bruyne benket til fordel for Raheem Sterling og Fernandinho, mens Manuel Pellegrini valgte å fortsatt spille med bare én spiss på topp, til tross for at City trengte å score mål for å kunne avansere.

Selv om utgangspunktet før kampen kunne vært verre, var det selvsagt ikke noen fordel å ligge under fra den første kampen, og vondt skulle bli til verre da Everton skulle gå opp i ledelsen også i kveld. 18 minutter var spilt da Sergio Agüero mente han skulle hatt frispark godt inne på Evertons banehalvdel. I stedet gikk Everton opp i angrep, og Citys forsvar var svært så passive da Ross Barkley fikk lov til å gå … og gå … og gå … helt til han kom på godt skuddhold, og deretter banket ballen nede ved stolperota, utagbart for Willy Caballero. Dermed var Everton i tet, og ledet 2-0 sammenlagt, i tillegg til at de hadde utlignet Citys bortemål fra den første kampen.

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn fem minutter før City hadde utlignet og det var full kamp igjen. Målet må riktignok sies å være av det noe heldige slaget. Sergio Agüero fyrte av, men skuddet hans ble blokkert, og gikk i stedet videre til Fernandinho, som også fyrte av. Også han traff en Everton-spiller, men i stedet for at skuddet ble blokkert forandret det i stedet kraftig retning på sin vei mot mål, og keeper Joel var dermed sjanseløs da ballen spratt inn i det motsatte hjørnet av der skuddet opprinnelig var ment å skulle havne. 1-1, og 2-3 sammenlagt.

City trengte altså fortsatt et mål for å få ekstraomganger, og etter 36 minutter trodde omtrent alle på Eastlands at det skulle komme. Sergio Agüero ladet skuddbeinet og sendte av gårde en kanon som fôr som et prosjektil mot den lengste stolpen og spratt ut igjen. Sjansen var imidlertid ikke over med det, for ballen havnet nemlig i beina på David Silva, som bare endte opp med å sette ballen rett på keeper.

Dermed sto det 1-1 til pause, etter en omgang som startet noe daft, men som tok seg opp etter hvert. Andre omgang skulle imidlertid bli høydramatisk så det holdt.

Bare et par minutter var spilt da Everton stormet i angrep, ledet an av Gerard Deulofeu, som kanskje kunne gått noe lenger da han kom alene med Willy Caballero. Skuddet hans fra skrått hold var noe slapt, og Caballero greide dermed å redde avslutningen.

To minutter senere burde Sergio Agüero gjort det mye bedre da Jesus Navas, som var kommet inn etter pausen for Fabian Delph, la inn fra kanten, og Agüero nærmest bommet på ballen fra meget god posisjon. I stedet for å knalle ballen i nettmaskene, slik vi er vant til å se Agüero, endte det hele opp med et skikkelig sleivspark.

Etter 54 minutter skulle igjen treverket stå i veien for en City-scoring, da Pablo Zabaleta la inn fra kant. Av alle gikk David Silva opp i lufta og fikk godt treff med hodet, men dessverre for Citys del havnet headingen i stolpen. Sjansen var imidlertid ikke over med det, for Yaya Touré ventet på returen, og det oppsto mye klabb og babb i feltet, før bortelaget fra Liverpool til slutt greide å få ballen unna. En ny stor City-sjanse!

City fortsatte å presse, og det skulle oppstå flere farlige situasjoner i minuttene som fulgte da City desperat jaktet på scoringen som ville føre til ekstraomganger.

Tjue minutter før slutt skulle den endelig komme, selv om bortelaget vil hevde at scoringen skulle vært annulert. Raheem Sterling satte fart ned langs City venstrekant, og fikk helt nede på dødlinja lagt ballen tilbake i feltet. Reprisene viste at ballen muligens var et par centimeter over linja, noe som selvsagt var helt umulig for dommer og assistentdommer å få med seg. Uansett havnet ballen i beina til innbytter Kevin De Bryune, som hamret ballen i mål! Dermed 2-1 til City, og 3-3 sammenlagt, et resultat som ville føre til ekstraomganger, og også eventuelt straffesparkkonkurranse etterpå.

Men det skulle ikke bli nødvendig. Kevin De Bruyne hadde nemlig mer å by på, og det samme hadde Sergio ‘Kun’ Agüero. De Bruynes presise innlegg fra kanten, havnet nemlig på hodet til argentineren, som på nydelig vis headet ballen i det lengste hjørnet. En utrolig prestasjon av argentineren, som virkelig har funnet tilbake til storformen med tre mål på sine to siste kamper. Dermed sto det plutselig 3-1 til City og 4-3 sammenlagt. Comebacket var et faktum!

Det ble dramatiske avslutningsminutter, etter at Sergio Agüero misbrukte muligheten til å punktere kampen etter 87 minutter, da han headet like utenfor på en corner.

Det ble lagt til fem minutter, men skulle ende opp med å bli spilt 97 og et halvt, på grunn av en stygg skade på Kevin De Bruyne på overtid. Det var vanskelig å se nøyaktig hva som skjedde da han falt ned like utenfor Evertons sekstenmeter, men noe må ha skjedd med høyrebeinet hans, som etter hvert måtte spjelkes før han ble båret ut på båre. Det gjenstår å se hvor lenge De Bruyne er ute av spill, men skaden hans er uansett et stort skår i gleden for City.

Sju og et halvt minutt på overtid blåste endelig dommer Martin Atkinson av, og City-spillerne kunne juble over å ha spilt seg helt fram til Wembley, der Liverpool venter i finalen i ligacupen sesongen 2015/16!