2 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. januar 2018 20:45 Ligacup 2017/18 Semifinale 2. kamp

Dommer: Graham Scott. Tilskuere: 26 003. Sammenlagt: 3-5.

Tidslinje

 21' 25. Fernandinho
 43' 19. Leroy Sané
 49' 10. Sergio Agüero
Motstander 64' 
 82'Sergio Agüero
İlkay Gündoğan
 85'Kyle Walker
Danilo
Motstander 90+4' 
 90+5' 21. David Silva
 90+6' 17. Kevin De Bruyne

Oppsummering

Manchester City er klare for nok en finale i ligacupen, den tredje på de siste fem sesongene!

Etter først å ha vært i semifinalen i ligacupen i 2010 og så i 2012, spilte Manchester City seg helt til finalen på Wembley i 2014 og deretter i 2016, hvor det ble seier begge gangene. Nå, i 2018, er altså City klare for nok en ligacupfinale på Wembley, etter å ha slått ut Bristol City med sammenlagtseier 5-3 over to semifinalekamper. Grunnlaget ble lagt i Manchester for to uker siden da det ble 2-1-seier, takket være en heading på overtid av Sergio Agüero, mens finalebilletten ble sikret i kveld på Ashton Gate i Bristol, der Manchester City til slutt vant 3-2.

Pep Guardiola stilte med tilnærmet toppet lag til kveldens kamp, med unntak av at keeper Claudio Bravo som ventet sto mellom stengene i stedet for Ederson. Oleksandr Zinchenko fikk fornyet tillit på venstrebacken på bekostning av Danilo, mens Bernardo Silva ble foretrukket fra start i kveld og Raheem Sterling måtte finne seg i å sitte på benken. Sergio Agüero startet alene på topp, men med offensive spillere som Kevin De Bruyne og David Silva bak seg, skulle det helt fra avspark av bli et knallhardt press mot Bristol Citys mål på en noe humpete gressmatte i Bristol, der rugbystrekene fra Bristol Rugbys kamp på fredag fortsatt var godt synlige.

Kampens første sjanse skulle komme etter 13 minutter da det som nok egentlig var ment som et innlegg fra Sergio Agüero havnet i tverrliggeren. Oleksandr Zinchenko fulgte opp med et farlig skudd som gikk like utenfor etter 24 minutter, før David Silva skulle vært svært nære på etter halvtimen spilt da han fikk avsluttet fra skrått hold. Keeper Steele var raskt nede og fikk en hånd på ballen som ellers ville gått inn i det lengste hjørnet, og fikk slått den ut, rett foran føttene på både en Bristol City- og Manchester City-spiller.

Det begynte å nærme seg pause i en kamp der det ikke overraskende var Manchester City som hadde dominert det meste av banespillet, men uten å få nettkjenning. Bernardo Silva fintet seg inn i feltet fra dødlinja og fikk sendt avgårde et farlig skudd som keeper reddet. Kort tid etter skulle det likevel bli scoring, etter at Bernardo Silva nok en gang var nede ved dødlinja og greide å stjele ballen fra hjemmelagets Hördur Magnusson, som prøvde å skjerme ballen ut, men i stedet ble sittende igjen med skjegget i postkasse. Ballen havnet etter hvert i beina på Leroy Sané, som fyrte avgårde et skudd, via et Bristol City-bein og i mål! Dermed var det altså Manchester City som tok ledelsen like før pause, og dermed ledet 3-1 sammenlagt i det tre av fire omganger var unnagjort.

Og som om ikke det var nok skulle det bare gå fem minutter av den andre omgangen før ledelsen var økt! Kevin De Bruyne gjorde først en frekk vending før han med en perfekt pasning spilte gjennom Sergio Agüero, som ikke ville være noe dårligere og med et perfekt skudd sendte ballen i det lengste hjørnet! En perfekt kontring av bortelaget, og det skulle bli flere sjanser til å kontre utover i kampen.

Kampen virket punktert nå som sammenlagtstillingen var 1-4, men et kvarter etter Agüeros mål skulle hjemmelaget få en redusering etter ikke altfor imponerende forsvarsspill av John Stones, som sørget for at Jamie Paterson kunne servere Marlon Pack, som med en flott heading sørget for en anelse mer spenning i kampen. 1-2 og dermed 2-4 sammenlagt.

Bristol City greide imidlertid aldri å legge så mye press på City-forsvaret, og virket til tider nesten å ha gitt helt opp. På motsatt side av banen fikk Manchester City flere kontringsmuligheter, som for eksempel sørget for at innbytter Danilo fikk en god mulighet like før ordinær tid var ute, men sendte ballen like på utsiden av den lengste stolpen. Det ble lagt til fem minutter, og tre minutter på overtid skulle City igjen få en gedigen sjanse til å score, men innbytter Ilkay Gündogan nølte for lenge da han fikk sjansen.

Og så, fire minutter på overtid skulle det i stedet plutselig bli 2-2 og ny nerve i kampen, selv om det altså bare var et minutt igjen av tilleggstida. En ball ble slått på lengste til Bobby Reid som headet tilbake i feltet til Aden Flint, som fikk sklidd inn utligningen – i dette oppgjøret. På sammenlagtstillingen sto det fortsatt 4-3 til Manchester City, og Bristol City trengte altså å score en gang til i løpet av det minuttet som gjensto for at de skulle få ekstraomganger.

Slik skulle det imidlertid ikke gå, for da Bristol City fullstendig tømte seg bakover, kunne gjestene fra Manchester igjen kontre. Leroy Sané sendte ballen inn foran mål til Kevin De Bruyne, som fem og et halvt minutt på overtid fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål, og dermed sikre seieren i kveldens kamp, og samtidig sørge for at Pep Guardiolas gutter vant 5-3 sammenlagt.

Dermed er Pep Guardiola klar for sin første finale som City-manager etter at han kom til klubben sommeren 2016. Finalen på Wembley spilles søndag 25. februar, og motstander der blir enten Arsenal eller Chelsea. Det avgjøres i morgen kveld.