2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. januar 2016 21:00 Ligacup 2015/16 Semifinale 1. kamp

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 34 027.

Oppsummering

JS79778470Et relativt svakt City tapte det første semifinaleoppgjøret i ligacupen på Goodison Park mot Everton, men har likevel et ikke så aller verst utgangspunkt før returoppgjøret.

City har levert mange svake forestillinger den siste tida, og onsdagens ligacupsemifinale mot Everton skulle heller ikke bli en forestilling å fryde seg over for City-fansen, selv om det var enkelte gode prestasjoner. I en kamp med relativt få sjanser trakk Everton det lengste strået ved å score på to av mulighetene som dukket opp, mens City bare greide å score på én. At tapet ble såpass knepent gir likevel grunn til optimisme før returoppgjøret om tre uker, der City også har hjemmebane. En City-seier der kan være nok til å sende de lyseblå til finale på Wembley.

Manuel Pellegrini lot Willy Caballero få vokte City-buret, slik han har gjort i alle de tidligere ligacupkampene denne sesongen. I tillegg var Gaël Clichy kommet inn på venstreback i stedet for Aleksandar Kolarov, og Fabian Delph var kommet inn for Raheem Sterling på midtbanen. Ellers var Citys lag identisk med det som slo Watford andre nyttårsdag.

Det var City som skulle starte oppgjøret på Goodison i kveld best. De for anledningen signalgule/grønne hadde det meste av banespillet de første ti minuttene, uten at de greide å komme til noen sjanser. Everton skulle etter hvert komme mer med i kampen, uten at det bidro til at det ble skapt noen sjanser i kampen. Etter halvspilt omgang hadde ingen av lagene hatt skudd på mål, og Citys beste mulighet var kommet da Nicolas Otamendi headet utenfor på en corner.

Et par minutter før pause skulle City få kampens første virkelig store mulighet, og da det først skulle dukke opp en sjanse til å score, skulle det i tillegg bli en dobbeltmulighet. Fra skrått hold fikk Sergio Agüero til en meget god avslutning, som Evertons keeeper Joel Robles skulle redde. Ballen skulle etter hvert likevel havne tilbake i beina til Agüero etter en svak klarering, men da han igjen fikk sjansen til å sette ballen i nettet fra god posisjon, kastet en Everton-spiller seg ned og fikk blokkert.

Og i stedet for at City skulle ta ledelsen like før pause, skulle det bli hjemmelaget Everton som gjorde det. De mørkeblå hadde tidligere i omgangen to ganger satt ballen i mål etter at det var blåst for offside, men på overtid i den første omgangen skulle de greie å lure Citys offsidefelle. Dommer Robert Madley tildelte verken Yaya Touré eller Nicolas Otamendi frisparkene de mente de hadde krav på, da Everton etter hvert fikk corner. Da den ble slått inn i feltet havnet ballen til slutt hos Ross Barkley, som sendte av gårde et knallhardt skudd mot mål som Willy Caballero måtte gi retur på. Ballen havnet så hos Ramiro Funes Mori, som fikk en enkel jobb med å sette den i det tomme buret. Mori kikket nervøst ut på assistentdommeren for å se om også dette målet skulle bli annulert, men noe flagg kom aldri, og Everton-spillerne kunne juble for 1-0. Reprisen viste da også at Eliaquim Mangala hang igjen i City-forsvaret, og at Mori ikke var i offside i det øyeblikket Barkley skjøt. En som derimot befant seg i offside var Romelu Lukaku, som definitivt sto i synsfeltet til Willy Caballero og dermed forstyrret. Spørsmålet er altså om målet skulle vært annulert.

Uansett gikk Everton til pause med ledelse 1-0, og Manuel Pellegrini satte inn Martin Demichelis i andreomgang i stedet for Eliaquim Mangala. Relativt få minutter ut i den andre omgangen skulle også Jesus Navas komme inn for Fabian Delph, og nettopp Navas skulle spille en viktig rolle for City.

Etter drøye timen spilt skulle City få en kjempesjanse til å utligne, da Sergio Agüero fra meget god posisjon bare trengte å sette ballen i det lengste hjørnet for å score. I stedet endte han opp med et sleivspark som sendte ballen langt utenfor. Et par minutter etter dette igjen skulle Fernandinho komme til en meget god sjanse da han fra kort hold headet i bakken og i klypene på keeper.

Det skjedde mye i disse minuttene, og også Everton skulle få en meget god mulighet til å gå opp i 2-0 kort tid etter Fernandinhos sjanse, da Ross Barkley kom seg forbi Otamendi i City-forsvaret og kom alene med Willy Caballero, riktignok fra ganske skrått hold. Citys argentinske keeper kom ut og fikk reddet, noe som gjorde at City fortsatt var med i kampen.

Så skulle City bli snytt for straffe da Jesus Navas helt tydelig ble sparket ned inne i boksen, men dommer Robert Madley var ikke interessert i å blåse. City fortsatte å komme til sjanser, og etter 70 minutter var det Kevin De Bruynes tur til å sende av gårde et fint skudd nede i hjørnet fra ca. 18 meter. Keeper Robles måtte helt ned i hjørnet med den ene hånden for å redde avslutningen.

City-presset skulle fortsette, og kvarteret før slutt skulle gjestene fra Manchester også få betalt i form av en utligning. Everton hadde corner, men City vant ballen og satte i gang en herlig kontring der Fernandinho sendte en lang ball opp mot Sergio Agüero. Han satte fart oppover, men valgte etter hvert å vente på Jesus Navas som kom i fullt klyv oppover Citys venstreside. Agüeros pasning var presis, og alene med keeper gjorde ikke Navas noen feil. Han sendte den iskaldt forbi Robles, og for første gang på nesten et og et halvt år hadde den spanske kantspilleren scoret for City! 1-1.

Det skulle imidlertid bare gå et par minutter før Everton igjen var i tet. Tidligere City-spiller Gareth Barry hadde målgivende pasning da han slo inn i feltet til Romelu Lukaku, som headet inn et nytt ledermål for Everton. Reprisen viste at Lukaku igjen hadde vært offside, hadde det ikke vært for at Martin Demichelis løp innover og opphevet offsiden rett før innlegget til Barry ble slått. 2-1 til hjemmelaget.

Everton måtte avslutte kampen med ti mann da Coleman etter hvert måtte gå av banen på grunn av skade og Everton hadde brukt opp alle byttene sine, men det hjalp ikke for Citys del – Everton vant kampen 2-1, og er dermed i føringen når returoppgjøret mellom de to lagene skal spilles onsdag 27. januar i Manchester. Utgangspunktet for Citys del er imidlertid ikke så verst, med tanke på at det fortsatt er 90 minutter igjen å spille, og at City i de siste 90 minuttene får spille på hjemmebane. City har nå også et bortemål å gå på, men merk at ligacupen gjelder bortemålsregelen først etter at ekstraomgangene er spilt. Om det for eksempel skulle stå 1-0 til City etter at 90 minutter er spilt i Manchester, vil det altså bli ekstraomganger. Om det ikke scoret noen mål i løpet av de to ganger femten minuttene ekstra, vil da City vinne på grunn av flere scorede bortemål enn Everton.

Det er imidlertid lenge fram til slike eventualiteter trer i kraft, og det er mange kamper som skal spilles før det. For Citys del venter først nok et cupoppgjør, men denne gangen i FA-cupens tredje runde. Motstander er Norwich City, førstkommende lørdag kl. 16.00.