2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
9. januar 2018 20:45 Ligacup 2017/18 Semifinale 1. kamp

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 43 426.

Oppsummering

Med et nødskrik tok Manchester City første stikk i semifinalen i ligacupen mot Championship-laget Bristol City. Gjestene tok ledelsen på straffespark, men de blåkledde snudde kampen og vant 2-1, takket være Sergio Agüeros overtidsheading!

Manchester City trakk den antatt enkleste motstanderen i semifinalen i ligacupen, tatt i betraktning at Bristol City ligger en divisjon under de lyseblå. Kveldens semifinalemotstander har likevel slått ut flere Premier League-lag på sin vei til semifinalen, blant annet Manchester United i kvartfinalen, og The Robins gikk også offensivt til verks i Manchester i kveld. I motsetning til mange av Premier League-lagene City har møtt denne sesongen la kveldens gjester seg absolutt ikke i forsvar, men satset i stedet svært offensivt, sto høyt og la press på Citys noe reduserte forsvar. Cupkeeper Claudio Bravo fikk på samme måte som på lørdag i FA-cupen sjansen mellom stengene, og det samme gjorde unge Oleksandr Zinchenko på venstrebacken. I midtforsvaret fikk Nicolas Otamendi hvile, noe som betydde at Eliaquim Mangala kom inn og ble stopperpartner med John Stones, mens Danilo fikk fornyet tillit på høyrebacken og Kyle Walker ble spart. På midtbanen ble Fernandinho spart, mens Yaya Touré kom inn fra start. På topp ble Sergio Agüero spart, mens Raheem Sterling fikk den noe uvante oppgaven å spille helt fremst. Det var altså et ganske redusert City-lag som stilte fra start, men én forsterkning i forhold til på lørdag var at Kevin De Bruyne var med fra start – riktignok på bekostning av David Silva, som er reist tilbake til Spania.

Gjestene fra Bristol gikk som sagt offensivt til verks, og Manchester City slet med å finne rytmen i den første omgangen. Kevin De Bruyne hadde et par frekke forsøk der han slo ballen mot det lengste krysset fra skrått hold, men bortelagets keeper Fielding hadde få problemer med å få slått disse ut til corner. Ellers var det ikke mange sjansene Manchester City skapte. Bernardo Silva var ikke så langt unna med et skudd som gikk via beinet på en motspiller og strøk nettveggen, mens Claudio Bravo også måtte i aksjon ved et par anledninger da Bristol City prøvde seg på skudd.

Det så ut som om lagene kom til å gå til pause uten å ha scoret noen mål, men så skulle Citys stopperduo begynne å rote det til et par minutter før hvilen. Først mistet Eliaquim Mangala ballen på egen banehalvdel, noe som gjorde at bortelagets Josh Brownhill etter å ha slitt seg løs fra Mangala kunne spille gjennom til Bobby Reid. Så kastet John Stones seg inn i en håpløs takling som ikke var i nærheten av å treffe ballen, men i stedet bare meide Reid over ende. Soleklart straffespark, noe da også dommer Anthony Taylor dømte. Claudio Bravo har straffespark for City tidligere i turneringen, og var heller ikke langt i kveld. Bobby Reids avslutning var imidlertid så hard at Bravo bare såvidt rakk å være borti ballen da han kastet seg til riktig side, bare for å se at avslutningen fra ellevemetersmerket likevel gikk inn.

Raheem Sterling gikk en glitrende mulighet til å utligne på overtid i den første omgangen, og Sterling gjorde da også alt rett da han ble spilt alene gjennom med en utrusende keeper – han sendte ballen over, og ballen hadde da også retning mot det lengste krysset, før bortelagets Aden Flint, som er 197 centimeter på strømpelesten, på strek såvidt fikk toppen av hodet på ballen, slik at den gikk over tverrligger. En lavere spiller ville med all sannsynlighet altså ikke nådd opp.

Dermed var det overraskende nok Bristol City som ledet 1-0 til pause i Manchester, på samme måte som det var Burnley som gikk til ledelse 1-0 på lørdag i FA-cupen. I den kampen slo imidlertid City knallhard tilbake i andre omgang og vant komfortabelt 4-1, og spørsmålet før den andre omgangen i kveld var altså om City skulle greie å gjenta den bedriften.

Raheem Sterling hadde muligheten til å utligne etter 52 minutter da de lyseblå kontret. I stedet for å spille gjennom Kevin De Bruyne fikk Sterling mot mål selv, men avslutningen gikk dessverre for de lyseblå rett på keeper.

At Manchester City fikk lov til å kontre kom som et resultat av at Bristol City fortsatte med å stå høyt, selv om de nå altså ledet, og bare et par minutter etter den store sjansen til Sterling var det nettopp det høyre presset Bristol City kom til å brenne seg på. Gjestene hadde tømt seg for spillere bak i et forsøk på å stå høyt og presse City i eget forsvar, men da de lyseblå greide å spille seg ut, ble det plutselig fire mot fire da Kevin De Bruyne ledet an nok en kontring. Han spilte gjennom Raheem Sterling, som var smart nok til å spille ballen tilbake til en umarkert De Bruyne som fyrte av gårde en kanon fra ti meter – i mål! Bristol City-keeper Fielding var ikke langt unna ballen, men skuddet var såpass hardt at han ikke rakk å reagere før ballen lå i nettmaskene. Dermed 1-1!

Etter 69 minutter kunne rollene blitt snudd da Kevin De Bruyne var svært nære på å få en assist, mens Raheem Sterling var svært nære på å score. De Bruyne la ballen inn i feltet til Sterling, som fra meter fikk stukket fram foten, og burde ha greid å treffe et annet sted enn rett på keeper.

Pep Guardiola satte innpå Sergio Agüero i et forsøk på å skaffe et bedre utgangspunkt før returmøtet med Bristol City om to uker, noe som viste seg å være et svært lurt trekk. Hjemmesupporterne måtte imidlertid vente en god stund før den avgjørende scoringen kom. Først på overtid av kampen skulle seiersmålet komme, etter et nydelig slått innlegg i feltet av Bernardo Silva. Sergio Agüero kom stupende fram, rett foran keeper som kom ut. Ballen traff på hodet til Agüero, som headet inn seiersmålet, til stor jubel for de lyseblå, og desto større skuffelse for de røde gjestene fra Bristol.

Manchester City fikk dermed et noe bedre utgangspunkt enn det lenge så ut til å bli, før returmøtet på Ashton Gate om 14 dager. Det er likevel en knapp ledelse City har før den kampen, og ingenting er avgjort.

Nå får Pep Guardiolas gutter noen dagers pause, før Liverpool venter på Anfield på søndag i det som kan bli en skikkelig gyser av en kamp.