9 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
9. januar 2019 20:45 Ligacup 2018/19 Semifinale 1. kamp

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 32 089.

Oppsummering

Gabriel Jesus scoret fire da Burton Albion fra nivå tre ble slått med utrolige 9-0 i Manchester i kveld!

Manchester City er bare en formalitet unna ligacupfinale på Wembley, for andre år på rad. Etter kveldens 9-0-seier over Burton Albion fra League One er det nok få bookmakere som i det hele tatt vil gi odds på at Burton skal snu det i returoppgjøret om to uker på Pirelli Stadium, i det som kommer til å bli en ganske meningsløs kamp i og med at City går inn i kampen med nimålsledelse.

Pep Guardiola stilte med et sterkt lag til dagens kamp, men lot også en del spillere med lite spilletid den siste tiden få spille. Aro Muric voktet som ventet buret, mens Eric Garcia som hadde bursdag og fylte 18 år, kunne feire dagen med sin andre start for City (den forrige var som kjent i kvartfinalen mot Leicester). Med seg som stopperpartner fikk han Nicolas Otamendi, mens Kyle Walker og Oleksandr Zinchenko spilte på hver sin back. Fernandinho fikk hvile, noe som betydde at Ilkay Gündogan, som hadde fire målgivende mot Rotherham på søndag i 7-0-seieren, bekledde den rollen, bak David Silva og Kevin De Bruyne. Nevner vi også Leroy Sané og Riyad Mahrez på kantene, i tillegg til Gabriel Jesus på topp, er hele laget listet opp.

City var nære på å få noen store sjanser i løpet av åpningsminuttene, før det skulle stå 1-0 etter bare fem minutter spilt. Et nydelig framspill av David Silva ble headet i mål av Kevin De Bruyne, og dermed var målshowet i gang.

Utrolig nok (når en vet sluttresultatet) var det faktisk Burton som kunne fått den neste scoringen, men Marcus Harness satte ballen over tverrligger fra meget god posisjon. Mange Burton-supportere rakk ikke fram til det som var klubbens største kamp gjennom historien på grunn av trafikkproblemer, og fikk dermed ikke med seg at det burde ha stått 1-1 på dette tidspunktet.

Men i stedet for Burton-scoring skulle det ganske raskt bli enveiskjøring motsatt vei igjen, og 2-0 skulle komme etter halvtimen spilt. Leroy Sanés forsøk fra kort hold ble stanset av keeper, men det hjalp ikke for bortelaget, i og med at ballen landet perfekt på hodet til Gabriel Jesus, som var på rett sted til rett tid og dermed kunne heade inn 2-0 til City.

3-0 skulle komme rett etterpå, og nok en gang var det Gabriel Jesus som skulle få æren av å score. Burton-forsvaret hang ikke med i det hele tatt da Gündogan spilte gjennom David Silva med en høy ball. Han sendte videre til Jesus, som etter et par finter sendte ballen i mål via stolpen. Det måtte videodømming til for å avgjøre om Silva var i offside da han ble spilt gjennom, men reprisen viste at han var på linje, og dermed ble scoringen godkjent av dommer Mike Dean.

Det skulle igjen bare gå noen få minutter før neste scoring kom – og for en scoring det var av Oleksandr Zinchenko, som curlet ballen i en perfekt bue over keeper og i det lengste krysset fra hjørnet av sekstenmeteren. En vakker scoring av ukraineren, og dermed 4-0, noe som holdt seg inn til pause.

Riyad Mahrez kunne faktisk ha økt til 5-0 før pause da han fikk slengt fram en fot og avsluttet fra kort hold i duell med en forsvarsspillet, men keeper fikk kastet seg og slått ballen over tverrligger.

Dermed måtte publikum på Etihad vente til det 57. minutt for kveldens femte City-scoring – og hat-trick av Gabriel Jesus. Riyad Mahrez og David Silva kombinerte, før førstnevnte la ballen inn på hodet til Jesus, som dermed kunne heade inn sin tredje scoring for kvelden og Citys femte.

Kort tid etter kom Phil Foden inn for Kevin De Bruyne, og det skulle ikke gå mange minuttene før Foden gjorde som han gjorde på søndag – score for klubben han har spilt for siden han var en liten guttunge. Gabriel Jesus kom alene med keeper men avsluttet svakt rett på Burtons sisteskanse. Det gjorde imidlertid ikke så mye, for Phil Foden var på plass og kunne sette inn 6-0 til City fra fem meter.

Det skulle blitt 7-0 bare minuttet etterpå, mot et Burton-lag som nå var i fullstendig oppløsning, men David Silva satte ballen svakt over mål fra meget god posisjon.

Det skulle imidlertid bare gå noen få minutter før Citys sjuende for kvelden kom, og nok en gang var det Gabriel Jesus som var frampå, og dermed scoret sitt fjerde mål for kampen – for første gang i karrieren. Med utsiden av foten slo Leroy Sané en ball inn i feltet mellom beina på en Burton-forsvarer, og foran mål var igjen Gabriel Jesus på plass og satte inn 7-0.

Fire minutter senere skulle det også bli 8-0, og det var denne gangen Kyle Walker som skulle få tegne seg på scoringslista. Riyad Mahrez slo ballen inn fra venstre, og foran mål ventet Walker som satte ballen kontant i nettet. Nigel Clough, tidligere City-spiller, nå Burton Albion-manager, sank lengre og lengre ned i stolen, og kunne lite gjøre med det ydmykende resultatet. Med tjue minutter igjen å spille sto det 8-0 til City!

David Silva skulle treffe stolpen på et skudd som gikk via en Burton-fot, før Riyad Mahrez etter 83 minutter skulle få ballen i mål. Han trengte riktignok to forsøk etter at først bommet, men så fikk satt ballen i mål på andre forsøk. 9-0!

Med over seks minutter igjen å spille pluss tillegg, begynte nå City-fansen på tribunen å øyne tosifret, og jaget sine spillere framover på banen, og det var tydelig at også de lyseblå gikk inn for å score sitt tiende for kvelden. Burton, som gjennom store deler av kampen ikke hadde greid å forsvare seg i det hele tatt, ble nå ultradefensive i et forsøk på å unngå baklengs nummer ti, og skulle da også greie dette. To minutter på overtid blåste dommer Dean av kampen, og Citys største seier siden 1987 da Huddersfield ble slått 10-1 var et faktum. Med bare én scoring til kunne klubbrekorden som City på 10-0 mot Darwen fra 1899 blitt tangert (Liverpool Stanley ble slått 12-0 i 1890, men da het klubben Ardwick), men en rekord som uansett ble slått var Pep Guardiolas største seier som City-manager. Den rekorden var bare tre dager gammel, for også da Rotherham ble slått 7-0 på søndag i FA-cupen var det rekord for Pep med City.

City har nå altså scoret 16 mål på de siste to kampene, og City er det første laget som har scoret minst sju mål i to kamper på rad siden oktober 1967, da Leeds greide det samme.

City-spillerne får nå pause fram til mandag kveld, når Wolverhampton venter på Etihad. I mellomtiden er det bare for City-supportere å bestille seg tur til London 24. februar, for at City kommer til å spille ligacupfinale på Wembley den dagen, kan det ikke være noen som helst tvil om – selv om det altså først skal spilles et returoppgjør mot Burton om to uker.