1 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
27. juli 2017 06:00 Treningskamp 2017/18

Oppsummering

sterling-realmadridManchester City valset over Real Madrid i nattens treningskamp i Los Angeles og vant hele 4-1.

Etter å ha tapt mot Manchester United i den første av tre kamper i International Champions Cup i sommer, var det duket for en ny mulighet til å spille på seg selvtillit før sesongen starter for alvor 12. august, da Real Madrid sto på motsatt banehalvdel i Los Angeles i natt, norsk tid.

Det var duket for debut for nyinnkjøpte Danilo, som spilte vingback på venstre side, mens Kyle Walker hadde tilsvarende rolle på høyre side. Foran keeper Ederson startet på ny Vincent Kompany, som denne gangen hadde med seg John Stones og Nicolas Otamendi som stopperpartnere i en 3-5-2-formasjon. På den sentrale midtbanen spilte Phil Foden, som imponerte stort mot Manchester United, i tillegg til Yaya Touré og Kevin De Bruyne. Helt på topp ble det plass til både Sergio Agüero og Gabriel Jesus. Som i forrige kamp ble det imidlertid gjort mange bytter, og den eneste som spilte samtlige 90 minutter var John Stones.

Begge lag skulle spille seg til halvsjanser i løpet av de første minuttene. Ederson måtte strekke seg på et skudd etter seks minutter, og Gabriel Jesus sendte ballen i nettveggen etter et fint soloraid minuttet etterpå.

Samme Jesus tvang fram en beinparade fra Real Madrid-keeper Navas etter 22 minutter, mens samme Navas også hindret Sergio Agüero fra å sende City i ledelsen to minutter etterpå da han ble spilt fri.

Også Real Madrid skulle spille seg til fine sjanser, og bare treverket hindret Cesemiro fra å heade det spanske laget i ledelsen etter 27 minutter. Ballen traff imidlertid stolpen.

City gjorde tre bytter i pausen, og mens Foden, Kompany og Agüero gikk ut, kom Nasri, Mangala og Sterling inn og spilte de siste 45 minuttene. Og mens den første omgangen var relativt jevnspilt, var det Manchester City som skulle totaldominere i den andre omgangen og ende opp med å score hele fire ganger.

Det første målet kom bare seks minutter ut i omgangen da John Stones headet en De Bruyne-corner mot mål. Headingen ble reddet, men på returen var Nicolas Otamendi på plass og kunne fra kort hold sende ballen opp i nettaket og dermed juble for 1-0-ledelse til City.

Raheem Sterling var nære på å doble ledelsen etter 57 minutter, men skuddet fra spiss vinkel gikk akkurat på feil side av stolpen på motsatt side. Kanskje var det nettopp derfor at han bestemte seg for å skyte i nærmeste hjørne i stedet da han bare minuttet etterpå ble spilt fri igjen av De Bruyne og skulle avslutte fra omtrent nøyaktig samme posisjon. Det viste seg å være et lurt valg, for ballen gikk mellom stolpen og venstrebeinet til keeper Casilla, og dermed var ledelsen økt til 2-0.

Kevin De Bruyne, som hadde målgivende på målet til Raheem Sterling, var centimetere i fra å score selv på et frispark som keeper Casilla slo i stolpen etter 65 minutter.

Kort tid etter skulle likevel kveldens tredje City-scoring komme, og det enda en gang fra en midtstopper. Nok en gang skulle Kevin De Bruyne få en målgivende pasning da han slo ballen bakover i feltet til John Stones som hadde løpt seg fri. Han sendte ballen lavt i det lengste hjørnet, og dermed ledet City 3-0!

Kveldens flotteste scoring skulle likevel unggutten Brahim Diaz stå for. Den unge spanjolen hadde kommet inn for Gabriel Jesus elleve minutter tidligere da han ble servert av Patrick Roberts, som nettopp var kommet inn på banen. Diaz tok med seg ballen og fra 17 meter curlet han ballen nydelig inn i krysset bak en sjanseløs keeper. En vakker scoring av 17-åringen og dermed 4-0 til City!

Real Madrid skulle få et trøstemål like før slutt, rett etter å ha hatt et nytt stolpetreff. Oscars langskudd må nok karakteriseres som enda et hakk flottere enn målet til Diaz, da han fra nesten 30 meter sendte av gårde et høyt skudd som gikk i en bue og landet i krysset, bak en sjanseløs City-keeper Daniel Grimshaw, som spilte de siste ti minuttene.

Dermed endte kampen 4-1 til City, et resultat Pep Guardiola nok sier seg godt fornøyd med. Nå gjenstår treningskamper mot Tottenham og West Ham før alvoret er i gang.

Laget i kampen mot Real Madrid: Ederson (Grimshaw 80), Kompany (Mangala 46), Otamendi (Adarabioyo 80), Walker (Duhaney 70), Danilo (Sané 80), Stones, Touré (Roberts 80), De Bruyne (Zinchenko 69), Foden (Nasri 46), Agüero (Sterling 46), Jesus (Diaz 69)