1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
24. august 2016 20:45 Champions League 2016/17 Play-off 2. kamp

Dommer: Pawel Gil (Polen). Tilskuere: 40 064. Sammenlagt: 6-0.

Oppsummering

Manchester-City-v-Steaua-Bucharest-UEFA-Champions-League-Qualifying-Play-Off-Second-LegEt noe redusert City-lag brukte ikke mer krefter enn nødvendig, og tok seg på kontrollert vis til gruppespillet i Champions League ved å slå Steua Bucuresti med 1-0 på hjemmebane. Kampen kan ha vært Joe Harts siste for City.

Etter å ha vunnet det første play-off-oppgjøret med hele 5-0 på bortebane i Romania, skulle det mer enn et mirakel til for at ikke City skulle ta seg videre til gruppespillet i Champions League på bekostning av Steua Bucuresti. Rumenerne hadde da heller ikke mye å stille opp med i kveldens kamp i Manchester, i det som ble en relativt søvndyssende affære med to lag som ikke hadde så mye å spille for og som skapte få sjanser.

City stilte med et noe endret mannskap i forhold til det laget som har startet sesongens tre første kamper, og den store snakkisen før kampen var at Pep Guardiola lot Joe Hart vokte Citys bur. Claudio Bravo skal være så godt som klar for City, og er påtenkt rollen som førstekeeper. Samtidig skal Joe Hart være på vei vekk, til stor skuffelse for supporterne, og det virket dermed sannsynlig at grunnen til at Joe Hart fikk spille fra start i en kamp som på papiret allerede var vunnet, var for å få en siste kamp for City og ta farvel med City-supporterne. De lyseblå på tribunen svarte da også med stormende jubel hver gang Hart fikk ballen, mens kameraene stadig fokuserte på Hart, deretter Pep Guardiola og til slutt Willy Caballero, som i kveld måtte finne seg en plass på tribunen. Etter kampen takket da også Hart City-fansen for all støtten, og spørsmålet nå er altså om det var siste gang vi så Joe Hart i City-drakt i kveld.

I tillegg til at Hart fikk spille fra start, var også Yaya Touré involvert for første gang denne sesongen. Det verserte lenge rykter om at ivorianeren var på vei bort fra City denne sommeren, men nå ser det imidlertid ut til at han kommer til å bli etter at agenten hans uttalte at midtbanespilleren ønsker å bli i City og kjempe for plassen sin. Pep Guardiola har likevel gitt uttrykk for at han ikke har vært fornøyd med det Touré har vist ham så langt, og 33-åringen har ikke engang vært å finne på benken i de tre første obligatoriske kampene så langt. I kveld var han imidlertid å finne i startoppstillingen.

Det samme var unge Pablo Maffeo, som dermed fikk sin debut for City, etter å ha sittet på benken ved noen tidligere anledninger. Den 19 år gamle spanjolen greide seg også meget bra på Citys høyreback, og fikk i forsvaret selskap av John Stones og Aleksandar Kolarov som dannet midtstopperduoen, i tillegg til Gaël Clichy på den andre backen. På midtbanen fikk Fernandinho og David Silva hvile, noe som betydde at det ble plass til Fernando og Fabian Delph. Mot Stoke i helga ble Jesus Navas byttet ut for Nolito, som da scoret to mål på relativt få minutter, men i kveld var begge to å finne på banen fra start. På topp startet Kelechi Iheanacho, mens Sergio Agüero ble spart.

Pep Guardiola hadde da heller ingen særlig stor grunn til å risikere altfor mye i en kamp der City ledet 5-0 før avspark, og det virket også som om City-spillerne mer eller mindre så på kampen som et pliktløp som bare måtte gjennomføres. Borte var iallfall intensiteten og det kjappe pasningspillet de lyseblå har vist så langt under Pep Guardiolas ledelse, og City slet med å komme seg til målsjanser. Første omgang ble dermed en særdeles tam affære uten en eneste skikkelig målsjanse til noen av lagene, og det meste som var av avslutninger på mål var relativt ufarlige langskudd.

Spillet ble heller ikke så mye bedre i den andre omgangen, men da skulle iallfall City greie å få et mål – kampens eneste! 56 minutter var spilt da Kelechi Iheanacho ble spilt gjennom. Nigerianeren spilte ut til Jesus Navas på kant, som igjen la inn i feltet der Fabian Delph ventet. Med et presist hodestøt sendte engelskmannen City opp i ledelsen i dette oppgjøret, og altså opp i 6-0 sett de to kampene under ett.

City-spillerne ofret som sagt ikke altfor mange krefter i denne kampen, men et skår i gleden var at Kelechi Iheanacho så ut til å pådra seg en strekk et kvarter før slutt og måtte byttes ut. Ellers er det ikke stort mer å rapportere fra kampen, som ble et skikkelig anti-klimaks i forhold til det første oppgjøret lagene i mellom. City er uansett klare for gruppespillet i Champions League. Trekningen er i morgen, torsdag, kl. 18.00, i Monaco.