0 - 5
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
16. august 2016 20:45 Champions League 2016/17 Play-off 1. kamp

Dommer: Daniele Orsato (Italia). Tilskuere: 45 327.

Oppsummering

david-silva-john-stones-manchester-city-champions-league-steaua-bucharest_3766289City overbeviste i Bucuresti og tidvis lekte seg med hjemmelaget Steua. Med hele 5-0 på bortebane er City så godt som klare for Champions League og til tross for to (!) brente straffespark – Sergio Agüero scoret hattrick!

Pep Guardiola hadde all mulig grunn til å være i godlune etter den imponerende seieren på bortebane i den første av to play-off-kamper for å komme seg gruppespillet i høstens Champions League. «Det var en flott forestilling og spillerne viste strålende holdning,» kunne Citys spanske manager fortelle etter kampen. «Vi spilte veldig, veldig godt, resultatet er fantastisk, men det jeg er aller mest tilfreds med er måten vi spilte på. Det er et stort kompliment til disse fantastiske spillerne!»

Og de «fantastiske spillerne» Pep Guardiola valgte ut til å spille i det som på papiret kunne virke som et relativt tøft oppgjør i Romania, var i hovedsak de samme som startet mot Sunderland i seriepremieren på lørdag. De to backene var riktignok byttet ut – inn for Bacary Sagna kom Pablo Zabaleta, mens Aleksandar Kolarov ble flyttet ut på venstreback i stedet for Gaël Clichy, mens Nicolas Otamendi kom inn som midtstopperpartner til John Stones. Framover på banen var laget det samme som mot Sunderland (Fernandinho, Silva, De Bruyne, Sterling, Nolito og Agüero), mens også Willy Caballero fikk fornyet tillit mellom stengene. Akkurat dette var det knyttet mye spenning til, med tanke på alle ryktene som har versert om Joe Hart og keepersituasjonen i City for tida. Mens Hart muligens er på vei vekk fra klubben, skal chilenske Claudio Bravo være svært nær en overgang til City og det ryktes at han skriver under innen et par dager.

I kveld var det imidlertid ikke keepere det handlet om. Pep Guardiola ønsket seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret mot Steua Bucuresti onsdag i neste, og fikk langt mer enn han hadde kunnet håpe på. Det rumenske hovedslagslaget og City viste seg å tilhøre to helt ulike verdener, og City-spillerne tidvis lekte seg ute på Arena Nationala i Bucuresti. At det «bare» ble 5-0 må sies å være et lite mirakel med tanke på alle de gedigne mulighetene City hadde med blant annet to brente straffespark og flere avslutninger i tverrligger.

Første straffesituasjon oppsto etter bare 7 minutter spilt. Raheem Sterling gjorde som han gjorde mot Sunderland på lørdag – skaffet City straffe da en Steua-forsvarer ikke hang med på fintene hans og i stedet for å ta ballen endte opp med å sparke ned Sterling. Fra straffemerket pleier Sergio Agüero å være sikkerheten selv, men det var definitivt ikke tilfellet i kveld. Avslutningen til Agüero var ikke spesielt god og keeper Nita valgte riktig side, fikk kastet seg og slått ballen ut. På returen var imidlertid Nolito på plass, men avslutningen hans endte i tverrligger og over i stedet for i mål.

City trengte imidlertid bare å vente i fire minutter før det første målet for kvelden skulle komme. Igjen skulle Sterling være arkitekten da han først stjal ballen fra en sovende Steua-forsvarer og stormet mot mål. Sterling kunne ha avsluttet selv, men valgte i stedet å legge ballen bakover i feltet til David Silva, som hamret ballen i mål. Dermed 1-0 til City.

City skulle som sagt ha vunnet kampen med langt flere mål, og vartet til tider opp med skikkelig festfotball. Nå skal det riktignok sies at Steua Bucuresti ikke var så mye å skryte av, og at forsvarsspillet deres ikke akkurat var av ypperste kvalitet. Det førte likevel til en meget underholdende kamp med høyt tempo, mye fart og altså enormt med sjanser.

Etter 21 minutter skulle det blitt 2-0 da City igjen fikk straffespark da Aleksandar Kolarov vendte opp nesten nede med dødlinja. En svært klumsete Steua-forsvarer hang ikke med på notene og endte opp med å meie ned Kolarov. Den italienske dommeren Daniele Orsato pekte igjen på straffemerket, og igjen gikk Sergio Agüero frem for å ta det og igjen skulle han ende opp med å bomme. Avslutningen fra krittmerket gikk denne gangen i tverrligger og over.

Og apropos tverrligger – City hadde flere andre avslutninger i tverrliggeren i løpet av den første omgangen. En glimrende avslutning av Kolarov endte i tverrligger, og også en avslutning av Sterling endte i tverrligger da han var nærmest alene med keeper, som fikk fingertuppene på ballen, noe som gjorde at ballen gikk over.

Det skulle likevel bli 2-0 til City før pause og Sergio Agüero skulle få sin revansje. Igjen var Raheem Sterling nest sist på ballen da han la igjen til Agüero, som fra 16-meteren på iskaldt vis curlet ballen rundt keeper og helt nede i det høyre hjørnet av målet. En glimrende avslutningen av argentineren, som tydelig var svært glad for scoringen med tanke på det som hadde skjedd tidligere i omgangen.

Nå skal det sies at også Steua Bucuresti fikk et par gode muligheter til å score, og faktisk hadde kampens første sjanse med et skudd som gikk like utenfor stolpen. Senere i omgangen kom de på en overgang der Willy Caballero måtte i aksjon. Fra spiss vinkel greide ikke hjemmelaget å overliste Citys argentinske sisteskanse, som kom ut og reddet med foten.

Bortsett fra disse små visittene var det City det meste handlet om i kveld. 3-0 skulle komme like etter hvilen da Kevin De Bruyne på nydelig vis spilte gjennom Nolito, noe som sendte spanjolen helt alene med keeper. Noen vil kanskje hevde at situasjonen lignet mistenkelig på offside, men Nolito gjorde uansett igjen feil alene med keeper og rundet Steuas sisteskanse lekent og elegant, før han satte ballen i det tomme målet. Dermed 3-0 til City!

Å score hattrick, men likevel bomme på to straffespark, tilhører absolutt sjeldenhetene, men det skulle altså Sergio Agüero gjøre i kveld. City skulle nemlig score to ganger til i løpet av omgangen, og begge gangene var det Citys nummer 10 som sto bak. Agüeros andre, Citys fjerde, tolv minutter før slutt må sies å være det beste eksempelet fra kampen på hvordan City-spillerne tidvis lekte seg med hjemmelaget. Kombinasjonsspillet mellom Nolito og Agüero var av ypperste kvalitet, og småpasningsspillet dem imellom på Steuas 16-meter mellom en haug med forsvarere gjorde at Nolito til slutt sendte gjennom Agüero, som var sikkerheten selv alene med keeper og dermed scoret Citys fjerde for kvelden.

Få minutter før slutt skulle det også bli 5-0 til City, og igjen var det Agüero som ble spilt gjennom, denne gangen av Fernandinho. Agüeros avslutning gikk i mål via stolpen, og dermed sto det 5-0 til City, etter en kamp der gjestene fra Manchester totaldominerte og burde vunnet med mye mer. Utgangspunktet før returkampen i Manchester er imidlertid så bra at en med overveldende sannsynlighet allerede kan slå fast at City er klare for gruppespillet i Champions League.

Etter kampen skrøt som sagt Pep Guardiola av City-spillerne, og spesielt Raheem Sterling fikk mye ros. «Raheem har spilt veldig bra fram til nå, men han er bare 20 år gammel, så han har mye å lære. Det meste rådet mitt til ham er å holde seg rolig og fokusere på å trene, både kroppen og på det personlige plan. Så når det har skjedd vil han ha masse kvalitet. Han er raskt, og han har god arbeidsmoral. Han kan komme seg forbi både på utsiden og innsiden. Når han trekker innover har han kvalitetene som kreves for å linke med lagkameratene sine. Han er en fantastisk spiller, og det er derfor jeg tror Txiki og klubben var lure nok til å kjøpe ham forrige sommer.»

Og til slutt kunne også Guardiola skryte av Sergio Agüero, til tross for at han brente to straffespark. «Straffer er straffer. Han har personligheten til å treffe og det er viktig at han ikke lot seg prege av det. Han fortsatte med å fokusere på spillet sitt og etter det scoret han tre mål.»