0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
27. desember 2017 20:45 Premier League 2017/18 20

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 52 311,

Oppsummering

Kevin De Bruyne og Raheem Sterling var spillerne bak kampens høydepunkt da Pep Guardiola og Manchester City forlenget seiersrekken i årets sesong mot Newcastle på St. James´ Park.

Mange har lurt på hvor lenge de lyseblå kan fortsette det som har vært en vanvittig sesong så langt, og flere har pekt på det hektiske juleprogrammet som et mulig bananskall. Mot Bournemouth var det imidlertid sprudlende – snarere enn slitne – bein som til slutt sikret 4-0-seieren på hjemmebane. Samtidig fortsetter luken ned til resten av toppen å øke, og flere City-supportere fikk en førjulsgave da Burnley kjempet heroisk på Old Trafford og sikret seg ett poeng i 2-2-oppgjøret mot Manchester United.

Fra Bournemouth-kampen valgte Guardiola å gjøre tre endringer i førsteelleveren. Ett i hvert ledd. Blant annet var ikke David Silva med i kamptroppen mot Newcastle og inn på midtbanen kom Ilkay Gündogan. I tillegg var Danilo med fra start for Fabian Delph etter å ha scoret sist. I trioen på topp fikk Bernardo Silva sjansen for Leroy Sané.

Newcastle la seg enormt lavt innledningsvis, men er det én ting Manchester City og Pep Guardiola begynner å få god erfaring med er det å møte lavtliggende motstandere. Etter syv minutters spill skulle også bortelaget få kampens første store mulighet. Fernandinho mottok ballen på kanten av sekstenmeteren og banket inn et innoverskrudd innlegg på bakerste stolpe. Der hadde Agüero trukket seg klokt vekk fra markeringen og på første touch satte han ballen forbi bak Robert Elliot, men avslutningen gikk i stolpen.

Like deretter ble Guardiola tvunget til å gjøre en taktisk manøver. Som så mange ganger før måtte Vincent Kompany gi signal til benken om at han ikke kunne fortsette kveldskampen i Newcastle. Selv om Eliaquim Mangala tilsynelatende var i oppvarming foretrakk Guardiola å sette inn Gabriel Jesus for den belgiske kapteinen. Dermed kunne det se ut som de lyseblå la om til en slags 4-1-3-2 med Fernandinho som stopper, Gündogan og De Bruyne vekselvis som den dype på midtbanen og Agüero sammen med Jesus som spydspisser. Og argentineren, som scoret to og hadde én målgivende i forrige kamp, viste seg å være svært spillesugen i kveld også. Etter kvarteret spilt var det innlegg fra motsatt kant som skulle stå bak kveldens andre store sjanse. På et frispark dunket De Bruyne ballen inn i feltet i kjent stil, og Agüero fikk styrt headingen mot mål, men der hvor Elliot ikke hang med på argentinerens første sjanse vartet han denne gangen opp med en fenomenal reaksjonsredning.

Agüero var selvfølgelig heller ikke ferdig der. Halvtimen var spilt da alle gode ting skulle vise seg å ikke være tre, men heller en slags definisjon på hvor nære det er mulig å komme, da argentineren driblet seg forbi to mann og banket ballen i bue over Elliot. Igjen sto stolpen i veien.

Så skulle det imidlertid løsne for Manchester City. Kevin De Bruyne viste både overblikk og klasse da han litt ute av det (lyse)blå chippet Raheem Sterling gjennom. Pasningen var utsøkt, men likevel langt fra ferdigscoret. Engelskmannen skal derfor ha honnør for å likevel greie å lirke ballen forbi Elliot med sin første berøring. Sterlings 13 scoring for sesongen og kveldens første.

Noe overraskende var det Newcastle som bare minuttet etterpå kom på sitt første offensive tilløp. Aarons fikk rom ute til venstre etter at Kyle Walker mislyktes med å klarere et falt et innlegg. Kantspilleren løftet ballen elegant over Ederson, men på strek sto Otamendi og fikk akkurat headet ballen over før han selv fikk seg en real trøkk i duell med Joselu.

Det siste kvarteret av førsteomgangen skulle City fortsette med å komme til muligheter med sitt tålmodige angrepsspill, men så lenge det bare sto én null til bortelaget var det ingen med lyseblått hjerte som hadde latt julefreden senke seg fullstendig da lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Andre omgang begynte som den første, hvor Manchester City fortsatte å trille ball tålmodig med hele laget på Newcastles banehalvdel. Likevel er det visse ting det ikke er mulig å forsvare seg mot, uansett hvor små rommene er. Etter fem minutter av den andre omgangen dro Raheem Sterling av to mann med en vidunderlig dragning før han forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet. Avslutningen ble derimot ikke god nok fra lynvingen.

Slik skulle det fortsette. Manchester trillet tålmodig ballen frem til muligheten skulle åpenbare seg, og etter 65 minutter var det duket for kveldens tredje skudd i stolpen og ut. De Bruyne fikk ballen på drøye tjuetre meter og banket ballen forbi Elliot, men nok en gang var metallet i veien. Dermed levde spenningen videre ettersom de lyseblå fortsatt bare ledet med ett mål. Og kvarteret før full tid kunne Newcastle fått sin store mulighet. Kyle Walker slo en dårlig pasning inn foran egen sekstenmeter. Magpies snappet opp ballen og Dwight Gayle fosset inn i feltet. Der havnet han i duell med Danilo og kastet seg fremover. Andre Marriner lot seg imidlertid ikke lure av svalestupet til Gayle og dømte helt riktig gult kort for filming. Skremmeskudd var det likevel og bare minuttet etterpå satte Guardiola innpå Eliaquim Mangala for Sergio Agüero.

Ni minutter før full tid var det duket for kveldens siste bytte. Mye tydet på at Newcastle kom til å forsøke seg litt høyere i banen i sluttminuttene, og da er hurtigheten til Leroy Sané et åpenbart kontringsvåpen i jakten på spikeren i kista. De siste minuttene var det likevel innbytter Atsu og Gayle for hjemmelaget som skulle vær mer involvert enn Sané og Mangala for de lyseblå. To minutter før full tid fikk Atsu slått inn i boksen og Gayle stanget ballen mot mål. Headingen gikk til side for Ederson, men også til side for mål. Større skulle ikke sjansene bli avslutningsvis og den utrolige reisen Pep Guardiola og Manchester City har påbegynt bare fortsetter. Nå venter årets siste kamp mot Crystal Palace i London på Selhurst Park. I mellomtiden er det bare å nyte romjulen og luke på femten poeng.