2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
21. juli 2017 04:05 Treningskamp 2017/18

Oppsummering

cityunitedhoustonDet endte med 0-2-tap for Manchester United i det første Manchester-derbyet som ble spilt utenfor England.

Det var duket for tidenes første Manchester-derby utenfor England da City og United møttes i Houston i Texas, USA, for å spille International Champions Cup, en sommerturnering som arrangeres for femte gang i år. De to lagene skulle egentlig møtes forrige sommer i Kina, men den gangen ble kampen avlyst på grunn av kraftig regnvær og en for dårlig bane, noe som gjorde at det første Manchester-derbyet utenfor England i stedet endte opp med å bli spilt i USA denne sommeren foran over 67 000 tilskuere.

Begge lag stilte med sterke lag fra start, men City lot flere unggutter få prøve seg fra avspark av og stilte ikke like sterkt som United. Tosin Adarabioyo, som nylig signerte ny kontrakt med City, ble Vincent Kompanys partner i midtforsvaret, mens Patrick Roberts, som har vært på utlån til Celtic i lang tid, var tilbake i City-drakt og startet. En gledelig overraskelse var det også at Pep Guardiola lot unggutten Phil Foden få prøve seg fra start, i tillegg til at det var duket for debut for Ederson mellom stengene, og også Kyle Walker på høyreback.

Ederson måtte tidlig i aksjon på et farlig skudd som han ble tvunget til å slå over tverrligger, mens Raheem Sterling på motsatt side av banen fikk sendt avgårde et bruktbart skudd fra 16 meter som De Gea riktignok ikke hadde store problemer med å redde.

City skulle likevel få en kjempesjanse til å ta ledelsen da Patrick Roberts ble spilt gjennom etter halvtimen spilt og var alene med keeper. Roberts fikk imidlertid ikke avsluttet umiddelbart, og ble også forstyrret av Chris Smalling som tok tak i Roberts og holdt ham igjen, uten at dommeren reagerte. Dermed rant den store sjansen ut i sanden.

Og i stedet for City-scoring var det Manchester United som skulle ta ledelsen etter 36 minutter spilt. Ederson trodde han skulle nå ballen først og rykket ut da det ble sendt en lang ball opp mot Romelu Lukaku i United-angrepet , men kom for sent. Dermed kunne Lukaku ta med seg ballen mot åpent mål, men ble tvunget til å avslutte fra spiss vinkel. United nysignering greide likevel å plassere ballen mellom stolpen, mens Citys nysignerte keeper Ederson bare kunne fortvile over hans feilvalg som må karakteriseres som en tabbe.

Og vondt skulle bli til verre. Et par minutter senere ble Marcus Rashford spilt gjennom på Uniteds høyrekant, og alene med keeper plasserte han ballen i det lengste hjørnet. Dermed 2-0 til United, et resultat som sto seg inn til pause. Phil Foden hadde riktignok et fint skudd like etter Uniteds andre mål som De Gea måtte strekke seg på. Unge Foden viste forøvrig meget lovende takter og er uten tvil et navn å merke seg for framtida.

Det ble gjort en haug med bytter i pausen, og et par City-spillere fansen nok ikke hadde ventet å se i City-drakt igjen var å se på banen fra start i andre omgang, nemlig Eliaquim Mangala og Samir Nasri. I tillegg kom Leroy Sané, Gabriel Jesus, Nicolas Otamendi, John Stones, Fernandinho og Brahim Diaz inn. Også Oleksandr Zinchenko, en annen spiller som lenge har vært på utlån, skulle komme inn senere i omgangen.

Andre omgangs første store sjanse sto Romelu Lukaku for da han klinket ballen i vinkelstolpen så hardt at målet ristet. City slapp med skrekken, og United slapp også med skrekken da United-keeper Romero sparket ballen rett i Gabrel Jesus.

Også Paul Pogba skulle være nære på å score for United etter 63 minutter, men skuddet endte på feil side av stolpen og gikk i nettveggen.

Citys første sjanse i den andre omgangen skulle ikke komme før 73 minutter var spilt da Samir Nasri sendte gjennom unge Brahim Diaz. Uniteds keeper Romero var imidlertid først ute og fikk bokset, og returen havnet over tverrligger. Også ti minutter senere skulle Samir Nasri stå bak et nydelig gjennomspill da han sendte Gabriel Jesus gjennom. Brasilianerens avslutning gikk imidlertid høyt, og svakt, over mål.

Kort tid etter skulle Fernandinho være farlig frampå med et godt plassert langskudd som Romero måtte strekke seg for å slå over, men ellers var det ikke så mye mer som skjedde i løpet av den andre omgangen. Det hele ebbet dermed ut med 2-0-seier til United over et City-lag som det var tydelig trenger mye mer kamptrening for å bli klare til sesongen.

Citys lag: Ederson, Walker, Adarabioyo (Otamendi 46), Kompany (Mangala 46), Fernandinho, Yaya Touré (Stones 46), Foden (Zinchenko 74), De Bruyne (Nasri 46), Roberts (Diaz 46), Agüero (Jesus 46), Sterling (Sané 46)

Gult kort: Touré, Mangala