3 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
14. januar 2019 21:00 Premier League 2018/19 22

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 54 171.

Oppsummering

Gabriel Jesus scoret to da City herjet med Wolves, som måtte spille store deler av kampen med ti spillere.

Både Sergio Agüero og Kevin De Bruyne måtte starte på benken i kveldens hjemmeoppgjør mot Wolverhampton, noe som ga plass for Gabriel Jesus på topp og to blad Silva på midtbanen. Pep Guardiola har nesten et luksusproblem nå som begge spissene er klare for spill, samtidig som Kevin De Bruyne også er tilbake, etter å ha vært ute store deler av sesongen. Dette har gitt Bernardo Silva en mye større rolle i laget enn han ellers ville ha hatt, og portugiseren har grepet denne med begge hender og levert strålende spill i høst. Ellers var laget stort sett som ventet, med Laporte og Stones som kveldens stopperpartnere, og Danilo og Kyle Walker på backene.

City har scoret mål på løpende bånd i det siste, og selv om det ikke har vært all verdens med motstand, må det sies at å score 16 mål på to kamper er en fantastisk prestasjon, uansett hvem som står på motsatt banehalvdel. At Wolverhampton ville bli en mye tøffere motstander enn Championship-laget Rotherham og League One-klubben Burton var det liten tvil om, og ulvene stjal også med seg et poeng tidligere i sesongen da de møtte City, riktignok takket være en handsscoring av Willy Boly, som skulle ha vært annulert.

I dagens kamp skulle det ikke ta mer enn ti minutter før vertene fra Manchester tok ledelsen, takket være Gabriel Jesus, som scoret hele fire mål i ligacupen mot Burton, og virkelig har funnet scoringsformen etter å ha hatt måltørke i høst. Det hele startet med et nydelig gjennomspill fra egen banehalvdel av Aymeric Laporte til Leroy Sané, som på direkten slo ballen videre knallhardt inn i feltet der Gabriel Jesus ventet. Han nådde akkurat fram til ballen og fikk sklidd den i mål fra kort, og dermed var det altså de lyseblå som var i ledelsen på Etihad, der blant annet en stor delegasjon fra supporterklubben var tilstede i forbindelse med fellestur.

Tidligere i sesongen scoret som nevnt Willy Boly med hånda mot City, og etter tjue minutter i dagens kamp skulle han igjen havne i søkelyset – av alle de feile grunnene. Taklingen hans mot Bernardo Silva var grusom. Franskmannen kastet seg inn med knottene først, og var såvidt borti ballen før han med strakt bein traff Bernardo Silva rett i ankelen. Dommer Craig Pawson gjorde helt korrekt da han hentet fram det røde kortet, noe som altså betydde at Wolves var redusert til ti spillere med hele 70 minutter igjen å spille.

Også etter 38 minutter spill måtte dommer Pawson ta grep da Raheem Sterling ble lagt i bakken inne i feltet av bortelagets Bennett. Da hadde nettopp Wolves hatt en stor sjanse til å utligne, men i stedet for balanse i regnskapet skulle City doble ledelsen, takket være Gabriel Jesus, som sendte keeper til feil side på straffesparket. Dermed 2-0, en ledelse som kunne ha økt rett etterpå, hadde det ikke vært for at Raheem Sterling headet rett på keeper fra fem meter etter innlegg fra kant.

Dermed sto det 2-0 til pause etter en omgang totaldominert av City. Det røde kortet gjorde ikke akkurat situasjonen noe enklere for gjestene, og det var City som kom til å totaldominere også den andre omgangen. Totalt endte City opp med ballinnehav på 75% og vant blant annet cornerstatistikken 12-1, noe som sier det meste.

Etter 66 minutter kunne innbytter Kevin De Bruyne fått drømmetreff, men det knallharde skuddet gikk like til side for stolpen. Samme De Bruyne var også nære på ti minutter senere, men keeper var med på notene og fikk kastet seg ned i hjørnet og blokkert belgierens avslutningsforsøk fra 15 meter.

Ett minutt senere skulle det likevel bli 3-0, og Kevin De Bruyne var i høyeste grad involvert i scoringen, selv om han ikke vil bli stående som målscorer i protokollen. Fra et lite stykke utenfor hjørnet av sekstenmeteren slo han ballen hardt inn i feltet, der den kunne ha truffet hvem som helst og det ville blitt en farlig situasjon. Den ulykksalige den var sist innom var bortelagets Conor Coady, som var uheldig og styrte ballen i nettet med innsiden av kneet. De Bruynes ball hadde ikke retning mål i utgangspunktet, og scoringen vil derfor bli stående som selvmål av Coady, selv om De Bruyne skal ha en stor del av æren.

Mot slutten av kampen holdt Ederson på å rote det til da han var langt ute av mål, men med litt flaks fikk han tak i ballen igjen, og dermed ebbet kampen ut med 3-0 til City, som dermed fortsatt ligger fire poeng bak Liverpool på toppen av Premier League-tabellen. City-gutta har nå pause helt fram til søndag, når Huddersfield står på motsatt banehalvdel.