2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
3. desember 2017 17:00 Premier League 2017/18 15

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 54 203.

Oppsummering

Nok en gang skulle det drøye før den avgjørende scoringen kom, men i det 83. minutt kunne endelig David Silva og City strekke hendene i været og juble, etter å ha presset mot West Hams forsvarsmur gjennom hele kampen.

Det var som å se to forskjellige City-lag på banen i Manchester i de to omgangene i ettermiddag mot nedrykkstruede West Ham, som kom med en tydelig plan – legge seg bakpå og lage en mur rundt eget mål. Den taktikken har City-spillerne slitt med å finne ut av, selv om det i flere kamper likevel har gått bra takket være sene vinnermål. Det samme skulle skje i dag, og det var kun takket være en god andre omgang at de lyseblå greide å komme seg inn i kampen igjen. Førsteomgang var nemlig av det meget svake sorten, og det var faktisk West Ham som gikk til pause med ledelse etter at det nok en gang sviktet i forsvar på en defensiv corner. I andre omgang var det imidlertid helt andre boller, og to City-scoringer, først av Nicolas Otamendi og deretter av David Silva, sørget for Citys 20. strake seier, den 13. strake i ligaen, noe som er en tangering av Premier League-rekorden på én sesong. Og en annen rekord som ble satt i dag – for 23. gang på rad unngikk City tap i en ligakamp. Det har aldri klubben greid gjennom hele historien!

Etter første omgang så det som sagt ikke ut til at det var slik det kom til å gå. Pep Guardiola lot Fernandinho få hvile fra start, mens Fabian Delph som har imponert i sin nye rolle som venstreback denne høsten var tilbake som defensiv midtbanespiller i stedet for Fernandinho. Inn på venstrebacken kom Danilo, som bare fikk spille de første 45 minuttene før Pep Guardiola bestemte seg for å gjøre endringer i et forsøk på å endre kampbildet. Mens Sergio Agüero startet alene på topp ved kampstart var Gabriel Jesus kommet inn da andre omgang startet. Brasilianeren skulle komme til å notere seg for en målgivende pasning på Citys første mål. En som imidlertid var tilbake fra start var Leroy Sané, som sto over i midtuka mot Southampton på grunn av sykdom.

Men for å ta West Hams mål like før pause først – allerede etter seks minutter hadde City fått et varsel om hva som kunne skje. Da ble en West Ham-corner stusset videre til bakerste stolpe der Antonio fikk kastet seg fram med en fot, men fra kort hold satte han ballen over mål. Og så kom altså målet da West Ham kort tid før pause nok en gang fikk corner. Den ble sendt kort ut og så tilbake til Cresswell som la inn i feltet. Der ventet Angelo Ogbonna som knuste alle i lufta og fikk headet mot mål. Ederson var på ballen med hånda, men greide ikke å gjøre annet enn å slå den inn i mål, og dermed var det altså West Ham som meget overraskende gikk til pause med ledelsen. Ser en på ballinnehavet var det absolutt ikke rettferdig at det var London-laget som tok ledelsen, men det er nå en gang ikke det fotball handler om, og at City-spillerne trengte å få en oppvekker er det ingen tvil om, for det de lyseblå presterte de første 45 minuttene var muligens sesongverste. Nærmest mål for City var David Silva som hadde et skudd som snisset innom en West Ham-spiller og såvidt forandret retning. Adrian i West Ham-buret var imidlertid på plass med en flott redning helt oppe under tverrligger.

Det var et helt annet City-lag som kom ut på banen i andre omgang, og de lyseblå produserte nå mange gode sjanser, selv om de fortsatt slet med å trenge gjennom West Ham-muren. Kevin De Bruyne hadde et farlig frispark fra 17 meter etter 56 minutter som Adrian måtte strekke seg for å redde.

Bare sekunder senere skulle utligningen likevel komme. Raheem Sterling hælsparket gjennom Gabriel Jesus som tok med seg ballen nedover mot dødlinja før han la den inn foran mål. Der ventet Nicolas Otamendi som fikk kastet seg fram og styrt ballen i mål, såvidt via en West Ham-spiller. Mens Otamendi jublet for scoring også i midtuka uten å bli kreditert det, vil han denne gangen med all sannsynlighet bli kreditert scoringen, som altså sørget for det var balanse i regnskapet på Etihad. 1-1.

Det var imidlertid ikke nok for City, som selvsagt ønsker å ta med seg alle de tre poengene. Etter 70 minutter burde Raheem Sterling sørget for det, etter at Adrian først hadde reddet et godt skudd av Gabriel Jesus som vendte opp og skjøt mot hjørnet. Adrian greide imidlertid ikke å gjøre annet enn å sende ballen rett ut i beina på Raheem Sterling som løpende til. Denne gangen greide imidlertid ikke engelskmannen helt å stokke beina, og det hele løp ut i sanden.

Og så, i det 83. minutt, skulle avgjørelsen komme. Kevin De Bruynes høye gjennomspill over West Ham-forsvaret var av aller beste sort, og på bakerste stolpe snek David Silva seg fram som på akrobatisk vis fikk kastet seg framover og flygende avsluttet med en slags saksesparktupp i det borteste hjørnet. En vidunderlig scoring, både på grunn av den målgivende pasningen fra Kevin De Bruyne, men også på grunn av den meget elegante avslutningen fra Silva. Dermed 2-1, og nok en gang hadde altså City avgjort kampen med en sen scoring!

West Ham skulle riktignok få en god sjanse mot slutten av kampen da Eliaquim Mangala først ble fraløpt og falt, før Sakho skjøt utenfor den nærmeste stolpen. City-fansen skulle imidlertid slippe med skrekken, og fem minutter på overtid blåste til slutt dommer Mike Dean av kampen. Citys 20. strake seier var et faktum!

Nå venter en, for Citys del, relativt betydningsløs kamp i Champions League mot Shaktar Donetsk, der det ikke er stort mer enn statistikken å spille for. Neste søndag er det imidlertid alvor når det er klart for Manchester-derby på Old Trafford mot United.