1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
27. februar 2019 21:00 Premier League 2018/19 28

Dommer: Stuart Attwell. Tilskuere: 53 528.

Oppsummering

Det var ikke mer enn et straffespark som skilte Manchester City og West Ham United, men det var også nok til å sikre de lyseblå tre viktige poeng i kampen om ligatittelen.

Søndag vant Manchester City sitt sjette ligacuptrofé, men i kveld var det Premier League det igjen handlet om. City, som før kampen lå ett poeng bak Liverpool, måtte vinne hjemme mot West Ham for å holde tritt i kampen mot de røde fra Merseyside, som endte opp med å slå Watford hele 5-0 på Anfield i kveld. Også Manchester City har bøttet innpå med mål gjennom hele sesongen, og har ikke vært langt fra et scoringssnitt på utrolige tre mål per kamp! Søndag ble det imidlertid null fulltreffere (sett bort fra straffesparkkonkurransen) mot Chelsea på Wembley, og det skulle heller ikke bli mer enn én scoring mot West Ham på Eastlands i kveld. Det måtte også straffespark til for at City skulle få den scoringen – et straffespark noen kanskje vil hevde var av den litt tvilsomme sorten.

Men først – tilbake til kampen mot Chelsea på søndag. Både Fernandinho og Aymeric Laporte måtte gå av banen i det oppgjøret, og ingen av dem var å finne i dagens tropp. Begge er ute ca. 3-4 uker med det som beskrives som et muskulært problem, noe som betyr at City faktisk har en del skader nå. I tillegg til Fernandinho og Laporte er også John Stones ute med en strekk, mens Gabriel Jesus sliter med en hamstring. Bedre nytt er det at Benjamin Mendy satt på benken i dag og altså er spilleklar igjen. Pep Guardiola startet likevel med Oleksandr Zinchenko på venstreback, mens Kyle Walker fikk seg en pause på høyrebacken. Inn kom Danilo. Med både Stones og Laporte ute med skade ble midtstoppervalgene enkle for Pep Guardiola – Vincent Kompany og Nicolas Otamendi. I den defensive Fernandinho-rollen på midtbanen fungerte Ilkay Gündogan, bak David Silva og Kevin De Bruyne, som heller ikke i dag ble spart. To spillere som imidlertid var å finne på benk fra start var Bernardo Silva og Raheem Sterling, men begge skulle etter hvert komme inn for Leroy Sané og Riyad Mahrez. Ingen av de to sistnevnte kan sies å ha hatt noen spesielt god kamp, og det var ikke akkurat overraskende da de begge forsvant ut få minutter før timen var spilt. Med Gabriel Jesus ute var valget på topp enkelt – Sergio Agüero, som jaktet sitt tredje strake hjemmehat-trick i Premier League, en prestasjon ingen har klart før ham.

Det var ikke spilt mer enn knappe tre minutter før City kunne, og kanskje burde, ha tatt ledelsen. Et gjennomspill fra David Silva endte ute hos Riyad Mahrez, som fra god posisjon, riktignok noe skrått, sendte ballen over tverrligger på direkten. Spilleren fra Algerie traff ballen akkurat i det den var på vei oppover, og med litt bedre timing kunne det ha stått 1-0 der.

Mindre enn et minutt senere burde det også ha blitt scoring. Agüero sendte til Mahrez, som på direkten spilte gjennom Kevin De Bruyne inne i boksen. Belgieren fikk slått ballen hardt inn foran mål der både Sergio Agüero og David Silva ventet. Det var sistnevnte som fikk foten på ballen – som gikk videre i den lengste stolpen og ut! En diger sjanse der City rett og slett var uheldige som ikke tok ledelsen!

Bare et par minutter etter var det Kevin De Bruynes tur til å få en god mulighet. Litt tilfeldig landet ballen i beina hans, og belgieren fikk stå helt udekket da han klemte til på helspretten fra ti meter – over mål. Også Danilo skulle skyte over da ballen landet i beina hans etter 21 minutter. En corner ble slått inn i feltet, West Ham-keeper Fabianski bokset, og Danilo skjøt på direkten da ballen landet i beina hans på 20 meter – men altså over tverrligger.

Etter 25 minutter ville Sergio Agüero ha straffespark da han skjøt en ball opp i en West Ham-arm, men argentineren måtte nøye seg med hjørnespark. Med tanke på den korte avstanden så det ut som en helt riktig avgjørelse av dommer Stuart Attwell.

Som sagt hadde ikke Riyad Mahrez noen særlig god kamp, og han burde ha gjort det bedre etter 29 minutter da han fra god posisjon skjøt rett på keeper. Etter de første fem minuttene da City produserte store muligheter og hadde et enormt press mot West Ham-buret, dabbet det altså litt av utover i omgangen, og lagene gikk dermed til pause med 0-0. Det var nok West Ham-manager Manuel Pellegrini glad for. Den tidligere City-manageren hadde med seg både Samir Nasri og Pablo Zabaleta til Manchester, og mens førstnevnte startet, satt sistnevnte på benken. Da han kom inn 63 minutter skulle han imidlertid få en meget varm velkomst av City-fansen, som applauderte og jublet for den tidligere City-helten som var en lyseblå i ni år – og fortsatt er en lyseblå, selv om han nå altså spiller i West Ham.

West Ham hadde produsert null og niks da de etter 49 minutter plutselig skulle få en gigantsjanse. Andy Carroll ble spilt gjennom på bakerste stolpe av Antonio, og engelskmannen fikk kastet seg ned og avsluttet. Bare en refleksredning av Ederson som fikk strukket armene opp forhindret scoring!

Og i stedet for West Ham-scoring skulle det bli vertene som gikk opp i føringen med det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål. Bernardo Silva gikk i bakken, såvidt innenfor sekstenmeterstreken, etter at Felipe Anderson kom inn bakfra og var borti beina til portugiseren. Straffen var absolutt ikke av det soleklare slaget, men dommer Attwell pekte likevel på ellevemetersmerket, noe som ga Sergio Agüero muligheten til å score hans 25. mål for sesongen (alle turneringer). Mens argentinerens straffe i straffesparkkonkurransen mot Chelsea på søndag var av det svake slaget, var kveldens straffespark langt bedre. Kun Agüero sendte Fabianski feil vei og satte selv straffen nesten inne ved stolperota. Bedre kan det ikke gjøres, og dermed 1-0 til City!

Fem minutter senere var det nesten utrolig at det ikke ble 2-0 til City. Sergio Agüero spile gjennom innbytter Bernardo Silva, nesten nede ved dødlinja inne i boksen. Portugiseren spilte ballen tilbake til Agüero, men den endte til slutt i beina på innbytter Raheem Sterling som skjøt mot det lengste hjørnet. Keeper Fabianski var nede og reddet, men returen havnet bare i beina til David Silva som skjøt forbi Fabianski, men rett på en West Ham-spiller som sto på streken og reddet! Dobbelsjansen endte imidlertid uten scoring.

Et Sterling-skudd to minutter kunne også fort ha gått inn, men keeper var fint med på notene med en god redning. Det samme var han etter 70 minutter på et Danilo-skudd, der Bernardo Silva gjorde forarbeidet med flere frekke finter.

Mer City skulle det bli. 77 minutter var spilt da de lyseblå rullet opp et fint angrep. En lang ball fra Kevin De Bruyne fant Bernardo Silva, som igjen fant Raheem Sterling foran mål. Fra åtte meter skjøt imidlertid straffehelten fra søndag utenfor.

Også Phil Foden skulle komme inn for City, som etter hvert ble mer og mer interessert i å la tida gå og få kampen til å ebbe ut. Ilkay Gündogan kunne likevel ha vært mer scoringshungrig da klokka passerte 90 minutter, etter å ha blitt spilt gjennom av Foden. Holdet var noe skrått, men tyskeren burde absolutt ha skutt. I stedet endte det bare med corner.

Det betydde likevel ikke så mye, for fire minutter på overtid blåste dommer Attwell av kampen, noe som betyr at City fortsatt er i hælene på Liverpool, bare et lite poeng bak. Neste oppgjør for de lyseblå er kommende lørdag når Pep Guardiola og guttene hans reiser til Bournemouth.