3 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
31. januar 2018 21:00 Premier League 2017/18 25

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 53 241.

Oppsummering

Det ble en strålende midtukerunde i Premier League, sett med City-øyne. Mens West Bromwich ble beseiret 3-0 hjemme i Manchester, tapte rivalene Manchester United og Chelsea. Dermed er luken i toppen igjen på 15 poeng!

Dagen etter at han signerte for City var Aymeric Laporte på banen for City.

Bare en dag etter at Aymeric Laporte ble presentert som tidenes dyreste City-spiller, valgte Pep Guardiola å sette franskmannen rett inn i startoppstillingen da West Bromwich gjestet Manchester for å spille midtukekamp i Premier League. 23-åringen gjorde også sine saker riktig så bra i midtforsvaret til City, der han spilte sammen med Nicolas Otamendi, samt Kyle Walker og Oleksandr Zinchenko som bekledde hver sin back. På midtbanen var David Silva igjen på banen, etter at han sto over helgas FA-cupkamp mot Cardiff. Dessverre skulle ikke kveldens kamp vare mer enn 39 minutter for Silva, som da måtte gi seg på grunn av en skade. Omfanget av denne skaden er ikke kjent ennå. Og apropos skader – Leroy Sané var naturlig nok ikke med, etter den grusomme taklingen han ble utsatt for mot Cardiff på søndag, som vil holde ham ute av spill de neste seks-sju ukene. Det betydde at Bernardo Silva og Raheem Sterling spilte på hver sin kant, mens Sergio Agüero igjen var å finne alene på topp.

Fernandinho jubler for kampens første scoring.

Dagens dommer var Robert Madley, som City ikke bare har hatt positive opplevelser med denne sesongen. Etter åtte minutter spilt i kveld ville David Silva ha straffespark etter å ha gått ned i feltet, men Madley var ikke enig. Det var imidlertid glemt etter 19 minutter, da City gikk opp i føringen etter at assistkongen Kevin De Bruyne serverte Fernandinho, som kom på løp i boksen. Fra skrått hold satte Fernandinho ballen mellom beina på keeper og i mål, og dermed sto det 1-0 til City!

Det var ikke overraskende City som dominerte alt som skjedde ute på gressmatta i Manchester mot bunnlaget West Bromwich, og Kevin De Bruyne burde ha økt til 2-0 etter 27 minutter da han ble spilt gjennom og kom alene med keeper. Avslutningen ble imidlertid for svak og keeper Foster fikk reddet med beina. De Bruyne skulle også få et par gode muligheter senere i omgangen på skudd, uten at det lyktes å få nettkjenning for belgieren.

City skulle fortsette å legge press på West Bromwich i starten av andre omgang, først da Raheem Sterling ble spilt gjennom, før han lurte av en motstander og siktet seg inn mot det lengste krysset. Ballen gikk imidlertid på feil side av stolpen. Like etterpå skulle også Sergio Agüero prøve seg med et frekt hælspark, men keeper Foster var med på notene.

2-0 skulle det likevel bli, etter 67 minutter spilt. City kontret, og anført av Kevin De Bruyne er det da nødt til å bli farlige situasjoner. De Bruyne spilte til Raheem Sterling på kant, som sendte tilbake til De Bruyne i feltet, som på enkelt vis satte ballen i nettet! 2-0 til City!

Fernandinho i aksjon for City mot West Bromwich Albion.

Kort tid etter kunne De Bruyne blitt tomålsscorer på et langskudd fra svært langt hold, som faktisk holdt på å gå inn! Å hevde at keeper Foster hadde kontroll på den ballen er nok en overdrivelse å si.

Mot slutten av kampen skulle også West Bromwich komme på et par visitter, da de merkelig lett klarte å spille seg gjennom Citys forsvar. Tidligere City-spiss Daniel Sturridge er gått på lån fra Liverpool til West Bromwich, og skulle få en diger mulighet på slutten av kampen, etter at han var kommet inn. Det første forsøket hans ble imidlertid blokkert, før forsøk nummer to traff nettveggen.

Sergio Agüero fortsetter og fortsetter! Kveldens scoring var hans 193. for City!

Og i stedet for redusering skulle City gå opp i 3-0 og dermed punktere kampen fullstendig like før slutt, takket være en nydelig prestasjon av Sergio Agüero, som fant nettet fra spiss vinkel, etter å ha blitt trådt gjennom av Sterling.

Dermed endte det med 3-0-seier til City i regnværet i Manchester, oppskriftsmessig nok (både resultat og vær). Ellers ble det relativt heftig temperatur mot slutten av kampen da en City-spiller nok en gang ble utsatt for en meget stygg takling med knottene først. Gjerningsmann var bortelagets Matt Phillips, og offer var unggutten Brahim Diaz, som også i kveld fikk et innhopp, og denne gangen faktisk spilte et kvarter. Heldigvis så Diaz ut til komme ut av situasjonen uten å bli alvorlig skadet – kanskje mest på grunn av flaks. Phillips slapp unna med gult kort, men burde ha fått se det røde av dommer Robert Madley.

Dermed var kveldens eneste dårlig nyhet at David Silva måtte forlate banen med skade, for ellers ble det en meget fin kveld for City-fansen, som også kunne glede seg over at rivalene Manchester United og Chelsea avga poeng (etter å ha tapt henholdsvis 0-2 borte for Tottenham og 0-3 hjemme for Bournemouth). Dermed er luken fra City på topp og ned på andreplass igjen på 15 poeng, i det det er 13 kamper igjen å spille.