3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
2. januar 2018 21:00 Premier League 2017/18 22

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 53 556.

Oppsummering

City startet 2018 med å slå Watford 3-1 hjemme i Manchester.

En rekke spillere var tilbake på banen for City da Watford gjestet Manchester på årets andre dag. David Silva var igjen med fra start etter å ha stått over flere kamper i desember på grunn av personlige årsaker, mens både Fabian Delph og John Stones gjorde comeback i Citys forsvar etter å ha vært ute med skader. Også Kevin De Bruyne var med fra start, noe som betydde at skaden han pådro seg nyttårsaften mot Crystal Palace heldigvis ikke var like alvorlig som det først kunne virke som. Dermed stilte City med sitt antatt sterkeste tilgjengelige mannskap i det kraftige regnværet i Manchester, som gjorde kampen til en våt opplevelse både for spillerne og for nederste del av tribuneseksjonen.

Og publikum hadde knapt rukket å sette seg før det sto 1-0 til City etter bare 39 sekunder spilt! David Silva spilte gjennom Leroy Sané ute på Citys venstrekant. På direkten slo han ballen inn i feltet, og på bakerste ventet Raheem Sterling som fikk stå helt alene og bredside inn 1-0 til City, omtrent før Watford skjønte at kampen var i gang.

Bare tre minutter senere burde det stått 2-0 til City da igjen Leroy Sané var tilrettelegger. Etter noen flotte finter la han fra dødlinja ballen bakover i feltet til John Stones, som fra fem meter greide å sette ballen over mål i stedet for mellom stolpene. En kjempesjanse for City som burde ha gitt 2-0 før det var spilt fem minutter.

2-0 skulle likevel komme etter tolv og et halvt minutt. David Silva spilte gjennom Kevin De Bruyne som la ballen inn foran mål. Watfords Christian Kabasele strakk fram foten i et forsøk på å blokkere innlegget, men i stedet styrte han ballen bort i det lengste hjørnet. Selvmål og 2-0 til City!

Få minutter etter var Kevin De Bruyne svært nære å sørge for dagens tredje City-scoring da City fikk frispark fra 20 meter. Forsøket smalt i tverrliggeren og ut!

Selv om det skulle bli nok en kamp der City stort sett hadde ballen hele tiden, slapp rødkledde Watford ved enkelte anledninger til på kontringer, som etter 29 minutter da Ederson måtte komme ut for å gjøre målet mindre. Citys sisteskanse reddet også forsøket fra Watfords Andre Gray.

Dermed sto det 2-0 til pause, men den ledelsen skulle bli til tre etter 62 minutter spilt da Kevin De Bruyne slo en ball inn i feltet som Watford-keeper Hugo Gomes slo rett i beina på Sergio Agüero, som dermed kunne skli ballen i mål og sørge for 3-0 til City! Agüeros 185. City-mål er dermed et faktum og han er altså et skritt nærmere 200.

Kevin De Bruyne kunne økt til fire etter 77 minutter, men skuddet, som gikk via en motspiller, snek seg såvidt utenfor den nærmeste stolpen og strøk nettveggen.

De Bruyne var en av dem som forlot banen da City gjorde flere bytter mot slutten av kampen. Inn for De Bruyne kom Bernardo Silva, og inn for John Stones i midtforsvaret kom Danilo. I tillegg gikk Fernandinho ut, samtidig som Yaya Touré kom inn. Om det var disse tre byttene som gjorde det skal ikke være sagt for sikkert, men faktum er iallfall at City det siste kvarteret mistet formen på laget, flyten og samspillet, samtidig som Watford kjempet seg inn og det ble flere og flere rare situasjoner som oppsto.

Først reduserte Watford etter 81 minutter spilt da Carrillo lurte Kyle Walker og kom seg forbi han og deretter slo ballen lavt inn foran mål. En rekke Watford-spillere ventet foran kassa, men det ble Andre Gray som fikk æren av å sette ballen i nettet fra fem meters hold. Dermed 3-1.

Om dette ikke akkurat førte til noen panikk i City-laget, kom iallfall Watford langt mer med etter dette, samtidig som det oppsto mye rot og tull i City-forsvaret. Sannsynligvis ble også Watford snytt for et straffespark da Roberto Pereyra ble lagt i bakken, men dommer Lee Mason vinket spillet videre.

Dermed kunne Pep Guardiola og City puste lettet ut etter å ha vunnet kampen 3-1, en seier som tross de siste minuttene av kampen likevel må sies å være ganske komfortabel. Den offisielle Premier League-statistikken viser at City hadde ballen i 77% av tida, at de lyseblå vant skuddstatistikken 17-7 og cornerstatistikken 9-1. Et lite skår i gleden er det likevel at Kyle Walker så ut til å ta seg til lysken og tydelig hadde smerter da kampen var slutt. Hvor alvorlig dette er vites ikke i skrivende stund.

Etter mange Premier League-kamper på rekke og rad er det nå pause fra ligaen og i stedet cupene som gjelder. Først venter Burnley når det er klart for 3. runde i FA-cupen kommende lørdag, før det er semifinale i ligacupen mot Bristol City på programmet tirsdag om en uke.