3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
9. mars 2019 18:30 Premier League 2018/19 30

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 54 104.

Oppsummering

Raheem Sterling ble dagens helt i Manchester da han scoret alle Citys mål i 3-1-seieren over Watford!

City stanget og stanget i hele den første omgangen, før det løsnet skikkelig i den andre. Den første scoringen var riktignok ganske heldig da den nok skulle blitt annulert, men etter det åpnet kampen seg og det kunne fort blitt langt mer enn 3-1, som det endte i kveldens Premier League-oppgjør mot Watford.

Både John Stones og Kevin De Bruyne forsvant av banen forrige helg mot Bournemouth på grunn av skader, og var ikke i troppen til kveldens kamp. Aymeric Laporte, som har trent denne uka og er på vei tilbake etter sitt skadeopphold, var å finne på benken til dagens kamp, noe som betydde at det var Vincent Kompany og Nicolas Otamendi som utgjorde midtstopperparet for City i kveldskampen mot Watford. Ilkay Gündogan fortsatte i den defensive midtbanerollen i Fernandinhos fravær, med Bernardo og David Silva like foran seg. Leroy Sané ble vraket til dagens kamp, noe som betydde at både Raheem Sterling og Riyad Mahrez fikk tillit fra start på hver sin kant, og at Sergio Agüero var å finne på topp.

Som sagt skulle første omgang bli enveiskjøring mot Watfords forsvar, uten at City likevel greide å produsere så mange sjanser. De lyseblå slet rett og slett med å finne veien gjennom de grønnkleddes forsvar, men kunne likevel ha scoret på et par meget farlige situasjoner. Etter ni minutter ble en høy ball slått inn i feltet mot David Silva som såvidt var borti ballen, før den gikk rett utenfor stolpen. Reprisene viste at Silva faktisk ikke nådde opp med hodet og det var armen ballen traff, noe dommeren ikke så. Ballen gikk altså uansett like utenfor den lengste stolpen.

Hjemmepublikummet måtte vente helt til halvtimen var spilt for neste store City-sjanse. Bernardo Silva slo ballen inn i feltet fra kant, og ballen landet perfekt på hodet til Sergio Agüero, som fikk stå helt alene på fem meter og heade mot mål. Argentineren siktet mot det nærmeste hjørnet, men dessverre for Citys del traff han utenfor stolpen. Både Agüero selv, de fleste på tribunen og Pep Guardiola på sidelinja tok seg til hodet og kunne bare fortvile over at den store sjansen gikk fløyten.

Det sto 0-0 til pause etter en omgang der Watford viste seg svært lite villige til å spille offensiv fotball, og det var tydelig at gjestene forsøkte å forsvare seg til 0-0, eventuelt benytte seg av en kontringsmulighet til å score.

Slik skulle det ikke gå. Det var nemlig bare spilt tre minutter av den andre omgangen da City skulle ta ledelsen – på meget kontroversielt vis. Ilkay Gündogan spilte en høy ball gjennom til Sergio Agüero, som sendte den videre med brystet til en offsideplassert Raheem Sterling. Sterling forsøkte å avslutte mot mål, men traff aldri ballen. Foran Sterling kastet nemlig Watford-forsvarer Daryl Janmaat seg inn med en sklitakling og sparket ballen – rett i beinet på Sterling, før ballen gikk i en liten bue og i det lengste hjørnet bak en utspilt keeper. Mens Sterling jublet sto assistentdommeren med flagget i været og signaliserte offside. Dommer Paul Tierney var imidlertid ikke like sikker på at det var offside og tok turen ut til sidelinja for å diskutere med assistentdommeren. Etter langt om lenge signaliserte til slutt Tierney mål, noe Watford-spillerne absolutt ikke var enige i. Reprisene viste da også at målet nok burde ha blitt annulert, i og med at offsideplasserte Sterling forsøkte å spille ballen etter at han ble spilt gjennom av Agüeros bryst, og dermed gjorde seg aktiv i spillet. At Janmaat var først på ballen og spilte den rett i Sterling skulle dermed ikke hatt noe å si. Mål ble det uansett, og de lyseblå hadde endelig klart å få hull på Watford-byllen.

Og da det først løsnet skulle det bare gå få minutter før det sto 2-0. David Silva tok med seg ballen inne i boksen og spilte ut på siden til Riyad Mahrez som kom på løp ned mot dødlinja. Inne foran mål ventet Raheem Sterling, og etter å ha tatt en liten kikk opp fant Mahrez nettopp Sterling, som sto helt alene på bakerste og ventet. Et enklere mål har vel knapt Raheem Sterling scoret; fra to meters hold kunne han bare trille ballen inn i det tomme buret! Raheem Sterling 2, Watford 0!

Om det andre målet var ferdigscoret, så var absolutt ikke det siste det. Et nydelig gjennomspill av David Silva mellom back og midtstopper fant Raheem Sterling som gikk på løp bak ryggen på Janmaat på Watfords høyreback. Sterling tok deretter med seg ballen innover i feltet, forbi to Watford-spillere, før han chippet ballen over keeper og i mål på nydelig vis! En meget elegant scoring av Raheem Sterling, som dermed kunne juble for å ha scoret hat trick på bare 13 minutter – et av de raskeste som er scoret i Premier League! Hat tricket var hans andre i Premier League (det første kom i Citys 5-1-seier over Bournemouth 17. oktober 2015).

Kort tid etter ble Sterling byttet ut, til stående applaus fra hjemmefansen. Watford gjorde samtidig et dobbeltbytte, og bare ti sekunder etter hadde bortelaget redusert. En høy ball opp fra keeper Ben Foster endte opp på hodet til Troy Deeney, som slo Vincent Kompany i hodeduellen. Fra Deeneys hode gikk ballen videre til Gerard Deulofeu, som var bare kommet inn bare sekunder i forveien. Spanjolen befant seg plutselig alene med Ederson, satte ballen sikkert til side for Citys sisteskanse, og da sto det 3-1.

Om det ikke ble ny nerve i kampen av dette så tente målet iallfall et glimt av håp i Watford-fansen, men ute på banen var det snart City som igjen skulle overta styringen. Sergio Agüero var nære ved én anledning, og også Bernardo Silva var nære på da City kontret med ti minutter igjen å spille. Bernardos avslutning endte rett i hodet på keeper, før ballen til slutt havnet hos Leroy Sané, som fra god posisjon avsluttet, bare for å se at ballen gled av foten hans og havnet utenfor den nærmeste stolpen.

Innbytter Gabriel Jesus, som kom inn for Agüero, kunne også ha scoret da han med fem minutter igjen å spille forsøkte å runde keeper, men fikk avslutningen sin blokkert med en susende sklitakling i siste øyeblikk fra Kabasele.

Dermed endte det med 3-1 og tre nye poeng, takket være hat-trickhelten Raheem Sterling, som nå står med 18 scoringer for City denne sesongen (alle turneringer). Bare Sergio Agüero har scoret flere (25).

City leder i skrivende stund Premier League med fire poeng foran Liverpool, som har en kamp mindre spilt. Den er mot Burnley, hjemme på Anfield i morgen.