2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. desember 2018 21:00 Champions League 2018/19 Gruppe F

Dommer: Andreas Ekberg (Sverige). Tilskuere: 50 411.

Oppsummering

To mål av Leroy Sané sørget for at Manchester City vant siste kamp i gruppespillet i Champions League, og også sikret førsteplassen i gruppa!

Et skadeplaget Manchester City måtte gjøre en rekke forandringer på laget før kveldens siste gruppespillkamp i Champions League denne høsten. Avansement til åttendedelsfinale var allerede sikret, men gruppeseieren var ennå ikke i boks. Kom City til å tape hjemme mot Hoffenheim, samtidig som Lyon slo Shaktar Donetsk i Ukraina, ville det bety at Lyon kom til å snike seg foran City på oppløpssida. Men samtidig: med ett poeng for City ville gruppeseieren være i boks. Pep Guardiola stilte dermed med et sterkt mannskap mot Hoffenheim i kveld, men altså uten flere skadede spillere. Både Benjamin Mendy, Danilo, Fernandinho, David Silva, Kevin De Bruyne og Sergio Agüero manglet, mens John Stones startet i en noe uvanlig høyrebackposisjon på bekostning av Kyle Walker, som startet på benken.

Kort oppsummert kom City til å skape enormt med målsjanser i det som ble svært underholdende kamp der begge lag satset offensivt og ikke var redd for å blottlegge seg bakover. De mange sjansene resulterte imidlertid i få scoringer, selv om det var utrolig nære på ved flere anledninger.

Et skudd fra Kramaric etter 10 minutter fra 20 meters hold gikk like over tverrligger, før det bare var en fantastisk redning av Ederson på et skudd fra samme Kramaric som forhindret gjestene fra å ta ledelsen tre minutter senere. Kroaten fikk skyte fra midt mellom hjørnet av femmeteren og sekstenmeteren og siktet mot det lengste krysset. En fantomredning av Ederson som strakk seg så lang han var og såvidt fikk fingertuppene på ballen, sørget imidlertid for at ballen gikk like på utsiden av stolpen i stedet for innenfor.

Hoffenheim fortsatte imidlertid å trykke på, og bare minuttet etterpå skulle kveldens dommer, Andreas Ekberg, komme til å peke på straffemerket i favør av gjestene fra Hoffenheim. Aymeric Laporte var synderen, etter at han var i ryggen på bortelagets Hübner – som riktignok falt veldig lett. Mens Laporte var svært uenig i avgjørelsen til den svenske dommeren, fikk Andrej Kramaric muligheten til å sende gjestene i føringen fra ellevemetersmerket. Kroaten banket ballen midt i mål, mens Ederson kastet seg til høyre. 0-1 og gjestene fra Tyskland var i tet.

Etter kalddusjen det første kvarteret skulle det etter dette være på motsatt banehalvdel det meste kom til å skje, og det var City som skulle produsere flesteparten av målsjansene. En corner etter 18 minutter landet på hodet til Gabriel Jesus, som headet i stolpen! Og bare to minutter etter dette var det John Stones tur til å være meget nær på en heading, denne gang etter at et frispark ble slått inn i feltet. Keeper Baumann var en kombinasjon av god og heldig som fikk reddet Stones hodestøt.

Og apropos frispark som slås inn i feltet og headinger – etter 33 minutter spilt var det Ilkay Gündogans tur til å slå et frispark fra like utenfor kortsida av sekstenmeteren inn i feltet. Under press fra Nicolas Otamendi headet Hoffenheims Joelinton ballen i egen tverrligger og ut!

Til tross for enorme City-sjansen så det dermed ut til at de lyseblå kom til å gå målløse til pause. Det var imidlertid før City ble tildelt frispark fra ca. 27 meters hold på overtid av den første omgangen. Leroy Sané gjorde seg klar til å ta det – og fikk drømmetreff! Med perfekt presisjon og med massevis av kraft banken han ballen over muren og i krysset! En vanvittig flott scoring av tyskeren og et mål han nok kommer til å huske så lenge han lever! Dermed var lagene like langt. 1-1!

En ny City-corner få minutter ut i den andre omgangen endte opp med en diger dobbelsjanse for Aymeric Laporte som først headet, før keeper reddet og ballen gikk tilbake til Laporte, som avsluttet – rett på keeper igjen fra kort hold og ut over dødlinja. Etter dette hevet imidlertid assistentdommeren flagget, muligens fordi han mente at ballen hadde vært over dødlinja da corneren ble slått inn i feltet, men det var uklart om dette var grunnen og eventuelt hvorfor han hevet flagget så lenge etterpå.

Sjansene skulle komme på løpende bånd etter dette, og bare et par minutter etterpå skulle Raheem Sterling få sjansen fra spiss vinkel etter innlegg fra kant, men han traff bare en forsvarsspiller før ballen gikk i ham selv igjen og ut over dødlinja. Og så, bare et par minutter etter dette igjen, var det Gabriel Jesus’ tur til å skyte fra spiss vinkel. Keeperen var såvidt borti ballen, som dermed forandret så mye retning at den gikk utenfor mål.

Som sagt kom sjansene på løpende bånd, og større mulighet til å score enn det City fikk etter 55 minutter spilt skal en lete lenge etter. City kontret mot et Hoffenham-lag som sto altfor høyt, og plutselig kom City tre mot null! De tre lyseblå, Raheem Sterling, Bernardo Silva og Leroy Sané, hadde en hel banehalvdel for seg selv, mens desperate Hoffenheim-spillere spurtet hjemover. Til slutt sendte Sterling ballen over til Sané, som nok burde ha avsluttet selv, men i stedet forsøkte å sende ballen inn i midten til Bernardo Silva, som kom for nærme keeper og avsluttet rett på ham. Utrolig nok endte dermed altså ikke situasjonen med scoring. På benken kunne Pep Guardiola ikke gjøre annet enn å fortvile over den enorme sjansesløsingen.

Men også på motsatt side av banen skulle det oppstå scoringsmuligheter. Engelske Reiss Nelson, med en fortid i akademiet til Arsenal, kom inn som innbytter i pausen, og skulle få en diger mulighet til å score da han mottak en ball som gikk over Oleksandr Zincheko etter timen spilt. Alene med Ederson skulle han imidlertid ikke lykkes, i og med at Citys sisteskanse vartet opp med en glimrende beinparade.

Og i stedet for 1-2 skulle det kort tid etter bli 2-1. Nok en gang kontret City og Raheem Sterling spilte gjennom Leroy Sané, som dermed var alene med keeper. Tyskeren brukte de to første berøringene til å gå forbi keeper, før han med den tredje berøringen satte ballen i nettet og dermed sørget for både sitt og Citys andre mål for kvelden! Tomålsscorer Leroy Sané kunne strekke armene i været og juble for at 0-1 var blitt til 2-1!

Etter dette roet kampen seg ned, noe som omtrent var uunngåelig med tanke på sjansebonanzaen som hadde vært det første kvarteret av den andre omgangen. To gedigne City-sjanser etter dette er imidlertid også verdt å nevne. Etter 77 minutter fikk unge Phil Foden, som nettopp har undertegnet en ny fem-og-et-halvt-årskontrakt med City og kunne feire med en plass i startelleveren i kveld, drømmetreff på hel volley etter innlegg fra høyre. 18-åringen traff perfekt på direkten, og bare en glimrende redning av keeper som fikk strukket armene i været forhindret scoring.

Fem minutter før full tid var det Fodens tur til å være tilrettelegger da han la ballen inn fra kant mot Raheem Sterling som hadde blank goal inne i boksen. Et noe svakt treff gjorde imidlertid at ballen gikk like utenfor den lengste stolpen.

Dermed endte det med 2-1 til City, som dermed vinner gruppe F, fem poeng foran Lyon på andreplass. Lyon kunne faktisk røket ut i kveld, hadde de tapt i Ukraina for Shakhtar Donetsk, og lå da også lenge under. Det endte imidlertid 1-1 i den kampen, noe som altså betydde at gruppeseieren ikke ville røket for Citys del, selv med tap i dag. Nå tar Champions League pause fram til i februar. Først skal det imidlertid foretas en trekning der det avgjøres hvilken gruppetoer City skal møte i åttendedelsfinale. Trekningen skjer i Nyon mandag 17. desember kl. 12.00 norsk tid. I og med at City ikke kan trekke et engelsk lag eller toer fra egen gruppe, er det klart at motstander enten blir Ajax, Atletico Madrid, Roma eller Schalke.