4 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
16. desember 2017 18:30 Premier League 2017/18 18

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 54 214.

Oppsummering

Ingen lag er i stand til å stoppe Manchester City for tida! I kveld knuste Pep Guardiolas gutter Tottenham og tok dermed sin 16. strake Premier League-seier!

David Silva var ikke på banen på grunn av det som kun ble oppgitt som «personlige grunner», men City hadde likevel ingen problemer med å ta seg av lag nummer fire på Premier League-tabellen, Tottenham Hotspur. Hele fire ganger måtte Spurs-keeper Lloris hente ballen ut av eget nett, i det som utover i den andre omgangen ble kattens lek med musen fra Citys side. I tillegg til de fire scoringene kunne og burde City ha scoret langt flere og brente blant annet et straffespark.

14 minutter var gått da kveldens første scoring kom. Erstatter for David Silva, Ilkay Gündogan, fikk stå helt alene i feltet på en corner da Leroy Sane slo ballen inn i feltet. Tyske Gündogan takket og bukket for den slette markeringen og headet City i ledelsen før kvarteret var spilt.

Halvveis ut i omgangen kunne det blitt 2-0 etter en dobbeltsjanse der Sergio Agüero, som ble foretrukket framfor Gabriel Jesus fra start, skjøt. Hugo Lloris var imidlertid raskt nede, men på returen var Raheem Sterling på plass. Skuddet hans gikk imidlertid over.

Dermed gikk lagene til pause med en 1-0-ledelse til City etter en omgang der de lyseblå hadde hatt full kontroll og styrt hele kampen. I starten av andreomgang skulle imidlertid Tottenham komme mer med i kampen, uten at de greide å komme seg til de helt store sjansene. Ederson måtte riktignok strekke seg etter et langskudd fra Harry Kane etter 55 minutter.

Etter 66 minutter burde det blitt 2-0 da Leroy Sane først driblet seg framover og til slutt avsluttet. Keeper Lloris var oppe med en hånd og fikk reddet skuddet, men ballen havnet bare i beina på Raheem Sterling som burde ha greid å sette den innenfor stolpene, men i stedet satte den svakt over mål fra fem meters hold.

Tottenham var heldige som fikk beholde alle spillerne på banen etter flere stygge stemplinger. Harry Kane var heldig som slapp med det gule etter 53 minutter da han stemplet i ankelhøyde, noe Alli også gjorde etter 68 minutter på ankelen til Kevin De Bruyne, som heldigvis kom seg på beina igjen. Begge situasjonene kunne, og kanskje burde, ha endt med rødt kort, men De Bruyne viste kort tid etter den grusomme stemplingen at han ikke lar seg stoppe av noe som helst. Bare minuttet etter, da 70 minutter var spilt, avanserte han oppover Citys venstreside og avsluttet til slutt fra skrått hold, via hånda på keeper Lloris og opp i nettaket med et knallhardt skudd! 2-0 til City og det begynte å bli klart hvor de tre poengene kom til å havne.

Fem minutter senere kunne det blitt 3-0 da Kevin De Bruyne først ble spilt gjennom og så ble lagt i bakken av bortelagets Verthongen. Dommer Craig Pawson pekte på straffemerket, der Gabriel Jesus, som var kommet inn for Sergio Agüero, skulle få sjansen. Jesus satte imidlertid ballen i stolpen, men ballen gikk tilbake til Raheem Sterling, som utrolig nok nok en gang skulle greie å sette ballen over tverrliggeren på åpent mål.

At City kunne ha scoret langt flere mål enn de fire de faktisk puttet er det ingen som helst tvil om, men ti minutter før slutt skulle i alle fall kveldens tredje City-scoring komme. Leroy Sane ble spilt gjennom og han kunne enkelt servere Raheem Sterling som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Tottenham-forsvaret ropte på offside, og det var et lite spørsmål om Sterling var bak eller foran ballen da Sterling spilte ballen til han, men assistentdommeren lot flagget hvile og dermed kunne City juble for 3-0. En sikker seier var i ferd med å bli en knusende seier!

City fortsatte med å presse på for en fjerde scoring, og etter et par gode muligheter der Hugo Lloris måtte i aksjon skulle også 4-0 komme. Innbytter Bernardo Silva spilte gjennom Raheem Sterling som bommet på ballen da han prøvde seg på en liten flikk over en utrustende keeper Lloris. I stedet gikk ballen under beina på Tottenhams sisteskanse, og dermed kunne en meget heldig Sterling bare sette ballen i det tomme målet. Ikke nok med at City spilte fantastisk fotball, nå hadde de lyseblå også flyt!

Spurs skulle riktignok få et trøstemål på overtid da Eriksen satte ballen i det lengste hjørnet med et velplassert skudd, men seieren var likevel et faktum. 4-1 til City og tre nye poeng i tillegg til Citys 16. strake Premier League-seier. Rekorden fortsetter å øke!

Nå venter Leicester i kvartfinale i ligacupen på tirsdag. City kjemper fortsatt i alle fire turneringer og om City greier å slå Leicester er de lyseblå et skritt nærmere det som kan bli sesongens første pokal.