1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
20. april 2019 13:30 Premier League 2018/19 35

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 54 489.

Oppsummering

Med sitt første Premier League-mål stupheadet Phil Foden inn tre poeng for Manchester City og ble med det matchvinner i 1-0-seieren over Tottenham!

Etter nedturen på onsdag da City ble utslått av Champions League, til tross for å ha vunnet 4-3 over Tottenham, var det i dag tid for å revansjere seg da samme motstander igjen sto på motsatt banehalvdel, på samme bane. For tredje gang på kort tid var Tottenham Hotspur motstander for City, men denne gangen handlet det om Premier League, ikke Champions League. Alle resterende ligakamper er som finaler å regne, og bare seier var godt nok for City påskeaften i kampen med Liverpool om ligagullet. Liverpool skal til Wales i morgen og møte Cardiff, og etter dagens seier til City over Spurs, er presset nå på røde.

Pep Guardiola gjorde tre endringer på laget som spilte mot Spurs på onsdag. John Stones kom inn for Vincent Kompany i midtforsvaret, mens Oleksandr Zinchenko gledelig nok var tilbake på venstrebacken. Benjamin Mendy var verken å finne i startoppstillingen eller på benken i dag, uten at det vites om det skyldes skade eller ikke. Den siste endringen på laget var at Phil Foden fikk sin andre Premier League-start, på bekostning av David Silva, som denne gangen fikk hvile. Og for en kamp det skulle bli for 18 år gamle Phil Foden!

Bare fem minutter var spilt da unge Foden skulle oppleve sitt sannsynligvis så langt største øyeblikk i sin korte fotballkarriere. Bernardo Silva fant Sergio Agüero i feltet med et nydelig framspill, og Agüero var smart som ikke headet direkte mot mål fra skrått hold, men i stedet headet videre til Phil Foden som kom stormende til. Med pannebrasken fikk Foden stupheadet ballen i tomt mål, og kunne dermed juble for sitt første Premier League-mål – som også skulle vise seg å bli matchvinnerscoringen!

Før den tid kunne Spurs allerede ha tatt ledelsen etter en stygg feilpasning av John Stones, som ga Son en fin mulighet fra skrått hold. Skuddet gikk ved nærmeste stolpe, men Ederson var på plass og reddet. Også ti minutter senere skulle Christian Eriksen få sjansen alene mot Ederson etter flott kombinasjonsspill av Spurs, men nok en gang sto brasilianske Ederson i veien og fikk avverget.

To minutter senere var det Aymeric Laporte som måtte rydde opp med en stålende takling i siste øyeblikk da Son så ut til å være alene med keeper. Laporte var uheldig mot Spurs på onsdag da han gjorde to blundere som førte til scoring til bortelaget, men i dag viste han igjen hvilken strålende midtstopper han er, for eksempel ved denne anledningen da han fikk taklet rett foran Son.

Akkurat i denne perioden var det Tottenham som dominerte og spilte seg altfor lett gjennom et City-forsvar som framsto som veldig åpent, men utover i omgangen skulle City få bedre kontroll på kampen. De lyseblå ville også ha straffe da Bernardo Silva ble lagt i bakken, men dommer Michael Oliver var ikke enig.

Minuttet før pause måtte igjen Ederson i aksjon da Son på fantastisk vis tok med seg ballen fra midtbanen og forserte framover med en haug City-spillere bak seg. Han var riktignok noe heldig som fikk ballen med seg helt fram til Ederson, men brasilianeren fikk uansett avverget og sørget med det for nok en avgjørende matchvinnerredning.

Mens City kanskje ble snytt for straffe i den første omgangen, var det Spurs som ville ha straffespark i den andre. Allis heading gikk rett i armen på Kyle Walker som kom løpende, men avstanden var kort og det var definitivt ikke en forsettlig handling fra Walker, som ikke rakk å få vekk armen.

Det skulle bli en relativt sjansefattig andreomgang, før begge lag skulle få hver sin gode mulighet kvarteret før slutt. Først var det Raheem Sterling som ikke kunne forstå hvordan avslutningen hans fra fem meter etter at innbytter Leroy Sané kom seg fri på kant og sendte inn foran mål til Sterling. Keeper Gazzaniga fikk slengt ut en fot og reddet Sterlings avslutningsforsøk.

Kort tid etter var det Moura som på motsatt banehalvdel skulle få en god mulighet, men avslutningen gikk rett på Ederson.

Det skulle bli tidvis høy temperatur ute på gressmatta etter hvert som kampen nærmet seg slutten, med mye småknuffing og irritasjon. De lyseblå holdt likevel ut, og fire minutter på overtid kunne alle City-supportere puste lettet ut da dommer Oliver blåste av kampen, noe som betydde at de tre livsviktige poengene var sikret. Med det er City så langt i førersetet om ligagullet, men Liverpool har sjansen til å ta over tabelltoppen igjen i morgen når de møter Cardiff. Som kjent har City riktignok en hengekamp – og det er også neste kamp City har, borte mot Manchester United på Old Trafford onsdag kveld. En som sannsynligvis må stå over er den kampen er Kevin De Bruyne, som dessverre måtte forlate banen i dag med nok en skade. Det så ut til å være da han skulle skyte at det skjedde noe i beinet hans, og Pep Guardiola kunne bekrefte etter kampen at selv om en ikke visste sikkert før legene hadde undersøkt, var det sannsynligvis et muskulært problem. «Kanskje han vil gå glipp av fire kamper og FA-cupfinalen. Jeg vet ikke hvor alvorlig dette er. Vi får se i morgen, men han er nok ute i den neste kampen», avsluttet Guardiola.