5 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
22. april 2018 17:30 Premier League 2017/18 35

Oppsummering

Swansea-spillerne sto æresvakt for denne sesongens suverene Premier League-mestere, som nok en gang viste mesterlig spill og rundspilte bortelaget fra Wales etter alle kunstens regler. Ikke før det sto 5-0 på resultattavla ga de lyseblå seg.

Manchester City ble offisielt Premier League-mestere allerede forrige søndag da Manchester United overraskende tapte 0-1 hjemme for West Bromwich, men det betydde på ingen måte at City-spillerne tok foten vekk fra gasspedalen da nedrykkstruede Swansea kom på besøk til Manchester i ettermiddag. Etter å ha blitt hyllet av motstanderlaget, som sto æresvakt for City-spillerne da de entret gressmatta, slik tradisjonen er, var det overkjøring fra første stund, og 5-0-seieren kunne faktisk ha vært enda større.

Og det skulle bli mange magiske øyeblikk i løpet av kampen. Kevin De Bruynes kanon i krysset var en av dem, da Benjamin Mendy kom inn og spilte sine første minutter på sju måneder var et annet, i tillegg til den elleville banestormingen på slutten av kampen der City-fansen i velkjent stil feiret ligagullet sammen med spillerne.

Det skulle ikke gå lang tid før det ble tydelig at dette kom til å bli en festdag for alle som er glad i Manchester City. 12 minutter var spilt da Kevin De Bruyne spilte gjennom til Raheem Sterling, som slo ballen bakover til David Silva, som først tok ballen med seg med et lekkert touch, og deretter satte den til side for keeper fra skrått hold, og i det motsatte hjørnet. 1-0 til City, etter et angrep med en rekke flotte kombinasjoner!

Flotte kombinasjoner var det også noen få minutter senere, da 1-0 skulle bli til 2-0. Fabian Delph og David Silva spilte vegg ute på kanten, og Delph slo ballen inn foran mål, der Raheem Sterling hadde løpt seg fri og fikk en særdeles enkel jobb med å sette ballen i åpent mål fra én meters hold. Selv om Swansea satset defensivt med sin fembackslinje og nok hadde som taktikk å ligge lavt og satse på kontringer, skulle ikke det hjelpe, i og med at gjestenes forsvar ikke på noen som helst måte hang med i svingene på Citys raske kombinasjoner. Fotballkunst! 2-0!

Tallene etter den første omgangen viste et enormt City-overtak, og at ikke noe annet lag i Premier League denne sesongen har hatt en omgang med flere pasninger enn det City hadde i de første 45 mot Swansea, nemlig 542! For å sette det hele i kontekst – fem av Citys spillere hadde alene flere pasninger enn alle spillerne på Swansea til sammen! Da kampen var over viste statistikken at City endte opp på utrolige 1015 pasninger – ny Premier League-rekord!

Andre omgang skulle fortsette med en enda større City-dominanse, og mens Swansea viste hvorfor de ligger der de ligger på tabellen, viste også Pep Guardiolas gutter hvorfor de ligger helt alene på toppen – milevis foran alle andre lag.

Etter 54 minutter skulle det bli 3-0, og det etter et eventyrlig skudd av Kevin De Bruyne, som banket til med høyrefoten fra ca. 23 meter. Ballen endte opp helt oppe i det motsatte krysset, totalt uten sjanse for Swansea-keeper Fabianski! Et drømmetreff og en drømmescoring av De Bruyne, som er med i kampen om å bli kåret til Premier Leagues beste spiller denne sesongen.

Så hopper vi til cirka timen spilt da Raheem Sterling ble lagt i bakken av bortelagets Fernandez. Dommer Craig Pawson pekte på straffemerket, noe som gjorde at også Gabriel Jesus fikk muligheten til å havne på scoringslista. Keeper Fabianski var imidlertid fint nede og fikk slått ballen i stolpen. På returen var imidlertid Bernardo Silva lynraskt framme og fikk satt ballen i mål, og dermed skulle ikke Jesus’ straffebom få så store konsekvenser. 4-0 til City!

Kort tid etter mottok Kevin De Bruyne publikums velfortjente hyllest da han ble byttet ut til fordel for Yaya Touré, som etter alle solemerker snart ikke blir å se i City-drakt mer. Ikke lenge etter kom også Phil Foden inn, og viste at han har kvalitetene som trengs for å bli en spiller å regne med i City-drakta i årene som kommer. Det neste byttet var imidlertid det som førte til den største applausen: ut med Fabian Delph og inn med Benjamin Mendy, som dermed var tilbake på banen for første gang på sju måneder, etter at han i september rev av et leddbånd i kneet i en kamp mot Crystal Palace. Kampen i dag var Mendys femte i Premier League denne sesongen, noe som gjør at også han blir ligamester.

Det kunne ha blitt 5-0 da en Swansea-spiller headet ballen i egen stolpe, og det kunne ha blitt 5-0 da Yaya Touré spilte en høy ball over Swansea-forsvaret og tre City-spillere plutselig var alene med keeper. Vincent Kompany prøvde å legge ballen opp til seg selv, men headet utenfor i duell med keeper. 5-0 kunne det også ha blitt da Phil Foden briljerte ute på kant, løp fra et par spillere og la ballen inn i feltet. Headingen fra Gabriel Jesus gikk imidlertid rett på keeper.

Et par minutter før ordinær tid var ute, skulle imidlertid Citys femte scoring komme, og etter å ha misbrukt et par feite muligheter, var det nok en lettelse for Gabriel Jesus da han endelig fikk ballen i mål, etter at Yaya Touré nok en gang hadde levert et nydelig framspill over Swansea-forsvaret. Jesus sprang gjennom og headet ballen til side for keeper, og fikk dermed notert seg på scoringslisten han også! 5-0 til City!

Det ble bare lagt til et par minutter, og ikke lenge at dommer Craig Pawson hadde blåst av kampen, begynte elleville City-supportere å storme banen, som snart var fylt opp av glade City-fans og spillere – på samme måte som i 2012 og i 2014. Forskjellen denne gangen var at det ikke skjedde etter sesongens siste kamp, og at de lyseblå faktisk fortsatt har fire kamper igjen å spille. Neste søndag skal City til London for å møte West Ham, mens Huddersfield kommer på besøk til Manchester søndag om to uker. Da skal også Premier League-pokalen deles ut!