7 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
14. oktober 2017 16:00 Premier League 2017/18 8

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 54 128.

Oppsummering

Det ble en ettermiddag helt utenom det vanlige for lyseblå Manchester City, som scoret hele sju ganger. Pep Guardiolas gutter knuste stakkars Stoke hele 7-2!

Det startet så bra, før det midtveis så litt skummelt ut. 3-0-ledelsen ble redusert til 3-2, men så skulle det hele ende med fantastiske sifre til slutt. Pep Guardiolas gutter viste ingen nåde da Stoke ble slått hele 7-2 på Eastlands i ettermiddag, sifre som garantert vil legges merke til over hele fotball-Europa. Forrige gang de to lagene møttes, i mars tidligere i år, endte det 0-0 etter at City aldri greide å trenge gjennom Stokes forsvarsmur. Denne gangen hadde de lyseblå ingen problemer med akkurat det. City spilte seg gjennom gang på gang med tidvis fantastisk angrepsfotball, noe også sluttresultatet viste. Hele 7-2 vant, etter at hele seks forskjellige målscorere scoret for City.

Mens Fabian Delph ble klar fra start, ble ikke Sergio Agüero det. Så lenge City har fantastiske Gabriel Jesus på topp, gjorde imidlertid ikke det så mye. For mens Leroy Sane mislyktes etter sju minutter da han burde ha gitt City ledelsen, feiltet ikke Gabriel Jesus da han fikk muligheten etter 14 minutter. Kevin De Bruyne spilte gjennom til Kyle Walker nede ved dødlinja, som la ballen tilbake i feltet til Gabriel Jesus, som selvsagt scoret da han fikk muligheten. 1-0 til City!

Få minutter etter skulle det bli 2-0 etter nydelig spill da først Kevin De Bruyne spilte gjennom Leroy Sane, som deretter spilte videre til Raheem Sterling som sto alene foran mål og fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0 bakerst i feltet. Det var samspill til å bli våt i øyet av, og vakrere skulle det bli.

26 minutter var spilt da Sane fant Sterling på bakerste i feltet. Han sendte tilbake til Silva som trengte to touch på å sende ballen i mål for tredje gang for City. På det første dempet han ballen og så muligens ut til å få ballen litt for langt foran seg, men den lille magikeren fulgte opp og sendte ballen sikkert til side for keeper på touch nummer to. 3-0 og før en halvtime var spilt så det altså ut til å bli nok en storseier for City, som var i så god form før pausen med landslagsfotball. Pausen så ikke ut til å ha gjort noe helst for formen til Pep Guardiolas gutter, som fortsetter å imponere.

3-0 skulle imidlertid bli til 3-2, etter et mål like før pause og så et mål like etter pause for Stoke. På det første var det Stoke Diouf og Jese som kombinerte. Fabian Delph kastet seg inn da Diouf skjøt og prøvde å blokkere, men skuddet gikk bare via beinet hans og i mål, noe som totalt utmanøvrerte Ederson i City-buret. Dermed 3-1, totalt mot spillet gang.

Det ble også pauseresultatet, og kort tid etter pause skulle det også bli 3-2, da en uheldig Kyle Walker satte ballen i eget mål uten at han omtrent var klar over hva som skjedde. Walker sto i ro da en ball ble slått inn i City-feltet rett etter pause, men etter såvidt å ha truffet hodet til Diouf traff ballen låret til Walker, før den gikk via stolpen og i mål. Dermed 3-2 og ny nerve i kampen, totalt mot spillets gang!

Etter dette skulle det imidlertid bli enveiskjøring igjen, og Ederson i City-buret skulle få en svært rolig ettermiddag. Assistkongen Kevin De Bruyne var nok en gang målgivende da han la ballen inn fra Citys høyrekant inn i feltet etter 55 minutter. Inne foran mål lå selvsagt Gabriel Jesus og ventet. Han gjorde ingen feil og plasserte ballen høyt oppe under tverrligger og i mål! Dermed 4-2 til City, og den lille nerven som måtte ha kommet etter Stokes to reduseringsmål var som forduftet for solen!

Fabian Delph hadde en fantastisk scoring for City mot Crystal Palace for noen uker siden, men det spørs om ikke Fernandinhos 5-2-mål i ettermiddag mot Stoke var enda vakrere. Fra 25 meter fyrte han av etter timen spilt – helt oppe i krysset via tverrligger og ned! En kanon som keeper Butland hadde null sjanse på å ta og garantert en av de vakreste scoringene i Premier League denne sesongen!

Så skulle det kort tid etter bli 6-2 da Kevin De Bruyne nok en gang fikk målgivende da han spilte gjennom Leroy Sane, som fra skrått hold satte ballen under keeper og dermed sørget for Citys sjette scoring for ettermiddagen. Målene rant inn bak Stoke-keeper Butland, som ikke fikk noen særlig trivelig reise til Manchester.

Og det skulle bli enda verre for gjestene. 7-2 skulle komme etter 79 minutter spilt da Raheem Sterling til slutt spilte gjennom innbytter Bernardo Silva etter at første forsøk ble blokkert. På andre forsøk satt pasningen som den skulle, og Silvas avslutning satt også som den skulle. Fantastiske 7-2 til City! Siste gang City scoret 7 var forøvrig hjemme mot Sheffield Wednesday i ligacupen i september 2014 da Sheffield Wednesday ble slått 7-0.

Dermed tok City sin niende strake seier, og mangler nå to seiere på å tangere rekorden fra 2015. Da må først Napoli slås på hjemmebane i Champions League kommende tirsdag.