2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. november 2017 21:00 Premier League 2017/18 14

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 53 407.

Oppsummering

For tredje kamp på rad ble Raheem Sterling den store helten da han helt på slutten ble matchvinner og reddet seieren for City. Mot Southampton i kveld var det ikke før fem minutter på overtid at Citys toppscorer denne sesongen sikret tre nye poeng med en nydelig scoring i krysset!

Det ble et vanvittig drama i sluttminuttene da Southampton tok turen til Manchester i kveld i et forsøk på å ødelegge Citys seiersrekke som før kveldens kamp var på 18 kamper. Det så lenge ut til at den kom til å stoppe med det, men så var Raheem Sterling der igjen og reddet seieren, denne gangen enda senere enn i de to forrige kampene.

Pep Guardiola jublet som besatt, og det samme gjaldt selvsagt også Sterling selv, som scoret sitt niende ligamål for sesong, hans 13. om du tar med andre turneringer også. Det gjør Sterling til Citys toppscorer i en sesong der han virkelig har tatt steget opp og prestert på et jevnt høyt nivå. Merkelig nok har mange av scoringene hans vært matchavgjørende scoringer sent i kampen, først hjemme mot Everton da han reddet ett poeng åtte minutter før slutt, så mot Bournemouth da han scoret det avgjørende 2-1-målet seks minutter på overtid og deretter ble utvist på grunn av feiringen, og nå altså tre ganger den siste uka, først hjemme mot Feyenoord i Champions League i det 88. minutt da han scoret kampens eneste mål, så borte mot Huddersfield da han scoret det avgjørende 2-1-målet i det 84. minutt, og så altså i kveld da han ble matchvinner i kampens siste sekund ved å sende City opp i 2-1 over Southampton fem minutter på overtid!

Før det hadde City som vanlig spilt en kamp der laget for det meste hadde ballen og slapp gjestene til svært sjelden. Det hører likevel med til historien at Southampton var svært nære på å ta ledelsen i den første omgangen etter bare kvarteret spilt da Hoedt headet knallhardt i tverrligger fra kort hold etter et innlegg inn i feltet fra corner. På kontringen skulle City ende opp med å få en dobbeltsjanse ved først Raheem Sterling og så Gabriel Jesus, som startet på bekostning av Leroy Sané som fikk hvile, uten å sette keeper Forster på de helt store prøvene ved noen av skuddforsøkene. Også Fernandinhos skuddforsøk fra god posisjon noen minutter senere ble for slapt.

Det skulle bli en ny dobbelsjanse etter drøye halvtimen spilt, først da Gabriel Jesus skjøt, og så da returen havnet i beina til Ilkay Gündogan, som skjøt i nettveggen.

Like etter skulle det bli gjestenes tur til å få en ny kjempesjanse etter en corner. Denne gangen endte det med at Van Dikj headet ballen ned i beina til Yoshida, som strakk fram foten og skjøt over fra fem meters hold. En kjempesjanse, og City-forsvaret kunne prise seg lykkelig over nok en gang å ha sluppet unna etter å ha latt bortelaget komme til en farlig målsjanse etter corner.

0-0 holdt seg til pause, før City bare ett minutt ut i den andre omgangen skulle ta ledelsen takket være Kevin De Bruyne som slo et frispark fra siden hardt inn foran mål. Der ventet en fot som strakk seg fram, og først kunne det se ut som om det var Nicolas Otamendi som hadde scoret, men ved nærmere øyesyn viste det seg at foten tilhørte Southamptons Virgil Van Dijk, som dermed styrte ballen i eget mål. Spørsmålet er om målet skal regnes som selvmål eller ikke. Regelen er at dersom ballen hadde retning mot mål i utgangspunktet før den var innom en motspiller, skal det ikke regnes som selvmål. Det var tilfellet her, selv om keeper Forster nok hadde plukket ballen hadde ikke Van Dijk styrt den inn i eget nett. Komiteen som avgjør hvem som skal krediteres tvilsomme mål kommer garantert til å ta dette målet nærmere i øyesyn.

To minutter senere, i det 56. minutt, kunne City ha doblet ledelsen etter først å ha snappet ballen på midtbanen og så stormet i angrep. Sergio Agüero spilte gjennom Gabriel Jesus, som imidlertid ikke greide å overliste Fraser Forster i Southampton-buret som kom ut og gjorde seg stor. Ballen havnet imidlertid i beina til Kevin De Bruyne som fyrte avgårde et meget godt langskudd. Også her var Forster fint med på notene og fikk slått utenfor.

1-0 er alltid en skummel ledelse, og kvarteret før slutt skjedde det som ikke skulle skje. Ut fra ingenting sto det plutselig 1-1 etter at en lang ball ble slått mot bakerste stolpe. Fabian Delph lot seg lure av Boufal som fikk med seg ballen mot dødlinja og la den tilbake i feltet til en umarkert Romeu som fra seks meter kunne dundre ballen inn i mål. Svakt forsvarsspill av City og dermed var lagene like langt.

Dermed begynte kampen om å få et avgjørende mål i sluttminuttene som ville sikre de tre poengene, men City slet med å trenge seg gjennom et Southampton-lag som la seg ekstremt lavt etter å ha utlignet og tydelig gikk for det ene poenget. Først tre minutter på overtid skulle City få en skikkelig sjanse, men akkurat da Raheem Sterling satte ballen i mål blåste dommeren frispark til Southampton for angrep på keeper.

Det må ha vært en skuffelse for Sterling, men så, to minutter senere, fem minutter på overtid, skulle Citys nummer sju få sin hevn, da han nok en gang satte ballen i mål, og det på nydelig vis! Dommer Paul Tierney hadde lagt til fem minutter, og akkurat da klokka passerte de fem tilleggsminuttene forsøkte Sterling å komme til skudd. Han sendte til Kevin De Bruyne som sendte tilbake til Sterling, som fra 17 meter curlet ballen opp i det lengste krysset, helt perfekt inne ved stolpen, utagbart for keeper Forster som kaster seg så lang han var, men ikke nådde bort. Ellevill jubel både på banen og på tribunen fulgte for målet som sikret City seieren – den 19. på rad! Et utrolig øyeblikk, og et mål som ikke bare sikret City tre poeng i stedet for ett, men et mål som fort kan vise seg å bli helt avgjørende når sesongen er over og poengene skal telles opp.

Noe Sterlings mål iallfall var helt avgjørende for, er statistikken som viser at City nå har tolv seirer på rad i ligaen, noe som er ny klubbrekord! City tangerte også klubbrekorden for flest kamper på rad uten å tape. Dette er tredje gang City greider 22 på rad (først i 1936/37 og så i 1946/47, da riktignok på andre nivå). Unngår City tap hjemme mot West Ham førstkommende søndag, vil dermed nok en klubbrekord kunne noteres.