6 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
4. november 2018 16:00 Premier League 2018/19 11

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 53 916.

Oppsummering

Pep Guardiolas gutter leverte nok en festforestilling og ga seg ikke før det sto 6-1 da Southampton gjestet Etihad.

Dermed står City med 33 mål på 11 spilte ligakamper, suverent mest i Premier League. I og med at Liverpool i går kveld avga to poeng mot Arsenal, er nå de lyseblå alene på toppen av Premier League, to poeng foran rivalene – i tillegg til å ha en langt bedre målforskjell.

En rekke sentrale spillere ble spart torsdag kveld da City beseiret Fulham i ligacupen, noe som betydde at det var et uthvilt mannskap Pep Guardiola startet med i ettermiddag. Med unntak av skadede Kevin De Bruyne var det muligens sitt aller beste mannskap City startet med, med Ederson i mål, Stones og Laporte som midtstoppere, Walker og Mendy på hver sin back, Fernandinho i sin defensive midtbanerolle og med to ganger Silva (Bernardo og David) foran seg, Sané og Sterling på hver sin kant, og Sergio Agüero alene på topp.

På torsdag virket det nesten som om Fulham hadde gitt opp før kampen startet, og Southampton, ledet av tidligere City-manager Mark Hughes, skulle ikke ha stort mer å stille opp i dag. Allerede fra avspark av skulle City legge inn et enormt trykk mot gjestenes mål, og det skulle ikke gå mer enn fem minutter før de lyseblå var i føringen. David Silva spilte gjennom Leroy Sané på utsiden av Southampton-forsvaret. Sané tok ballen med seg og slo den hardt inn foran mål der Raheem Sterling ventet og nok befant seg i offsideposisjon. Ballen nådde imidlertid aldri fram til han, for først på ballen var Southamptons Wesley Hoedt, som ikke greide å gjøre annet enn å sette ballen opp i eget nettak. 1-0 og en tidlig ledelse til City!

Elleve og et halvt minutt var spilt da 1-0 skulle bli til 2-0, mye takket være et flott initiativ av Raheem Sterling som først mottok ballen på sekstenmeterstreken og tok den med seg forbi et par Southampton-spillere ned mot dødlinja. På strålende vis slo han ballen bakover i feltet igjen, og som en måltyv skal være var selvsagt Sergio Agüero på plass og fikk tuppet ballen i mål fra kort hold. 2-0 til City! Målet var Agüeros 150. Premier League-scoring, og dermed tangerte han Michael Owen på 8. plass.

Agüero var nære på å sende City opp i 3-0 etter 17 minutter da han ble spilt gjennom og kom alene med keeper, men en flott beinparade av McCarthy forhindret scoring.

3-0 skulle likevel komme, bare minuttet etterpå, og det etter en kjempeavslutning av David Silva. Bernardo Silva spilte gjennom Raheem Sterling nede ved dødlinja. Han la et høyt innlegg inn i feltet der Leroy Sané var først på ballen med hodet i duell med en motspiller. I stedet for en heading mot mål endte det i stedet opp som en stuss videre til David Silva, som med perfekt avslutningsteknikk banket ballen opp i nettaket! 3-0 og kun 17 minutter og 44 sekunder var spilt!

Enkelte begynte kanskje å se for seg ikke bare storseier, men også noe mer enn det. I stedet skulle det neste målet komme til Southampton, og det på unødvendig vis. Bertrand ble spilt gjennom og i og med at det var en duell med John Stones burde nok Ederson ha holdt seg på streken. I stedet kom han stormende ut på siden av sekstenmeteren, var for sent ute, og traff bare beina til Danny Ings da han kastet seg ned for å ta ballen. Dommer Lee Mason pekte korrekt på straffemerket, og mens Ederson kastet seg til høyre, satte samme Ings ballen rolig i motsatt hjørne da han fikk sjansen fra straffemerket. Dermed 3-1.

Tremålsledelsen var blitt redusert til to, men like før pause skulle den igjen opp i tre, da Raheem Sterling sørget for 4-1 etter at Sergio Agüero stjal ballen nede ved dødlinja og deretter sendte den bakover i feltet. Raheem Sterling bommet rett og slett på ballen da han først prøvde å skyte fra ti meter, så i stedet for skudd endte første berøring opp som en demping, som samtidig lurte forsvaret. På andre forsøk satt den imidlertid, og Sterling fikk en enkel jobb med å trille ballen forbi keeper fra seks meters hold. En noe heldig scoring altså, men like fullt sto det 4-1 til pause.

Southampton skulle faktisk komme mer med i kampen i starten av den andre omgangen, og skulle også komme til et par sjanser. Ederson ble tvunget til å gi retur på et skudd etter 53 minutter som han nok burde ha greid å holde. Han var imidlertid med på notene på returen da Danny Ings avsluttet.

Etter 62 minutter skulle Leroy Sané få kjempetreff, men i stedet for drømmescoring, endte det knallharde skuddet hans opp i den lengste stolpen.

Så skulle Raheem Sterling, som spilte en fantastisk kamp, score sitt andre for dagen etter nok en gang å ha mottatt ballen av Sergio Agüero, som spilte han gjennom på siden. Fra skrått hold avsluttet Sterling mellom beina på keeper og i mål. 5-1!

Minuttet etter kunne det ha blitt 6-1, men en for dårlig berøring av Leroy Sané gjorde at ballen gikk inn til keeper.

Etter 84 minutter kunne The Saints ha redusert, men avslutningen fra Long endte opp på feil side av stolpen, sett med Southampton-øyne. Sett med Southampton-øyne må også dagens kamp ha vært en trist opplevelse, og på overtid skulle også Leroy Sané gjøre vondt verre ved å sende City opp i fantastiske 6-1! Raheem Sterling endte opp med to scoringer, og skulle like før slutt også få sin andre målgivende for dagen da han sendte ballen til Leroy Sané, som fra seksten meter kontrollert plasserte ballen i hjørnet, bak en keeper som riktignok såvidt var borti ballen, uten at det var nok.

Dermed endte det med 6-1 til City og nok en storseier. Neste helg står Manchester United på motsatt banehalvdel, og en morsom statistikk er at siden forrige gang United scoret fem mål i en kamp, har City gjort det samme 28 ganger! Før den kampen skal imidlertid City igjen møte Shaktar Donetsk, når det onsdag er klart for mer Champions League-fotball.