3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
20. januar 2018 18:30 Premier League 2017/18 24

Dommer: Paul Tierney. Tilskuere: 54 452.

Oppsummering

Sergio Agüero scoret hat-trick da City slo Newcastle 3-1 i Manchester lørdag kveld.

Sergio Agüero elsker å score mål mot Newcastle, noe han bevist flere ganger tidligere. I forrige hjemmekamp mot Newcastle, i oktober 2015, scoret han hele fem ganger, og også i kveld skulle argentineren gjøre livet surt for The Magpies. I sin Premier League-kamp nummer 200 scoret nemlig argentineren hat-trick – sannsynligvis. Det første målet hans var det nemlig litt tvil om han var borti eller ikke. Hvis ikke, blir Kevin De Bruyne kreditert målet.

Fabian Delph var suspendert til kampen, og Pep Guardiola valgte å gi unge Oleksandr Zinchenko sjansen på bekostning av mer rutinerte Danilo. Zinchenko spilte en god kamp for City, i likhet med lagkameratene sine, som hadde en del å bevise etter forrige helgs tap for Liverpool.

City fikk først ballen i mål etter 18 minutter, men Raheem Sterling var hårfint i offside og ble avvinket. Etter halvtimen spilt var Sterling på farten igjen, men Newcastle-keeper Darlow sto i veien for avslutningsforsøket.

Få minutter senere skulle 1-0 likevel komme, og det var dette målet det var tvil om hvem som scoret. Kevin De Bruyne la ballen inn i feltet og Sergio Agüero steg til værs, og var muligens såvidt borti ballen med hårtustene. Ballen gikk uansett inn i det lengste hjørnet, og dermed var City i tet.

1-0-ledelsen holdt seg inn til pause etter en omgang som var totaldominert av City.

City fortsatte å ha ballen og skape sjanser – og ikke minst cornere, som det ble svært mange av til slutt. Litt over timen spilt skulle de lyseblå også få straffe da Raheem Sterling gikk i bakken. Sergio Agüero fikk æren av å sette inn sitt andre for kvelden og dermed sto det 2-0.

Det skulle likevel bli ny spenning i kampen en stund etter da bortelagets Murphy ble spilt gjennom av Clark og hadde fri vei mot mål. Alene med Ederson var Murphy iskald og vippet ballen over Citys sisteskanse og i mål. Dermed sto det 2-1, og enkelte City-supportere begynte nok å bli en smule nervøse.

De ble nok ikke mindre nervøse da Ederson noe senere fomlet med ballen, noe som ga Newcastle muligheten. Hadde bortelaget scoret igjen ville det imidlertid vært blodig urettferdig, for det var City som totaldominerte ute på gressmatta på Etihad og skapte sjanse etter sjanse. De Bruyne hadde et skudd som snek seg like utenfor den lengste stolpen, og Sterling hadde en avslutning fra kort hold som keeper Darlow måtte reagere lynraskt på for å få slått i stolpen.

Men så, etter 83 minutter, skulle det ikke være noen tvil om hvor de tre poengene kom til å havne. Og for en fantastisk prestasjon av Leroy Sane, som tok med seg ballen forbi flere Newcastle-spillere, tok et par frekke finter som lurte Newcastle-forsvaret trill rundt, og til slutt sendte ballen inn foran mål der Sergio Agüero ventet. Citys toppscorer gjennom alle tider trengte to touch på å få ballen i mål, og dermed feire sin ligakamp nummer 200 for City med et hat-trick!

Det ble siste mål i kampen, noe som betydde at City altså vant 3-1 og dermed ikke lot de konkurrerende lagene ta noe som helst innpå. Nå venter det tur til Bristol for å spille andre semifinalekamp mot Bristol City i ligacupen. Den kampen spilles tirsdag.