2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. september 2018 18:30 Premier League 2018/19 4

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 53 946.

Oppsummering

Kyle Walker fikk drømmetreff og sikret dermed City tre poeng hjemme mot Newcastle.

Raheem Sterling ga City oppskriftsmessig ledelsen etter bare noen få minutter spilt i kveldens hjemmeoppgjør mot Newcastle, som City har hatt usedvanlig godt tak på i Premier League. Hele 21 ganger på rad før dagens kamp hadde City vunnet eller spilt uavgjort mot laget fra Nord-England, og heller ikke denne gangen skulle The Magpies greie å gjøre noe med den statistikken. De prøvde riktignok, og greide også midtveis i første omgang å utligne på deres eneste sjanse før hvilen. Så var imidlertid Kyle Walker på plass få minutter ut i den andre omgangen og ble matchvinner med sin første scoring for City med et kanonskudd nede i hjørnet fra langt hold!

Som i hjemmekampen mot Huddersfield lot Pep Guardiola både Sergio Agüero og Gabriel Jesus starte på topp, uten at noen av dem skulle greie å tegne seg på scoringslista i dag. Mens Riyad Mahrez fikk sjansen fra start, måtte Bernardo Silva se de første 58 minuttene fra benken. Også Vincent Kompany ble vraket, noe som betydde at det ble plass til både Aymeric Laporte og John Stones i midtforsvaret.

Det skulle bare gå litt over sju minutter før City var i føringen etter at Raheem Sterling først fintet og fikk lurt vekk en spiller, før han med et pent skudd plasserte ballen i hjørnet. En flott prestasjon av Sterling og City var i tet!

Både Mahrez og Jesus skulle få fine muligheter til å score, før det etter halvtimen spilt plutselig ble 1-1 – på gjestenes eneste sjanse i omgangen. Rondons innlegg traff Yedlin i feltet, og dermed var lagene like langt etter at sistnevnte satte ballen bak Ederson i City-buret.

City, som ikke leverte en så altfor bra omgang, greide ikke å få ballen i nettet flere ganger i løpet av de første 45 minuttene, før altså Walker klinket til fra 25 meter noen få minutter ut i den andre omgangen og plasserte ballen lavt nede i hjørnet med det knallharde skuddet.

Dermed sto det 2-1 til City, som fortsatte å presse og totaldominere kampen. Med tanke på alle sjansene burde seieren vært mye større. Etter 65 minutter fikk for eksempel City en gigantisk trippelsjanse der Fernandinho først avsluttet fra kort hold, og deretter David Silva to ganger. Keeper reddet alle de tre forsøkene.

City fikk et mål hårfint annulert for offside, og burde også ha scoret på overtid da Sergio Agüero ble litt for egoistisk og heller burde ha sentret da han var alene med keeper og prøvde å lobbe, litt på samme måte som mot Huddersfield. Denne gangen gikk imidlertid avslutningen høyt over.

Dermed endte det med seier 2-1, og for 22. gang på rad unngikk de lyseblå tap mot Newcastle – takket være Kyle Walkers nydelige treff!