3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
11. november 2018 17:30 Premier League 2018/19 12

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 54 316.

Oppsummering

Mål av David Silva, Sergio Agüero og Ilkay Gündogan sikret 3-1-seier til City over United i sesongens første Manchester-derby.

Det endte med en fullt fortjent seier til Pep Guardiola og hans Manchester City på Etihad i kveld over byrival Manchester United, som hadde lite å stille opp med mot ballsikre City-spillere. Mens de lyseblå stort sett hadde ballen og spilte éntouchpasninger, ble de røde springende imellom og endte opp med bare ett skudd på mål i løpet av kampen – straffesparket de ble tildelt i den andre omgangen.

Før det hadde City scoret to ganger, og kunne også ha scoret flere. Pep Guardiola gjorde bare én forandring på laget som startet mot Southampton forrige søndag. Riyad Mahrez, som nylig ble kåret til beste City-spiller i oktober, ble i dag foretrukket framfor Leroy Sané, mens laget ellers var som forventet (Ederson, Mendy, Stones, Laporte, Walker, Fernandinho, David Silva, Bernardo Silva, Sterling, Mahrez, Agüero).

Et Bernardo Silva-skudd etter bare minuttet spilt endte opp like utenfor stolpen, og etter fem minutter kunne det fort ha endt med scoring etter en farlig ball inn i feltet der City-spillerne sto i kø for å score. Agüero, for anledningen med tilnærmet hvitt hår, løp nærmest i veien for Mahrez, og dermed løp sjansen ut i sanden.

Men så, etter tolv minutter, skulle ballen ligge i nettet bak gjestenes keeper De Gea. Bernardo Silva var på plass på bakerste stolpe og snappet ballen etter Raheem Sterlings innlegg inn i feltet. Bernardo sendte ballen inn foran mål, der Sergio Agüero ble revet ned. Det gjorde likevel ikke så mye, for lenger bak i feltet ventet David Silva, som fikk tak i ballen og klemte til – i mål! Elleville City-supportere kunne juble for en tidlig ledelse – 1-0 til City!

Etter denne elleville starten på kampen skulle det hele roe seg kraftig ned. Ikke før det bare gjensto et par minutter av den første omgangen skulle City igjen få en skikkelig mulighet. Et nydelig gjennomspill av Bernardo Silva til Sergio Agüero kunne ha endt med scoring, hadde bare Agüero sendt ballen inn foran mål der Raheem Sterling kom stormende til, i stedet for å skyte selv fra veldig skrått hold. Ballen endte opp i nettveggen.

Å skyte fra skrått hold kan av og til likevel være lurt, for det var nettopp det Sergio Agüero gjorde like etter pausen. Argentineren spilte først vegg med Riyad Mahrez, fikk ballen tilbake, og klemte til fra litt utenfor hjørnet av femmeteren – like over fingrene på David De Gea og opp i nettaket! En vidunderlig scoring av Agüero, og selv om skuddet ikke var umulig å ta, rakk rett og slett ikke De Gea å komme raskt nok opp med armene på grunn av kraften i skuddet. 2-0 til City og Agüeros åttende scoring i et Manchester-derby var et faktum!

Etter 55 minutter kunne det blitt 3-0 da Raheem Sterling ble spilt gjennom og var alene med keeper. Spilleren som er så viktig for City at Pep Guardiola personlig blandet seg inn for å sørge for at engelskmannen nylig undertegnet ny kontrakt, ble imidlertid litt for nølende og brukte for lang tid på å få god kontroll på ballen, mens han nok bare burde ha fyrt av med én gang. Dermed rakk United-forsvaret å komme tilbake og det hele endte opp uten noen avslutning på mål.

Og i stedet for 3-0 skulle det etter 58 minutter bli 2-1 da Ederson gjorde nøyaktig det samme som han gjorde mot Southampton forrige helg. Lukaku ble spilt gjennom nede ved dødlinja, og Ederson kom stormende til i et forsøk på å ta ballen. I stedet endte Citys sisteskanse opp med å felle Lukaku, som nettopp var kommet inn på banen, og dommer Anthony Taylor pekte korrekt på straffemerket. Mange City-supportere var på forhånd skeptiske til at Taylor skulle dømme oppgjøret med tanke på at han er født ikke langt fra Old Trafford og har flere familiemedlemmer med sesongkort på Old Trafford, men ved denne anledningen hadde ikke pipeblåseren noe valg. Taylor dømte forøvrig godt gjennom hele kampen, mens Ederson altså gjorde samme feil som forrige søndag da han befant seg på et sted han ikke burde vært og endte opp med å lage straffespark. Selv om han denne gangen prøvde å trekke armene til seg for ikke å felle Lukaku, endte han likevel opp med å felle ham med kroppen. Anthony Martial satte ballen til motsatt side for Ederson på straffen, og dermed var det 2-1 og full kamp igjen.

Etter United-scoringen skulle det bre seg en nervøs stemning på tribunen, mens City-spillerne heldigvis ikke lot seg affisere for mye av dette, og fortsatte å spille sitt spill med raske kombinasjoner og éntouchpasninger over små områder. Og det var nettopp denne typen spill City briljerte med i forkant av 3-1-scoringen som skulle komme etter 86 minutter. City sentret og sentret og United-spillerne løp mellom uten å få tak i ballen. Fram og tilbake gikk det over hele banen, før til slutt Bernardo Silva la ballen inn i feltet. Der sto plutselig innbytter Ilkay Gündogan helt alene, etter at han hadde lurt Uniteds offsidefelle. Alene med keeper fikk tyskeren en enkel jobb med å sette ballen i mål, og dermed var det game set and match! 3-1 til City! Reprisene viste at de blåkledde hadde hele 44 trekk i forkant av målet, noe som likevel ikke er ny rekord. I forrige sesong hadde City faktisk 52 trekk i forkant av et mål da West Bromwich ble slått 2-1 i ligacupen. Uansett et fantastisk lagmål og et mål nok Pep Guardiola vil fryde seg over!

De siste minuttene ble en lek, med et ellevilt publikum som nøt hvert spark på ballen, mens United-spillerne bare ble mer og mer frustrerte. Til slutt kunne dommer Antony Taylor blåse av oppgjøret, noe som altså sikret City seieren 3-1. De blåkledde er nå 12 poeng foran United på tabellen, og mens United har negativ målforskjell etter 12 spilte kamper, står City med 32 poeng og 31 plussmål! Avstanden ned til Liverpool på andreplass er likevel fortsatt på 2 poeng.

Neste helg er det landslagsfotball, noe som betyr at vi må vente helt til lørdag 24. november for å se neste City-kamp. Da venter West Ham i London.