2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
3. januar 2019 21:00 Premier League 2018/19 21

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 54 511.

Oppsummering

Manchester City tok en meget viktig seier, og er for fullt med i gullkampen igjen, etter at Liverpool ble slått 2-1 på Etihad Stadium torsdag kveld.

Sergio Aguero gav oss ledelsen med sin 250. scoring for klubben fem minutter før pause. Firminho utliknet for gjestene midtveis i andre omgang før Leroy Sane satte inn vinnermålet via begge stolpene med rundt 20 minutter igjen å spille.

Dermed gjorde vi det samme som Liverpool gjorde med oss omtrent på samme tid forrige sesong. Nemlig å påføre dem deres første liga tap denne sesongen, etter at de hadde gått ubeseiret gjennom de 20 første Premier League kampene.

Pep Guardiola valgte å gjøre to forandringer i startoppstillingen i forhold til de elleve som startet sist mot Southampton. John Stones kom inn for Oleksandr Zinchenko, mens Leroy Sane erstattet Riyad Mahrez. Det betydde at Aymeric Laporte ble flyttet ut på venstreback, mens Danilo fortsatte på høyresiden i stedet for Kyle Walker. Vincent Kompany og John Stones dannet stopperparet. På midtbanen ble Bernardo Silva foretrukket framfor en Kevin De Bruyne som var tilbake igjen etter å ha stått over sist. Men belgieren måtte altså ta til takke med en plass på benken fra start. David Silva og Fernandinho  dannet resten av midtbane-trioen. Mens Leroy Sane, Raheem Sterling og Sergio Aguero startet på topp.

City startet friskt og Liverpool ble trykt bakover på banen i åpningsminuttene. Leroy Sane kom seg fint fri på venstresiden før fem minutter var spilt, men innlegget hans kom for nær Liverpools keeper som reddet enkelt. Liverpool skapte sin første sjanse etter åtte minutters spill da Trent Alexander-Arnold fosset opp lags vår høyreside, men innlegget hans gikk via Fernandinho og inn i fanget til Ederson.

Det første store sjansen kom ikke før i det 18.minutt, men til gjengjeld var den av det vanvittige slaget. Mohamed Salah spilte gjennom Sadio Mane, Mane satte balle i stolpen. Returen havnet hos John Stones som dundret ballen i en sprellende Ederson før han selv fikk avverget på målstreken. Mål-linje teknologien viste at det kun var snakk om millimetre før hele ballen var inne, men heldigvis hadde vi marginene på vår side. 

Like etter stormet Sergio Aguero framover, men ble lagt kontant i bakken av Dejan Lovren, og kroaten fikk korrekt kampens første gule kort.

Etter en halvtimes spill ble Raheem Sterling frispilt på vår høyreside, han fosset ned til dødlinja før han la tilbake til David Silva. Men Silva tok seg litt for god tid og Virgil Van Dijk fikk blokkert spanjolens forsøk.

Fem minutter før pause satt ballen endelig i mål. City klarte å holde et trykket på Liverpool rundt deres 16-meter. Ballen havnet til slutt hos Bernardo Silva som dro seg fri, gikk ned til dødlinjen før han fant Sergio Aguero som fra skrått hold banket ballen opp i nett taket og satte med det inn sitt 250. mål for Manchester City. Dermed kunne City gå i garderoben med en knepen ledelse.

City var også friskest i starten av den andre omgangen, og ropte på straffe da Sterling gikk i bakken etter en duell med Andrew Robertson. Men dommer Anthony Taylor vinket spillet videre. TV bildene viste vel at det ikke hadde vært noe å si på om City hadde fått prøvd seg fra 11- meters merket.

Bortelaget prøvde seg noen minutter senere  da Alexander-Arnold fikk ballen på 17 meters hold etter en dårlig City-klarering, men skuddet gikk et par meter til side for mål. Like etter prøvde Danilo seg på motsatt side, men nok en gang gikk ballen på feil side av stolpen. 

Liverpool kom meget nær en utlikning i det 63.minutt etter at Ederson var ute på bærtur etter et frispark, ballen havnet hos Firminho, men Vincent Kompany fikk avverget omtrent på målstreken.

Dette var dessverre bare et forvarsel på hva som var i vente. Minuttet senere fikk Alexander-Arnold ballen på Liverpools høyreside, hans perfekte innlegg fant Robertson på motsatt stolpe. Robertsen la ballen tilbake til Firminho som enkelt satte den i mål fra kort hold. Og med det var lagene like langt igjen.

Sane setter inn vinnermålet

Men det skulle ikke gå mer enn åtte minuter før vi var i ledelsen igjen. Sterling ble spilt fri, han på sin side fant Leroy Sane som vakkert satte ballen i mål via begge stolpene.

Nå åpnet kampen seg virkelig opp og Aguero kunne avgjort kampen med ti minutter igjen å spille da han ble spilt igjennom av Sterling etter en glimrende City-kontring. Aguero prøvde å runde Allison i gjestens mål, men keeperen fikk til slutt en hånd på ballen og det hele endte i en resultatløs corner.

To minutter senere var det Liverpools tur da Salah ble spilt gjennom, men denne gang var det Ederson som vartet opp med en strålende redning.

Helt på tampen fikk Bernado Silva en gylden sjanse til å punktere kampen da han fikk ballen inne i 16-meteren etter en feilpasning i Liverpool-forsvaret, men avslutningen fra noe skrått hold gikk rett på keeper før Sterling satte returen like utenfor.

På overtid presset Liverpool på i et forsøk på å få en utlikning, men City-forsvaret stod den av og tok til slutt tre meget viktige poeng, og nå er det bare fire poeng som skiller lagene.