Kampreferat
Spillervurderinger
Spillerstatistikk
Forhåndsomtale

Leicester sjokkerte Manchester City på Etihad, og de lyseblå måtte gå slukøret av banen etter å ha tapt hele 2-5!

Sesongens første hjemmekamp i Premier League ble en trist affære sett med Manchester City-øyne. Etter å ha tatt en tidlig ledelse takket være et fantastisk Riyad Mahrez-skudd i krysset, endte det med katastrofe for hjemmelaget som til slutt måtte se seg slått hele 2-5 av Brendan Rodgers Leicester City. Hjemmelaget laget hele tre straffespark, der Leicester scoret på alle tre, mens det var lite som fungere for de lyseblå, som virket ganske tannløse. City er for øyeblikket også spissløse etter at meldingen kom om at også Gabriel Jesus blir ute en periode framover, og det var Raheem Sterling som startet på topp for City i dag. Liam Delap skulle riktignok komme inn i den andre omgangen. Totalt var det gjort to endringer på laget som slo Wolverhampton sist mandag – Eric Garcia var kommet inn i midtforsvaret i stedet for John Stones, mens Riyad Mahrez var kommet inn for Gabriel Jesus.

Det skulle som sagt bare ta noen få minutter før City var i ledelsen, takket være et drømmetreff fra Riyad Mahrez etter en corner fra Kevin De Bruyne som ble headet ut i feltet av et Leicester-hode. Der var Mahrez på plass og fikk sendt ballen i krysset med høyrefoten. Dermed var City i tet, relativt oppskriftsmessig.

Resten av kampen skulle imidlertid bli alt annet enn oppskriftsmessig. Fernandinho burde ha økt til 2-0 etter 26 minutter da han fikk stå helt alene i feltet og heade, men avslutningen ble for dårlig og gikk rett på Kasper Schmeichel. Ti minutter senere greide Rodri det Fernandinho ikke greide, og headet ballen i mål da han fikk stå ganske alene i feltet. Målet ble imidlertid, korrekt, annullert for offside.

Og i stedet for et nytt mål til hjemmelaget, var det Leicester som minuttet etter kom til å utligne etter at Jamie Vardy, ganske teatralsk, gikk i bakken. Kyle Walker var synderen da han var i Vardy med armene, men det skal sies at Leicesters angriper hjalp mye til selv og kastet seg. Vardy satte selv straffen i mål, og dermed sto det 1-1.

Det var også pauseresultatet, og det skulle bli mye verre i den andre omgangen. Vardy var igjen målscoreren da han på nydelig vis flikket inn 2-1 etter 54 minutter. Castagne slo ballen inn foran mål, og på første stolpe var Vardy på plass med en vakker hælflikk som gikk forbi Ederson i City-buret inne ved stolpen. Dermed var kampen snudd, og Leicester var i føringen.

Bare fire minutter etter skulle det også bli 1-3, og det etter at Leicester igjen ble tildelt straffespark av dommer Michael Oliver. Igjen var det Vardy som gikk i bakken, etter at Eric Garcia var borti beina hans. Ederson valgte riktig side på Vardys straffespark, men skuddet var så hardt og godt plassert at han ikke nådde bort. Dermed kunne Vardy juble for hat trick, og Leicester ledet 3-1.

City klarte på sin side ikke å produsere noe særlig, selv om innbytter Liam Delap var nære på da han headet ballen i tverrliggeren og over etter 64 minutter.

Leicesters fjerde scoring var det lite å gjøre med, iallfall for Ederson. Citys forsvar var kanskje noe passive, men James Maddison skal likevel ha all honnør for den fantastiske avslutningen hans. Engelskmannen fikk nemlig drømmetreff da han klinket ballen i krysset. Vakkert, og 1-4.

Nathan Ake skulle skape et lite håp for City da han headet en corner slått av Riyad Mahrez i mål etter 84 minutter, men det hjalp så lite. To minutter før ordinær tid var ute skulle nemlig Leicester få enda et straffespark, sitt tredje for dagen! Benjamin Mendy var denne gangen synderen, etter at han var borti James Maddison som gikk i bakken. Nok en gang pekte dommer Oliver på straffemerket, og i og med at Jamie Vardy var byttet ut på dette tidspunktet, ble det Youri Tielemans som fikk æren av å score Leicesters femte for dagen.

Dermed endte det med 2-5, et resultat som må sies å være relativt flaut for Manchester City.

Ederson 5 – Gjorde noe rart han også, men sjanseløs på scoringene.

Kyle Walker 4 – Håpløst å lage straffespark som slapp Leicester gratis inn i kampen.

Eric Garcia 3 – Sover et par ganger. Da hjelper det ikke at han gjør en del bra.

Nathan Aké 6 – Fin scoring og eneste bak som fortjener poeng.

Benjamin Mendy 3 – Kortslutning. Igjen.

Fernandinho 4 – Ok, men det skjer ikke nok.

Rodri 4 – Ser god ut. Men hvor godt spiller han, egentlig?

Riyad Mahrez 3 – Nydelig scoring. Så var det slutt.

Kevin De Bruyne 6 – Eneste som prøver, hele tiden.

Phil Foden 3 – Sliten.

Raheem Sterling 3 – Stein i skoen.

Liam Delap 5 – Herlig heading i tverrliggeren.

Ferran Torres – Spilte (heldigvis for han) ikke lenge nok til å få poeng.

Keepere
Utespillere
Keepere
Utespillere

Søndag ettermiddag er det klart for sesongens første hjemmekamp i Premier League når Brendan Rodgers tar med seg sitt Leicester til Etihad Stadium. Et Leicester-lag som står med to seire av to mulige i seriestarten og småpene 7-2 i målforskjell.

Først ble West Bromwich slått 3-0 på bortebane i seriepremieren, før Burnley ble nummeret for små på King Power Stadium i en kamp som til slutt endte med 4-2-seier til hjemmelaget. Nå i midtuken ble det imidlertid exit i ligacupen da Arsenal ble for sterke og vant 2-0 i Leicester.

Et ungt og reservepreget Manchester City-lag tok seg greit videre til 4. runde i ligacupen da Bournemouth ble slått 2-1 torsdag kveld. 17 år gamle Liam Delap fikk sin førstelagsdebut og var ikke snauere enn at han sendte City i ledelsen etter 18 minutters spill. Bournemouth utliknet bare fire minutter senere, men Phil Foden sørget for at vi fortsatt har muligheten til å vinne denne cupen for fjerde sesong på rad da han ble matchvinner med sin scoring kvarteret før slutt.

Den amerikanske landslagskeeperen, Zack Steffen, fikk sin City-debut, mens unggutter som Taylor Harwood-Bellis, Adrian Bernabe og Tommy Doyle også fikk prøvd seg fra start. Bernabe var imidlertid uheldig og måtte gi seg allerede etter en drøy halvtimes spill på grunn av en skade.

Apropos skader så er flere spillere uaktuelle til søndagens kamp. Aymeric Laporte (covid-19), Eric Garcia, Joao Cancelo, Oleksandr Zinchenko, Bernardo Silva, Ilkay Gundogan (covid-19) og Sergio Aguero stod alle over kampen mot Wolverhampton. Nå meldes det i tillegg at Gabriel Jesus kan være ute i opptil en måned, så det begynner å minke på alternativene til Pep Guardiola.

Garcia var imidlertid tilbake igjen og spilte torsdagens kamp. Laporte og Zinchenko var også tilbake i full trening igjen i løpet av denne uken, og kan muligens rekke søndagens kamp.

Brendon Rodgers har også et par skadefravær til denne kampen. Midtbane-ankeret Wilfred Ndidi pådro seg en muskelskade i oppgjøret mot Burnley forrige helg, og blir borte i opptil tre måneder. Forsvarsspilleren Ricardo Pereira er også uaktuell, mens Demarai Gray har slitt med et magevirus og regnes som usikker. Jonny Evans er imidlertid tilbake igjen etter å ha sonet karantene.

Gabriel Jesus ble matchvinner sist lagene møttes, på King Power Stadium i februar.

Lagene har møtt hverandre 120 ganger tidligere. Det har endt med 61 seire til Manchester City, 30 seire til Leicester, mens 29 oppgjør har endt uavgjort. Total målforskjell 226-161 i Manchester City’s favør.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 3-1 seier til Manchester City. Jamie Vardy gav den gang gjestene ledelsen midtveis ut i den første omgangen. Men scoringer av Riyad Mahrez og Ilkay Gundogan (straffe) sørget for at vi kunne gå til pause med en 2-1-ledelse. Gabriel Jesus fastsatte sluttresultatet til 3-1 med sin scoring 20 minutter før slutt. Manchester City vant også forrige sesongs oppgjør på King Power Stadium. Det endte med 1-0-seier takket være en scoring av Gabriel Jesus ti minutter før slutt.

5 siste innbyrdes oppgjør, Manchester Citys målscorere i parentes:

• 22.02.2020: Leicester – Manchester City 0-1 (Jesus)
  • 21.12.2019: Manchester City – Leicester 3-1 (Mahrez, Gundogan, Jesus)
  • 06.05.2019: Manchester City – Leicester 1-0 (Kompany)
  • 26.12.2018: Leicester – Manchester City 2-1 (B. Silva)
  • 18.12.2018: Leicester – Manchester City 1-1 (1-3 e.str.) (De Bruyne). Liga Cup.

Visste du at:

• Manchester City ikke har tapt sin første hjemmekamp for sesongen i den engelske toppserien på 25 sesonger. Sist det skjedde var i 1989 da vi tapte 2-1 for Southampton.
  • Manchester City er ubeseiret på sine 11 siste hjemmekamper i Premier League (10 seire, 1 uavgjort). De syv siste har alle endt med seier og med pene 26-1 i målforskjell.
  • Manchester City har ledet med to mål eller mer til pause i sine seks siste Premier League-kamper. Rekord i denne turneringen.
  • Kevin De Bruyne har 7 mål og 6 målgivende på sine 10 siste Premier League-kamper.
  • Leicester står med to seire av to mulige. De har aldri før klart å vinne sine tre første kamper i en sesong i den engelske toppserien.
  • Jamie Vardy har scoret 5 mål i sine 8 siste Premier League-kamper mot Manchester City. Han er også den eneste spilleren i en toppserie som har scoret hat-trick mot et lag ledet av Pep Guardiola. Det skjedde i 2016 da Leicester slo Manchester City 4-2.

Dommer er Michael Oliver. Med seg på linjene har han Stuart Burt og Simon Bennett. Craig Pawson er fjerdedommer, mens David Coote og Simon Long befinner seg på VAR-rommet.

Kampstart er søndag kl. 17.30 og kan sees på TV 2 Sport Premium / TV 2 Sumo.

R. Mahrez
Mål 1:0 4'
22' Gult kort
37' 1:1 Mål (straffespark)
J. Vardy
J. Vardy
47' Gult kort
Ç. Söyüncü
Ç. Söyüncü
51' Gult kort
D. Amartey
D. Amartey
L. Delap
Bytte 51'
Inn:L. Delap
Ut:Fernando Luiz Rosa
53' 1:2 Mål
J. Vardy
Målgivende: T. Castagne
J. Vardy
58' 1:3 Mål (straffespark)
Ut:P. Foden
69' Bytte
Inn:J. Maddison
Ut:D. Praet
J. Maddison
77' 1:4 Mål
J. Maddison
Målgivende: N. Mendy
J. Maddison
80' Bytte
Målgivende: Riyad Mahrez
85' Bytte
Inn:K. Ịheanachọ
Ut:J. Vardy
K. Iheanacho
88' 2:5 Mål (straffespark)

Du må være medlem av supporterklubben og logget inn på siden for å kunne se dette innholdet.

Klikk her for å lese mer om Manchester Citys offisielle supporterklubb i Skandinavia og hvordan du kan bli medlem!