5 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
10. februar 2018 18:30 Premier League 2017/18 27

Dommer: Mike Jones. Tilskuere: 54 416.

Oppsummering

Sergio Agüero slutter aldri å imponere! I kveld scoret han utrolige fire ganger i løpet av den andre omgangen da City slo Leicester hele 5-1 hjemme i Manchester!

Pep Guardiola valgte å gjøre to endringer i forsvaret fra uavgjortkampen mot Burnley forrige helg. Oleksandr Zinchenko var tilbake på venstreback og overtok plassen til Danilo, mens nyinnkjøpte Aymeric Laporte kom inn i midtforsvaret på bekostning av Vincent Kompany, som var henvist til benken denne gangen. På midtbanen og i angrep var det de samme seks spillerne som startet mot Burnley for en uke siden, som også fikk tillit i dag.

Det sto halvveis til pause etter at begge lagene hadde scoret hvert sitt mål i løpet av de første 45 minuttene. Sett ut fra ballinnehav og hvem som skapte avslutninger på mål, var det likevel ikke et helt rettferdig resultat. City tok ledelsen allerede etter et par minutter spilt da Kevin De Bruyne slo ballen inn i feltet fra hjørnet av sesktenmeteren, og Raheem Sterling kom seg fri og fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Dermed 1-0 til City!

Etter det virket som om det var de lyseblå som hadde full kontroll, før meget svakt forsvarsspil halvveis ut i omgangen sørget for at Jamie Vardy fikk slippe til og utligne til 1-1. En grusom feilpasning av Nicolas Otamendi startet det hele. Et par City-spillere kastet seg ned og prøvde å ta ballen, men i stedet var det Jamie Vardy som i duell med Aymeric Laporte skjøt via foten til Laporte, forbi Ederson og i mål. Dermed sto det 1-1, mot spillets gang.

City hadde et par farlige skudd, før Raheem Sterling kort tid før pause kunne ha utlignet da han ble spilt gjennom og prøvde å runde keeper. Avslutningen ble imidlertid blokkert. Dermed sto det 1-1 til pause.

Det tok ikke lang tid før City scoret i den første omgangen, og det skulle heller ikke ta lang tid før City scoret i den andre. Og hvem var arkitekten? Jo, selvsagt Kevin De Bruyne, som nok en gang slo ballen inn i feltet på bakerste, der Sergio Agüero denne gangen var på plass og fra kort hold satte inn 2-1 til hjemmelaget!

Oppskriften skulle være den samme bare seks minutter etter, da igjen Kevin De Bruyne hadde målgivende til Sergio Agüero, som satte inn 3-1 fra omtrent samme hold som han for seks år siden scoret sitt berømte Premier League-vinnende mål mot Queens Park Rangers. Denne gangen skjøt han så hardt at Kasper Schmeichel i Leicester-buret ikke hadde noen mulighet til å holde ballen ute. Ballen gikk under armen på Schmeichel og i nettet, og dermed var det 3-1 til City.

Og hvorfor gi seg med to scoringer når en kan score hat-trick? Etter 77 minutter skulle det bli 4-1, etter en kjempebrøler av Kasper Schmeichel i Leicester-buret, som sendte ballen rett til Agüero etter et tilbakespill. Og da Citys livsfarlige spiss fikk muligheten, lot han selvsagt ikke muligheten gå ifra seg. Han chippet ballen nydelig over Leicesters sisteskanse og i mål, og dermed var argentinerens tredje scoring for kvelden et faktum – hans 12. hat-trick i City-trøya.

Men det skulle ikke stoppe med det. Kort tid før slutt skulle kveldens flotteste scoring komme. Fra 17 meter knallet Kun til – via tverrliggeren, ned og opp i nettaket! Et fantastisk treff , en fantastisk scoring og Agüeros fjerde mål for kvelden! Det er tredje gang at Agüero har scoret fire mål for City i samme kamp, først mot Tottenham i 2014 (da han også bommet på straffe), før han i oktober 2015 scoret utrolige fem mål i en kamp mot Newcastle. Og med den fantastiske avslutningen på kampen, etter Agüeros vidunderlige skudd, skulle det ende med 5-1-seier til hjemmelaget!

City leder nå med 16 poeng, før Manchester United spiller i morgen. De lyseblå har 72 poeng etter 27 kamper – en utrolig prestasjon. Nå er det imidlertid Champions League som gjelder. Basel er motstander i tirsdagens bortekamp i åttendedelsfinalen.