0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. mai 2018 14:30 Premier League 2017/18 37

Dommer: Mike Dean. Tilskuere:

Oppsummering

Endelig kunne Premier League-pokalen heves, og det ble en minnerik dag for de blåkledde, både på banen og på tribunen på Etihad, som var pyntet for fest. Da fikk det heller våge seg at sesongens nest siste hjemmekamp endte målløst.

Manchester City kunne sette en rekke rekorder søndag, men må nå vente noen dager før disse eventuelt kommer. Det endte nemlig 0-0 mot Huddersfield hjemme i Manchester i dag, etter en ikke altfor imponerende forestilling av City, som slet med å finne veien fram til Huddersfields mål. Bortelaget ligger nemlig og kjemper i bunnstriden i Premier League, og ville være strålende fornøyd med å ta med seg ett poeng hjem, noe som også var tydelig i måten de spilte på. Gjestene la seg ekstremt lavt, og City-spillerne klarte bare unntaksvis å trenge seg gjennom muren av spillere utenfor sekstenmeterboksen.

Huddersfield kunne faktisk også ha snappet seieren, for eksempel om de hadde scoret etter 11 minutter på et lurt frisparktrekk. Hadergjonais avslutning var imidlertid for svak. Kort tid etter var det Kevin De Bruynes tur til å levere en for svak avslutning da han fikk sjansen til å lade kanonen like innenfor sekstenmeteren. Skuddet gikk på feil side av stolpen.

Alex Pritchards skudd etter 20 minutter var imidlertid ikke svakt, og hadde muligens sneket seg inn, hadde det ikke vært for et tigersprang av Ederson, som fikk slått ballen utenfor stolpen. En mesterlig redning av Citys sisteskanse.

Stort mer skjedde det ikke i den første omgangen, og det var heller ikke altfor mange sjanser publikum fikk se i sola i Manchester i den andre omgangen. City hadde noen skudd som gikk utenfor mål, for eksempel da Benjamin Mendy ladet kanonen, men måtte se ballen fly over tverrliggeren etter 84 minutter.

Det hele ebbet ut med 0-0, noe skuffende sett med City-øyne, men det var likevel det som skjedde etter kampen som var dagens høydepunkt for alle de lyseblå på tribunen. Etter at gressmatta var ryddet for supportere, etter nok en banestorming, kunne City-spillerne entre gressmatta igjen og motta sin fortjente hyllest som verdige Premier League-mestere. Alle ble tildelt hver sin medalje, og til slutt kunne kaptein Vincent Kompany heve Premier League-pokalen til ellevill jubel fra fansen.

Selv om pokalen allerede er utdelt, er ikke sesongen helt over ennå. Onsdag kveld er det klart for Yaya Tourés avskjed med City-fansen, når det skal spilles hengekamp mot Brighton. Neste søndag avsluttes sesongen i Southampton, når det er ligaavslutning.