6 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
19. august 2018 14:30 Premier League 2018/19 2

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 54 021.

Oppsummering

City kjørte over Huddersfield i sesongens første hjemmekamp, og ga seg ikke før det sto 6-1 på resultattavla. Tre av målene sørget Sergio Agüero for!

Mens Huddersfield i vår forsvarte seg inn til 0-0 da de tok turen til Manchester for å møte City, skulle dagens kamp mellom de samme lagene ende med utklassingssifre og hattrick av Sergio Agüero! Faktisk burde 6-1-seieren vært langt høyere, og med bedre uttelling kunne det fort blitt en reprise på 10-1-seieren over Huddersfield i 1987.

Med Kevin De Bruyne ute de neste tre månedene ga det muligheten til Ilkay Gündogan som startet, sammen med Fernandinho og David Silva. Pep Guardiola valgte å spille med bare tre bak i denne kampen – Aymeric Laporte, John Stones og Vincent Kompany. Benjamin Mendy og Bernardo Silva startet i hver sin kantrolle, mens det ble funnet plass til både Gabriel Jesus og Sergio Agüero på topp.

City skulle ta styringen helt fra start av og satte press på Huddersfield-forsvaret. Mounies klarering etter tre minutter endte på oversiden av egen tverrligger, og kort tid etter skulle også Gabriel Jesus få en stor mulighet nesten alene med keeper, men avslutningen gikk rett på keeper, som deretter gikk ned for telling etter å ha blitt truffet et vondt sted. Bare et par minutter senere skulle samme Jesus få nok en diger mulighet, denne gangen fra kort hold etter noen saftige finter av David Silva som deretter fant brasilianeren på bakerste stolpe. Ballen kom imidlertid litt fort på Jesus, som ikke fikk gjort så mye med den. Bare seks minutter var spilt, men City kunne allerede ha scoret flere ganger.

City-fansen måtte vente til det var spilt 25 minutter før det første av dagens seks City-mål kom – en skikkelig lekkerbisken der keeper Ederson (!) fikk den målgivende pasningen. Citys brasilianske keeper har enormt kraft i støvelen, og det viste han også ved denne anledningen med en femmeter som han slo over hele banen og fram til Sergio Agüero. Huddersfield-keeper Hamer var ute på blåbærtur, men det var likevel en flott prestasjon av Agüero å sende ballen i en fin bue over keeper og inn i det tomme buret. 1-0 til City!

Få minutter senere kunne Agüero ha scoret igjen, men avslutningen endte denne gangen opp i nettveggen.

2-0 skulle likevel komme, etter et flott raid oppover Citys venstrekant av Benjamin Mendy, som spilte vegg med Gabriel Jesus. Mendy ble til slutt taklet, men ballen endte opp i beina på Jesus, som med et skudd som gikk mellom beina på en Huddersfield-spiller sendte ballen i det nærmeste hjørnet og i mål. 2-0 til City!

Og etter at det først løsnet for City, skulle det ingen ende ta. 3-0 kom etter 35 minutter, takket være at Huddersfield-keeper Hamer nok en gang rotet det til. Mendys knallharde innlegg fra venstre gikk inn til keeper, men Hamer fomlet da han skulle prøve å holde ballen, og i stedet endte den opp i beina på Sergio Agüero som dermed fikk en enkel jobb med å sette inn sitt andre mål for dagen – og Citys tredje.

Få minutter før pause skulle Huddersfield få det som viste seg å bare bli et trøstemål. Et innkast ble stusset videre av Mounie, og foran mål var Jon Stankovic mest våken og fikk satt ballen i mål fra kort hold. Dermed 3-1, etter Huddersfields første avslutning på mål.

Mens City brukte 25 minutter på å score i den første omgangen, skulle David Silva sørge for 4-1 bare tre minutter i den andre omgangen. Og for et mål det var! Sergio Agüero ble felt og City fikk frispark fra 20 meter. David Silva fikk i oppgave å ta det, og med et fantastisk skudd over muren sendte den lille magikeren ballen opp i krysset bak en totalt sjanseløs keeper. En vidunderlig scoring av David Silva, som hadde med seg sin lille sønn på tribunen i dag. Selv om forrige sesong var en sportslig suksess for Silva, ble det et tøft år privat etter at sønnen ble født for tidlig og lenge svevde mellom liv og død. Nå er imidlertid situasjonen en annen, og den friske lille gutten fikk sett pappaen sin briljere for City i dagens kamp.

Etter 57 minutter var det bare stolpen som hindret Sergio Agüero fra å score hattrick. Avslutningen fra 25 meter endte opp i stolperoten, og også tre minutter senere kunne Agüero ha scoret da han fikk ballen i beina i meget god posisjon. Argentineren siktet på krysset, men ballen endte opp på feil side av stolpen. Etter 71 minutter spilt klemte Agüero nok en gang til, og ballen hadde gått inn hadde det ikke vært for en våken keeper som fikk slengt seg og slått ballen utenfor, helt nede ved stolpen.

Citys mestscorende spiller gjennom alle tider skulle likevel få sitt hattrick. Benjamin Mendys innlegg fra kant etter 75 minutter var perfekt slått, men Agüeros avslutning var enda vakrere! Med hælen styrte han ballen inn i det lengste hjørnet, og sørget dermed for sitt 13. hattrick i City-trøya. Like etterpå ble Agüero tatt av banen, og fikk meget fortjent en stående ovasjon av publikum.

Også Gabriel Jesus skulle ha scoret etter 80 minutter, men nesten alene med keeper endte avslutningen opp 16 meter utenfor. 6-1 skulle likevel komme, takket være Terence Kongolo, som var uheldig og satte ballen i eget mål etter at innbytter Leroy Sané kom alene med keeper. Fra spiss vinkel avsluttet tyskeren, men keeper reddet. Ballen gikk deretter rett i foten på Kongolo, som ikke rakk å reagere før han ble truffet og ballen endte opp i nettet. 6-1!

Det kunne også blitt 7-1 kort tid før slutt, men Bernardo Silva traff ikke ballen skikkelig fra kort hold og nesten blankt mål. Keeper Hamers redning var likevel strålende.

Dermed endte det med 6-1, en seier som altså kunne ha vært langt større. Det var klasseforskjell mellom lagene, og mens City inntar tabelltoppen i Premier League, virker det sannsynlig at Huddersfield kommer til å kjempe om å unngå nedrykk.