3 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
15. september 2018 16:00 Premier League 2018/19 5

Dommer: Stuart Attwell. Tilskuere: 53 307.

Oppsummering

Mål av Leroy Sané, David Silva og Raheem Sterling sørget for seier 3-0 over Fulham, i en kamp der Manchester City ikke trengte å kjempe altfor hardt for de tre poengene.

Premier League er tilbake etter pausen med landslagsfotball, og en som også er tilbake er Leroy Sané, som har fått svært lite spilletid så langt denne sesongen. I dag fikk imidlertid Sané, som nylig ble far, starte, sammen med blant andre Nicolas Otamendi, som også har måttet slite benken så langt denne sesongen. Overraskende nok var ikke Benjamin Mendy å finne verken i startoppstillingen eller på benken, noe som betydde at Fabian Delph returnerte til sin posisjon som venstreback, en rolle han fylte med stort hell forrige sesong.

Leroy Sané har høstet en del kritikk denne høsten fra personer som mener at han ikke bryr seg nok og har den rette innstillingen og holdningen som kreves. Uten at det har kommet nøyaktig fram hvorfor Pep Guardiola har valgt å sette ham på benken og bare gi ham noen korte innhopp så langt, kan det også tenkes at Pep Guardiola har holdt ham utenfor startoppstillingene av samme grunn. I dag fikk han imidlertid en slags revansje i form av å sende City i tet etter bare 90 sekunder, etter rot i Fulham-forsvaret. Fernandinho snappet ballen og tok den med seg framover, og fant til slutt Leroy Sané inne i feltet, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra fem meter. 1-0 til City!

14 minutter var spilt da Raheem Sterling var svært nære å sende City opp i 2-0. Sterling ble spilt gjennom fra midtbanen og kom alene med keeper. Avslutningen var såvidt borti keeper og gikk opp i tverrligger og ut igjen! Det ryktes forøvrig at Sterling er i kontraktforhandlinger med City, og har satt et krav om en ukelønn på £275 000, mens den nåværende lønnen ligger på £175 000. Den nåværende kontrakten går ut sommeren 2020.

Etter 20 minutter skulle det imidlertid bli 2-0. Raheem Sterling spilte gjennom Bernardo Silva, som greide å holde ballen i spill helt nede ved dødlinja. Han sendte den tilbake til Sergio Agüero som avsluttet. Skuddet ble imidlertid blokkert, men der var David Silva og tok ballen med seg, først på brystet, før han avsluttet fra kort hold via tverrligger og inn i mål. Dermed 2-0 til City!

Fulhams Schürrle skapte den eneste skikkelige målsjanse gjestene hadde i den andre omgangen, men Ederson var på plass og fått slått avslutningen over med fingertuppene.

Raheem Sterling kunne ført City opp i 3-0 like før pause, men en fin redning av skuddet hans nede i hjørnet forhindret scoring. Leroy Sané fikk forøvrig ballen i mål på overtid av den første omgangen, men målet ble annulert for offside.

Kort tid etter at den andre omgangen var i gang skulle det imidlertid bli 3-0. Sergio Agüero tok ballen med seg på kanten og la den inn i feltet til Raheem Sterling, som fikk en enkel jobb med å sette den i mål fra kort hold. Dermed 3-0 til City, og kampen var i realiteten over.

Det kunne blitt både 4 og 5-0, som da Fernandinho skjøt like utenfor etter 58 minutter, og da Bernardo Silva blåste ballen over fra god posisjon få minutter før kampslutt.

Dermed endte det ikke mer enn 3-0 til City, i en kamp der de lyseblå ikke fikk all verdens med motstand fra gjestene fra London, og der de tre poengene må sies å ha vært relativt lettkjøpte.

I midtuken starter gruppespillet i Champions League, og City får besøk av Lyon onsdag kveld.