1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
21. august 2017 21:00 Premier League 2017/18 2

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 49 108.

Oppsummering

City måtte spille over en omgang mot Everton med ti spillere  etter en særdeles merkelig utvisning, men Raheem Sterling reddet ett poeng for de lyseblå med en sen utligning.

Dommer Robert Madley havnet i fokus da han delte ut to gule kort til Citys Kyle Walke walker i løpet av to minutter mot slutten av første omgang og dermed sendte ham av banen med det røde. Mens det første gule kortet var høyst tvilsomt, var det andre direkte feil, og dermed fikk City en langt vanskelige oppgave hjemme mot Everton i kveldens første hjemmekamp i Premier League sesongen 2017/18.

Kyle Walker (til venstre) skulle ende opp med å bli utvist på feilaktig vis.

På det tidspunktet lå imidlertid City allerede under 0-1, etter at Wayne Rooney ga bortelaget ledelsen etter 35 minutter spilt. Leroy Sané, som var den eneste nye inn i startelleveren i forhold til de som startet mot Brighton i første kamp (inn for Danilo), prøvde å holde ballen i spill ute på venstrekanten, men endte i stedet opp med å skape en stor sjanse for Everton. Den utnyttet Merseyside-laget til fulle, og Wayne Rooney skjøt mellom beina til Ederson i City-buret, via foten hans og deretter i stolpen, før ballen fôr inn i nettet.

At det var Everton som tok ledelsen må sies å ha kommet mot spillets gang, og City hadde et par fine muligheter til å ta ledelsen før dette skjedde. Den største sjansen fikk David Silva da han skjøt i den nærmeste stolpen fra kort hold etter et nydelig gjennomspill av Sergio Agüero. Dette skjedde like før Everton tok ledelsen, og viser hvor hvor små marginene er i fotball.

Så kom altså den feilaktige utvisningen på Kyle Walker, som fikk se to gule kort i løpet av to minutter. På den første var det minimalt med kontakt, og på den andre var det vanskelig å se hva som var forseelsen i det hele tatt. Walker rygget bakover og kom da borti Dominic Calvert-Lewin, som gikk i bakken. Reprisene viste at Walker ikke hadde noen albue ute og at det ikke lot seg forklare på en overbevisende måte hvorfor Calvert-Lewin gikk i bakken. Dommer Madley må likevel ha trodd at Walker brukte albuen, for til alles store overraskelse vise Madley Walker nok en gult kort, og dermed det røde. Pep Guardiola fortvilte på sidelinjen, men måtte innse at laget hans måtte spille over en omgang med bare ti spillere.

Bernardo Silva gjorde et godt innhopp for City.

Dermed ble oppgaven svært vanskelig for de lyseblå, som heller ikke spilte noen særlig god kamp. Det var mye som lugget i det offensive spillet, og Pep Guardiola gjorde også flere bytter i et forsøk på å snu kampbildet. Raheem Sterling kom inn til pause, mens Danilo og Bernardo Silva kom inn utover i den andre omgangen. Det ble imidlertid mye nesten, som da Raheem Sterling fra god posisjon blåste ballen langt over mål, mens et Danilo-skudd fra kanten gikk forbi mål.

Etter 83 minutter skulle imidlertid City-fansen endelig få noe å juble for i denne kampen, som fram til det tidspunktet mest hadde vært frustrerende å se på. Danilo slo ballen inn i feltet, og bortelagets Mason Holgate kan ikke sies å ha vært særlig dyktig da han headet den ut i farlig sone der Raheem Sterling sto og ventet. Sterling banket til på direkten, nede i hjørnet og utagbart for keeper Pickford, og dermed sto det 1-1.

Et par minutter før slutt skulle også Everton bli redusert til ti mann da Morgan Schneiderlin fikk sitt andre gule kort, og de siste minuttene ble dermed fullført med ti mot ti spillere. City prøvde å sette inn en sluttspurt for å få med seg alle de tre poengene, men det var for sent, og dermed endte sesongens første hjemmekamp med 1-1 og poengdeling – på samme måte som mot Everton på hjemmebane forrige sesong.

Neste kamp for Citys del er førstkommende lørdag når de lyseblå tar turen til Bournemouth.